Zwakke banen, maar aandelen hoger met vermeden schuldencrisis

Zwakke banen, maar aandelen hoger met vermeden schuldencrisis

Het was vorige week een wilde week op de aandelenmarkt, aangezien de dagelijkse schommelingen op de aandelenmarkt beleggers verward en scherp hielden. De gedempte reactie op het zwakke banenrapport van vrijdag hielp de wekelijkse winst op peil te houden. Het was waarschijnlijk de stemming om de deadline voor het schuldenplafond uit te stellen die de verkoop hielp verminderen, aangezien de daling van 1,3% in de S&P 500 op maandag zowel de markten als de aandacht van sommige politici trok.

Als je bedenkt dat de S&P 500 voor de lunch op maandag bijna 100 punten daalde, was de wekelijkse winst van 0,8% beter dan de meesten hadden gehoopt aan het begin van de week. De Dow Jones Transportation Average liep voorop, met een winst van 2,7%, gevolgd door een winst van 1,2% in de Dow Jones Industrial Average.

Het is nog steeds een gesplitste markt, aangezien de Nasdaq 100

NDAQ
steeg slechts 0,2%, terwijl de iShares Russell 2000 0,3% daalde voor de week. Die in de energieaandelen of ETF’s waren de grootste winnaars, zoals de Energy Sector Select (XLE)

XLE
steeg met meer dan 5%, terwijl de vastgoedsector (XLRE)

XLRE
daalde met 0,70% voor de week.

Sinds augustus heeft de nervositeit van wereldwijde geldmanagers mijn verwachtingen van een marktcorrectie ondersteund. Sinds juli waren er tekenen dat de meeste aandelen lager in plaats van hoger gingen.

De NYSE Composite bereikte begin september hogere hoogtepunten, maar de NYSE All Lijn vooruit/weigeren maakte geen nieuw hoogtepunt, afwijkend van de prijzen (regel c). Deze A/D-lijn omvat niet alleen aandelen, maar ook obligatiefondsen, ADR’s, enz. Het was meer onthullend dat de NYSE Stocks Only A/D-lijn scherper was afgeweken van de prijzen (regel d). Dit was zelfs een sterkere indicatie dat de meeste aandelen naar beneden gingen, niet omhoog.

Beide A/D-lijnen sloten iets boven hun exponentiƫle voortschrijdende gemiddelden (EMA) en handelen ruim boven de dieptepunten van 20 september. Deze lichte positieve verschillen kunnen een teken zijn dat de markt nu dichter bij het dieptepunt is. Om te bevestigen dat er een bodem is, moeten de A/D-lijnen boven hun recente hoogtepunten en belangrijkste weerstandsniveaus komen. Vorige week waren er 1735 problemen op de NYSE die vooruitging en 1754 daalde.

De Invesco QQQ Trust (QQQ)

QQQ
had de hele zomer de algehele markt hoger geleid tot het op 7 september een piek bereikte van $ 382,78. Op het laagste punt van maandag van $ 350,32, dat de opwaartse trend (lijn a) testte, was het 8,5% gedaald vanaf het hoogste punt. De rebound van vorige week bracht de QQQ terug naar zijn dalende EMA en de maandelijkse spil op $ 365,95. Dit is typerend voor een opleving binnen een neerwaartse trend en suggereert dat de correctie nog niet voorbij is.

De Nasdaq 100 Advance/Decline-lijn had in september de steun (lijn c) geschonden, wat een teken was dat er een correctie gaande was. De A/D-lijn steeg vorige week terug naar de belangrijkste weerstand (lijn b). Een sterke beweging boven deze neerwaartse trend zal een sterk teken zijn dat het ergste van de verkopen voorbij is. De Op Balans Volume (OBV) is ook nog steeds negatief, omdat het een patroon van lagere hoge tonen vertoont (lijn d). Het sloot vrijdag weer onder het gewogen voortschrijdend gemiddelde (WMA), dus het volume moet nauwlettend in de gaten worden gehouden bij een verdere daling.

De beurs werd vorige week ondersteund door de energieaandelen. Een die op mijn weekendscan verscheen, was Phillips 66

PSX
(PSW), een stijging van meer dan 13% voor de week. Het sloot af op $82,13, wat boven het 61,8% Fibonacci-weerstandsniveau van de high van juni was. Deze grafiek van afgelopen vrijdag 1 oktober laat zien dat de dagelijkse relatieve prestatie (RS) had zijn bodemformatie op 27 september voltooid, toen de weerstand (lijn a) was overwonnen. De OBV vertoont een vergelijkbare positieve formatie als een paar dagen eerder de neerwaartse trend (lijn b) had overwonnen. PSX sloot de week boven zijn starc+ band.

De bullishness voor ruwe olie- en energieaandelen begint te hoog te worden, wat de kans op een scherpe correctie in de komende weken vergroot. Vanaf het dieptepunt van $61,50 op 20 augustus heeft ruwe olie een behoorlijke rally doorgemaakt. De spilweerstand van oktober R1 op $ 78,83 werd vorige week bereikt met de dagelijkse starc+ band op $ 82,47. De sluiting op vrijdag was 4,3% boven de 20-daagse EMA op $ 75,05, met verdere ondersteuning op $ 73,73 (regel a). De maandelijkse spil is $ 72,87.

De open rente piekte acht dagen geleden (punt b) en is met 100.000 contracten gedaald, wat suggereert dat een deel van de recente sterkte waarschijnlijk te wijten is aan short-covering. Er is nog geen dramatische toename van de openstaande belangstelling voor het decembercontract.

De Herrick Uitbetalingsindex gebruikt volume, open rente en prijs om de positieve geldstroom te bepalen en staat sinds 2 september boven de nullijn (punt c). Het laat nog steeds een positieve trend zien, net als de OBV (regel d).

Eind augustus moedigde ik beleggers en handelaren aan om meer te weten te komen dan marktcorrecties en merkte ik op dat “professionele managers en individuele beleggers waarschijnlijk negatiever zullen worden voordat de correctie is voltooid”. Dit proces vindt nu plaats. Van de American Association of Individual Investors is het bullish percentage vorige week gedaald van 43,4% op 1 september tot 25,5%.

De verwachtingen van sterke bedrijfswinsten hebben investeerders het hele jaar aangemoedigd, maar het begin van het winstseizoen deze week kan het bullish sentiment van investeerders verder verminderen. In een verslag van vrijdag Feitenset gewaarschuwd dat een hoog percentage van de S&P 500-bedrijven opmerkingen heeft gemaakt over de negatieve impact van supply chain-factoren op hun inkomsten.

Naar mijn mening komen we dichter bij de goede koopkans die ik had verwacht. Als de correctie voorbij is, zou ik verwachten dat slechts enkele aandelen en ETF’s de markt hoger zullen leiden, dus zorg ervoor dat u de technische studies bekijkt om te bepalen welke aandelen en ETF’s leidend zijn voordat u nieuwe longposities inneemt.

Source link

Zakelijk