Zullen de aandelen van Abbott hogere niveaus zien nu Covid-19-gevallen opnieuw dalen?

Zullen de aandelen van Abbott hogere niveaus zien nu Covid-19-gevallen opnieuw dalen?

[Updated: Sep 30, 2021] Abbott Voorraad Daling

De aandelenkoers van Abbott is de afgelopen maand (eenentwintig handelsdagen) met 5% gedaald. Het bereikte het hoogste niveau in 52 weken van ongeveer $ 130 op 13 september, voordat het op dit moment licht daalde tot $ 119. Gezien een daling in het aantal nieuwe Covid-19-gevallen in de VS, in de afgelopen weken zal de vraag naar Covid-19-tests waarschijnlijk dalen, wat een impact zal hebben op de verkoop van diagnostische producten van Abbott. Na de recente daling is het aandeel ABT nu slechts 9% gestegen tot nu toe, en presteert het slechter dan de bredere indices, met een stijging van 18% voor de S&P500. ABT-aandelen hebben gebukt onder zorgen over de afnemende vraag naar Covid-19-tests (vergeleken met vorig jaar), wat de winstgroei van het bedrijf tijdens de pandemie ondersteunde.

Maar nu het ABT-aandeel de afgelopen maand een kleine daling van 5% heeft gezien, zal het zijn neerwaartse traject voortzetten of is er een stijging op handen? Afgaand op historische prestaties, is er: een grote kans op een stijging van de ABT-aandelen de komende maand. Van de 267 gevallen in de afgelopen tien jaar dat ABT-aandelen een verandering van eenentwintig dagen van -5% of meer zagen, resulteerden 175 ervan in een stijging van het ABT-aandeel in de daaropvolgende periode van één maand (eenentwintig handelsdagen). Dit historische patroon weerspiegelt 175 van de 267, of ongeveer een kans van 66% op een stijging van de ABT-aandelen komende maand, wat inhoudt dat het aandeel op korte termijn kan stijgen. Zie onze analyse op Abbott Stock Chance of Rise voor meer details.

Dus als dit historische prestaties volgt, is het waarschijnlijk dat ABT-aandelen in de toekomst naar hogere niveaus zullen stijgen. Ook, Abbott Voorraadretour geeft een overzicht van de prestaties van ABT-aandelen en de kansen op stijging of daling, naast andere belangrijke statistieken.

Berekening van ‘Event Probability’ en ‘Chance of Rise’ met behulp van gegevens van de afgelopen tien jaar

  • Na een koersstijging van -5,1% of meer over een periode van vijf dagen, steeg het aandeel in 56% van de gevallen in de volgende vijf dagen.
  • Na een beweging van -6,5% of meer over een periode van tien dagen, steeg het aandeel in 53% van de gevallen in de volgende tien dagen
  • Na een beweging van -4,7% of meer over een periode van eenentwintig dagen, steeg het aandeel in 66% van de gevallen in de volgende eenentwintig dagen.

Voorspel gemiddeld rendement op Abbott Laboratories Aandelenrendement: AI voorspelt ABT-gemiddelde en buitensporig rendement na een daling of stijging

Abbott Laboratoria

ABT
Voorraadretour (recente) vergelijking met peers

  • Vijfdaags rendement: BSX hoogste op 0,7%; ABT laagste op -5,1%
  • Tiendaags rendement: DXCM hoogste op -1%; ABT laagste op -6,5%
  • Twenty-One Day Return: BAX hoogste op 9,1%; JNJ laagste op -5,9%

[Updated: Sep 3, 2021] Abbott-voorraadupdate

De aandelenkoers van Abbott is sinds begin juni dit jaar met ongeveer 20% gestegen. De Q2-resultaten van het bedrijf lagen ruim boven onze en de consensusschattingen, gedreven door de aanhoudende vraag naar Covid-19-tests. Het bedrijf behaalde zelfs $ 1,3 miljard aan omzet uit de Covid-19-tests in het tweede kwartaal. Nu is er een stijging van Covid-19-gevallen in de VS als gevolg van de verspreiding van de deltavariant. Het zevendaagse gemiddelde van nieuwe Covid-19-gevallen steeg van ongeveer 12.000 gevallen tegen eind juni dit jaar tot meer dan 160.000 momenteel. Dit heeft opnieuw geleid tot een sterke toename van de vraag naar Covid-19-tests, met name de testkits voor thuis, waaronder Abbott’s BinaxNOW. Dit zal op korte termijn resulteren in een grotere bijdrage aan de omzet van Abbott.

Bovendien hebben de andere bedrijven van het bedrijf ook een opleving gezien met een groei van 12% in andere bedrijven dan de Covid-19-tests. Met een stijging van de vaccinatiegraad, wordt verwacht dat het totale procedurevolume in de toekomst hogere niveaus zal zien, wat een goed voorteken is voor Abbott’s medische hulpmiddelenactiviteiten. Het bedrijf kondigde gisteren de overname aan van Walk Vascular om zijn perifere vasculaire aanbod te versterken. Het JETi perifere trombectomiesysteem van Walk Vascular en het JETi AIO perifere trombectomiesysteem zijn unieke aspiratiesystemen voor het verwijderen van intravasculaire stolsels, en beide zijn goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en ze hebben ook de CE-markering in Europa gekregen. [1].

Hoewel er meerdere positieve triggers zijn voor ABT-aandelen, gaan we langs onze Abbott-waardering van $ 130 per aandeel op basis van $ 4,42 EPS en 29x K/W meervoud, lijkt het erop dat ABT-aandelen volledig gewaardeerd zijn op het huidige niveau. Nu, met de recente stijging van de vraag naar Covid-19-testkits voor thuis, kan Abbott voor het volledige jaar een betere winstgroei zien. Dat gezegd hebbende, denken we dat het beter is voor beleggers die Abbott-aandelen willen kopen om te wachten op een dip. Ook staat het gemiddelde van de prijsramingen van analisten voor Abbott momenteel op $ 132, iets hoger dan de huidige marktprijs van $ 128.

[Updated: Jul 20, 2021] Abbott Q2-inkomstenvoorbeeld

Abbott is gepland om zijn resultaten voor het tweede kwartaal van 2021 op donderdag 22 juli bekend te maken. We verwachten dat Abbott inkomsten en winsten boven de consensusschattingen zal rapporteren, gedreven door aanhoudende groei in diagnostische activiteiten, samen met een opleving van de vraag naar medische hulpmiddelen. We verwachten dat het bedrijf goed zal navigeren op basis van deze trends in het laatste kwartaal, en dat de ABT-aandelen op korte termijn zullen stijgen. De prognose van Trefis geeft aan dat de waardering van Abbott $ 132 per aandeel is, wat 11% hoger is dan de huidige marktprijs van ongeveer $ 119. Onze interactieve dashboardanalyse op Voorwinsten van Abbott heeft aanvullende details.

(1) Inkomsten zullen naar verwachting hoger zijn dan de consensusramingen

Trefis schat de inkomsten van Abbott in het tweede kwartaal van 2021 op ongeveer $ 9,85 miljard, vergeleken met de consensusraming van $ 9,69 miljard. Abbott zag in het tweede kwartaal van 2020 een aanzienlijke daling van de inkomsten uit medische hulpmiddelen als gevolg van uitstel van electieve operaties gezien de verspreiding van Covid-19. Nu bijna de helft van de Amerikaanse bevolking volledig is gevaccineerd en op het internationale front de meeste landen grootschalige vaccinatieprogramma’s hebben uitgevoerd, hebben de zorginstellingen nu meer middelen om de eerder uitgestelde operaties aan te pakken, en mensen worden ook met meer vertrouwen op weg gaan, vergeleken met de lockdowns in het tweede kwartaal van vorig jaar, wat een opleving impliceert voor Abbott’s medische hulpmiddelenactiviteiten. De verkoop van medische hulpmiddelen van Abbott steeg dit jaar zelfs met 13% in het eerste kwartaal.

Kijkend naar de diagnostische activiteiten van het bedrijf, wordt verwacht dat de verkoop ook in het tweede kwartaal zeer hoog zal blijven, na een enorme stijging van 120% in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit kan worden toegeschreven aan de grote vraag naar Covid-19-tests. Nu de vaccinatiegraad tegen Covid-19 echter stijgt, wordt verwacht dat de totale vraag naar testen de komende kwartalen zal dalen, en dit zal de totale omzetgroei van de diagnostische activiteiten van het bedrijf in de komende kwartalen beïnvloeden. Deze factor was ook verantwoordelijk voor een daling van 10% in ABT-aandelen een paar maanden terug. Ons dashboard aan Abbott-inkomsten biedt meer details over de bedrijfssegmenten.

2) EPS zal waarschijnlijk de consensusschattingen overtreffen

Abbott’s aangepaste winst per aandeel voor het tweede kwartaal van 2021 zal naar verwachting $ 1,07 bedragen per Trefis-analyse, 5% boven de consensusschatting van $ 1,02. Abbott’s gecorrigeerde netto-inkomen van $ 2,4 miljard in het eerste kwartaal van 2021 weerspiegelde een grote 2x groei ten opzichte van het bedrag van $ 1,2 miljard in het kwartaal van vorig jaar. Dit kan worden toegeschreven aan hogere inkomsten en een stijging van de nettomarges met meer dan 750 basispunten. De bedrijfskosten van het bedrijf, inclusief R&D en SG&A, groeiden langzamer dan de omzetgroei. Deze trend zal zich naar verwachting ook in het tweede kwartaal voortzetten en de algehele winstgroei versterken. Voor het volledige jaar verwachten we dat de aangepaste winst per aandeel hoger zal zijn op $ 4,55 vergeleken met $ 3,67 in 2020.

(3) Aandelenkoers schatting 11% hoger dan de huidige marktprijs

langs onze Abbott’s waardering, met een EPS-schatting van ongeveer $ 4,55 en een K/W-veelvoud van ongeveer 29x in 2021, vertaalt dit zich in een prijs van $ 132, wat 11% boven de huidige marktprijs van ongeveer $ 119 is. Op het huidige niveau van $ 119 handelt Abbott tegen 26x de verwachte winst per aandeel van $ 4,55 in 2021, en het cijfer van 26x is vergelijkbaar met niveaus van 30x eind 2020 en 27x eind 2019, wat inhoudt dat er meer ruimte is voor groei voor ABT voorraad.

Opmerking: K/W-multiples zijn gebaseerd op de aandelenprijs aan het einde van het jaar en gerapporteerde (of verwachte) aangepaste winst voor het volledige jaar

Hoewel ABT-aandelen mogelijk ondergewaardeerd zijn, heeft 2020 geleid tot veel prijsdiscontinuïteiten die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is Pfizer vs Merck

MRK
.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaanInvesteer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk