Zullen Cigna-aandelen herstellen na een daling van 9% vorige week?

Zullen Cigna-aandelen herstellen na een daling van 9% vorige week?

De aandelenkoers van Cigna (NYSE: CI), een beheermaatschappij voor ziektekostenverzekeringen en apotheken, bereikte in mei van dit jaar zijn hoogste punt ooit van $ 267, maar is sindsdien gedaald. Een recente uitverkoop van het aandeel heeft geleid tot een prijsdaling van 9% in de afgelopen vijf handelsdagen tot een niveau van $209 op dit moment. De recente daling kwam nadat het bedrijf waarschuwde voor stijgende Covid-19-gerelateerde kosten. Het bedrijf profiteerde in 2020 van lagere medische kosten, voornamelijk door minder electieve operaties, maar die trend is nu gekeerd. Met stijgende vaccinatiegraad is er een stijging van het aantal electieve operaties, voornamelijk als gevolg van een achterstand die vorig jaar is ontstaan. Dit betekent dat zorgverzekeraars meer geld moeten uitgeven om die rekeningen te betalen. Cigna’s

CI
medische kosten als percentage van het premie-inkomen zijn gestegen tot 85% in het tweede kwartaal van 2021, vergeleken met slechts 70% in het kwartaal van vorig jaar. Het bedrijf heeft een cijfer van 83-84% voor het volledige jaar 2021 vooropgesteld, vergeleken met de eerdere verwachting van 81-82%. Dit voorspelde niet veel goeds voor de investeerders, met een gewicht op CI-aandelen.

Zal het CI-aandeel nu, na een daling van 9% in een week, zijn neerwaartse traject de komende weken voortzetten, of is een herstel van het aandeel aanstaande? Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoers van het bedrijf identificeert op basis van tien jaar aan historische gegevens, is het rendement voor CI-aandelen gemiddeld 4,1% in de volgende periode van een maand (eenentwintig handelsdagen) na een daling van 9% ten opzichte van de voorgaande week (vijf handelsdagen). Ook lijkt de kwestie van hoge medische kosten van voorbijgaande aard te zijn, en het bedrijf handhaafde zijn vooruitzichten voor het hele jaar van $ 20,20 EPS. Als zodanig zijn we van mening dat het CI-aandeel zich op korte termijn waarschijnlijk zal herstellen. Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent in het aanhouden van CI-aandelen voor een kortere of langere periode? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen Cigna aandelenkansen op stijging na daling. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar 1 dag!

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

ALS CI-aandelen gedurende vijf handelsdagen met -5% zijn gestegen, DAN gedurende de volgende eenentwintig handelsdagen CI-aandelen bewegen een gemiddelde van 2,5%, met een kans van 60% op een positief rendement over deze periode.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in aandelenbewegingen van Cigna:

Vraag 1: Is het gemiddelde rendement voor Cigna-aandelen hoger na een daling?

Antwoord: Overweeg twee situaties,

Geval 1: Cigna-voorraad daalt met -5% of meer in een week

Case 2: Cigna-voorraad stijgt met 5% of meer in een week

Is het gemiddelde rendement voor Cigna-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

CI-voorraad: gaat het beter na Case 1, met een gemiddeld rendement van 2,6% in de volgende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de voorgaande week), versus een gemiddeld rendement van -0,6% voor Case 2.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een gemiddeld rendement van 3,1% over de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een gemiddeld rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de gemiddeld rendement voor de S&P 500 na een daling of stijging.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe Cigna-aandelen zich waarschijnlijk zullen gedragen na een bepaalde winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord: Als u Cigna-aandelen koopt en aanhoudt, is de verwachting dat de schommelingen op korte termijn op den duur zullen verdwijnen en dat de positieve langetermijntrend u in het voordeel zal zijn – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor CI-aandelen worden de rendementen in de komende N dagen na een verandering van -5% in de afgelopen vijf handelsdagen in de onderstaande tabel gedetailleerd, samen met de rendementen voor de S&P500:

U kunt de engine proberen om te zien hoe deze tabel eruitziet voor Cigna na een groter verlies in de afgelopen week, maand of kwartaal.

Vraag 3: Hoe zit het met het gemiddelde rendement na een stijging als je even wacht?

Antwoord: Het gemiddelde rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling, zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden.

Het is behoorlijk krachtig om zelf de trend voor Cigna-aandelen te testen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Hoewel CI-aandelen op korte termijn kunnen stijgen, heeft 2020 geleid tot veel prijsdiscontinuïteiten die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is Cerner vs. Humana.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk