Zullen FANG-aandelen een hap uit de aandelenmarkt nemen?

Zullen FANG-aandelen een hap uit de aandelenmarkt nemen?

De aandelenmarkt overleefde nog een week winst, hoewel de meeste gemiddelden vrijdag lager sloten. Uit opmerkingen van Fed-voorzitter Powell op vrijdag bleek dat de verhoogde inflatie “waarschijnlijk langer zal aanhouden dan eerder werd verwacht”. Het was de derde week op rij met solide winsten voor zowel de S&P 500 als de Dow Jones Industrials, die zowel intra-day als slotrecords behaalden. Deze actie bevestigde de visie van vorige week dat de correctie voorbij was.

De toegenomen focus op problemen met de toeleveringsketen hielp de Dow Jones Transportation Average naar een winst van 3,8% voor de week. De transporten werden geleid door vrachtwagen- en spoorwegaandelen die respectievelijk 5,9% en 4,6% stegen.

De Dow Jones Utility Average was sterk en liet een stijging van 2,6% zien, gevolgd door een winst van 1,6% in de S&P 500. De SPDR Gold-aandelen sloten de week ook hoger af, een stijging van 1,5% en presteerden ternauwernood beter dan de Nasdaq 100.

De positieve afsluiting voor alle markten in het wekelijkse marktoverzicht hierboven was consistent met de laatste resultaten van de American Association of Individual Investors (AAII)-enquête, aangezien het bullish percentage steeg tot 47,9% ten opzichte van de lezing van de voorgaande week van 37,9%. Zoals eerder opgemerkt, was het op 15 september gedaald tot 22,4%e, een niveau dat vaak wordt geassocieerd met correctiedieptepunten, regel c. De scherpe lezing vorige week keerde de neerwaartse trend in sentiment om, regel b.

De weekgrafiek van de S&P 500 onthult de indrukwekkende rally van het dieptepunt van drie weken geleden op 4278. Dit kwam mooi overeen met het jaarlijkse R1-spilniveau en de wekelijkse starc-bandanalyse. De R2 staat op 4804 en de jaarlijkse spilanalyse werd eerder dit jaar besproken.

De wekelijkse S&P 500 Advance/Decline Line maakte vorige week een nieuwe high die de prijsactie bevestigde. De A/D-lijnanalyse bleef positief tijdens de terugval van de markt, aangezien deze ruim boven de stijgende EMA en de veel sterkere steun op lijn a bleef.

Er waren geen grote verrassingen uit de economische gegevens van vorige week, aangezien belangrijke rapporten zoals de Leading Economic Indicators en Philadelphia Fed Manufacturing Index iets lager waren dan verwacht, maar nog steeds duidelijk positief waren.

Dus, wat zou beleggers kunnen doen twijfelen aan hun nieuwe bullishness?

Er was vorige week een grote verrassing uit de tech-sector toen Snap, Inc. (SNAP) voorspelde: zwakkere verkoopvooruitzichten gebaseerd op de nieuwe privacywijzigingen van Apple’s iOS-software en uitdagingen in de toeleveringsketen. Hoewel de omzet met 57% steeg, miste SNAP de schattingen van analisten en daalde het aandeel met 28,7% voor de week op het hoogste volume van het jaar.

Op korte termijn is de aandelenmarkt aan de positieve kant en de grootste zorg voor de komende week zullen waarschijnlijk de komende winstrapporten zijn voor sommige van de FANG-aandelen, aangezien hun grafieken op verschillende er kwetsbaar uitzien.

Facebook, Inc. (FB) meldt na sluiting op maandag 25 oktobere. Het aandeel was in de week die eindigde op 13 september met 3,7% gedaalde (zie pijl), wat een teken van zwakte was, aangezien het volume van de voorgaande vier weken durende rally laag was geweest (regel b). FB is de afgelopen vijf weken blijven dalen door een hoger volume. De wekelijkse starc-band werd de afgelopen weken getest, maar de rebound van vorige week mislukte bij de dalende 20-weekse EMA die op $ 342,44 staat. De volgende kaartondersteuning, regel a, is $ 294.

de wekelijkse relatieve prestatie (RS) gedaald tot onder de WMA op 24 septembere, regel c, wat aangeeft dat het niet langer beter presteerde dan de S&P 500. Dezelfde week Op Balans Volume (OBV) zakte onder de WMA en de ondersteuning op regel d, wat een negatief teken was.

Amazon.com (AMZN) meldt op woensdag 27 oktobere en het aandeel steeg vorige week naar een hoogtepunt van $ 3462,86, maar sloot toen op $ 3335,55. Velen hadden de voorraad aangeprezen in de week van 9 julie, regel a, toen het nieuwe hoogtepunten bereikte en $ 3773,08 bereikte. AMZN is 11,6% gedaald ten opzichte van het hoogtepunt van juli met de volgende ondersteuning, regel b, op $ 3194. Een daling onder die ondersteuning zou een daling tot $ 2871 kunnen veroorzaken, regel c.

De RS piekte in 2020 en vormt sindsdien lagere toppen, lijn d. Het bevond zich in een duidelijke neerwaartse trend toen het aandeel in juli steeg en onder zijn dalende WMA ligt. De OBV heeft ook een negatieve divergentie gevormd, lijn e sinds het piekte in augustus 2020. Het kwam tijdens de drie weken durende rally niet boven zijn WMA uit en kan de steun op lijn f breken, wat een teken zou zijn van zwaardere verkoop. Beide indicatoren hadden u moeten waarschuwen voor het kopen van de uitbraak van juli.

De vooruitzichten voor FB en AMZN voorspellen niet veel goeds voor de First Trust Dow Jones Internet ETF (FDN), aangezien AMZN een belang van 9,7% heeft en 7,5% in FB. De grafieken van de Alphabet-aandelen zien er niet zo zwak uit als de andere twee aandelen, maar ze vertegenwoordigen 9,4% van de FDN. GOOGL rapporteert gepland op dinsdag 26 oktobere.

FDN bereikte ook vroeg in de week een high en sloot daarna lager, wat een doji vormde. De maandelijkse spil staat op $ 241,23 met het laagste punt in drie weken op $ 229,44. Er is extra kaartondersteuning voor $ 219,80, regel a. Het volume is het grootste deel van het jaar aan het dalen, regel b, dus een toename van het volume bij een verdere daling zou negatief zijn. Weerstand bevindt zich in het gebied van $ 249- $ 252.

De wekelijkse RS zakte in het begin van de maand onder de steun, lijn c, en bevindt zich onder de dalende WMA. De OBV ziet er ook zwak uit omdat zijn steun, lijn d begin september werd verbroken en zich in een neerwaartse trend op korte termijn bevindt.

Tegen het midden van de week zouden we een duidelijk idee moeten hebben van waar deze grote technologieaandelen naartoe gaan. Er was al een grote kans op een terugval, aangezien de Spyder Trust (SPY) in zeven handelsdagen 5% won en meer dan 2% boven zijn 20-daagse EMA staat. Ik denk dat het weer een uitstekende koopkans zal zijn voor niet-technische ETF’s en aandelen. Zorg ervoor dat u speciale aandacht besteedt aan het risico op nieuwe posities en probeer te voorkomen dat u te ver boven hun 20-daagse EMA koopt.

Source link

Zakelijk