Zonnewijzertelers kunnen 79 dagen verwijderd zijn van Nasdaq-delisting

Zonnewijzertelers kunnen 79 dagen verwijderd zijn van Nasdaq-delisting

Begin september, Sundial Growers – een in Calgary gevestigde potleverancier – was het vierde meest aangehouden aandeel op Robinhood en op 3 september, met ongeveer 44 miljoen aandelen, was het volgens Trading View het 16e meest actieve aandeel in de VS.

Ik begrijp niet waarom mensen dit aandeel zo aantrekkelijk vinden. Natuurlijk is de korte rente gestegen – wat de aandelen zou kunnen doen stijgen als ze short sellers kunnen dwingen de aandelen te kopen om hun lening terug te betalen.

Maar Sundial heeft gedurende een groot deel van zijn meer dan twee jaar als beursgenoteerd bedrijf onder Nasdaq’s minimaal vereiste biedprijs van $ 1 gehandeld en zijn inkomsten kelderen. Als de mensen die deze aandelen verhandelen geld willen verdienen, zijn er betere plaatsen voor hen om hun geld te planten.

Hier zijn drie redenen waarom ik hun zachtheid verhard:

  • Sombere financiële prestaties 2021
  • Geld verbranden
  • Hernieuwd risico op schrapping

(Ik heb geen financieel belang bij de genoemde effecten).

De achtbaanrit van de beursgenoteerde aandelen van Sundial

Sundial Growers produceert en distribueert marihuana “bloemen, pre-rolls en vapes”. Na de beursintroductie van 6 augustus 2019 – die 11 miljoen aandelen verkocht voor $ 13 per aandeel – heeft het aandeel 94% van zijn waarde verloren en sloot het op 3 september op ongeveer 77 cent per aandeel – met een marktkapitalisatie van $ 1,6 miljard.

Zonnewijzer heeft zijn ups en downs gehad als het gaat om korte rente. Zoals ik op 11 januari schreef, medio december 2020, werd ongeveer 66% van zijn aandelen short verkocht – een stijging van 1829% vanaf medio november 2020. Ongeveer een maand later, op 10 februari, merkte ik op dat zijn shortbelang was gedaald tot ongeveer 7% tegen eind januari.

De reden? Sundial – wiens aandelen op de Nasdaq onder de $ 1 waren verhandeld – had uitstel gekregen van een dreigement om zijn aandelen te schrappen.

In december verleende Nasdaq Sundial tot 26 juni 2021 om het aandeel 10 dagen op rij boven de $1 per aandeel te houden. Sundial haalde ongeveer $ 700 miljoen op door aandelen te verkopen en andere bewegingen te maken – waardoor het uitstaande aantal in drie maanden met een factor zeven steeg – waardoor het bezit van zijn investeerders enorm verwaterde.

Dit deed zijn aandelen stijgen – tot bijna $ 3 per aandeel op 6 februari. En de voorraad bleef lang genoeg boven $ 1 voor Nasdaq om Sundial op 17 februari te verlossen van de dreiging van schrapping. PRNewswire merkte die dag op, “de zaak is nu gesloten.”

Sombere financiële prestaties in 2021

Helaas voor Sundial-stieren was die sluiting slechts tijdelijk – mede dankzij de sombere financiële rapporten over het eerste en tweede kwartaal van 2021.

Gedurende de eerste drie maanden van 2021 daalden de inkomsten van Sundial, het nettoverlies steeg en de activiteiten verbrandden door contanten.

Meer specifiek daalde de omzet in het eerste kwartaal van 2021 met 29% tot $ 7,8 miljoen. Het verlies van Sundial bedroeg maar liefst $ 106 miljoen – inclusief “de impact van de volatiliteit van de aandelenkoers op de boekhoudkundige waardering van derivatenwarrants”, aldus het bedrijf.

Het werd erger voor Sundial in het kwartaal dat eindigde in juni. De omzet daalde met 49% vanaf het tweede kwartaal van 2020 tot $ 7,5 miljoen en het nettoverlies steeg met ongeveer 88% tot bijna $ 43 miljoen, merkte de Wall Street Journal op.

Geld verbranden

Bovendien neemt de cash burn rate van Sundial toe. In het tweede kwartaal verbruikten zijn activiteiten bijvoorbeeld bijna zeven keer meer contanten – of ongeveer $ 75 miljoen – dan de $ 11 miljoen die het in het eerste kwartaal gebruikte, volgens het Journal.

Gelukkig kon Sundial al eerder in 2021 geld inzamelen en had het eind juni 757 miljoen dollar in kas.

Sundial ziet grote uitdagingen voor de boeg, zoals concurreren in een onstabiele industrie, een weg naar winstgevendheid vinden en een betere klantenservice bieden.

Zoals CEO Zach George investeerders vertelde in een Conferentiegesprek augustus, “We zijn niet alleen gericht op het beïnvloeden van veranderingen in het uitdagende en onstabiele landschap van de Canadese cannabisindustrie van vandaag, maar brengen de kenmerken in kaart van een dominant en winstgevend bedrijfsmodel in een gezondere en stabielere omgeving waarnaar we verwachten te evolueren in de komende drie jaar na de noodzakelijke hervorming van de regelgeving, consolidering van de sector en een beter evenwicht tussen vraag en aanbod. We blijven gefocust op continue verbetering in onze zoektocht om consumenten te plezieren.”

Maanden na een mogelijke schrapping van de Nasdaq

Sinds januari hebben shortsellers hun weddenschap verhoogd dat de aandelen van Sundial verder zullen dalen. The Journal meldt dat de korte rente op 13 augustus bijna 27% bedroeg – een grote stijging ten opzichte van de korte rente van 7% eind januari en een stijging van 3,3% vanaf half juli.

Die stijging is mogelijk veroorzaakt door het nieuws van 25 mei dat de Nasdaq dreigde de Sundial-aandelen te schrappen tenzij het in staat is om tegen 22 november 2021 “weer te voldoen aan het minimum van $ 1 voor aandelenkoersen”. SEC-aangifte.

Wat deze onaangenaamheid veroorzaakte – die de bewering van Sundial in februari dat de zaak was gesloten ondermijnde – is dat de aandelenkoers van 12 april tot 24 mei onder de $ 1 bleef.

Sundial zei dat het “zijn slotkoers actief zou monitoren tijdens de nalevingsperiode en van plan is passende maatregelen te nemen om de tekortkoming te verhelpen en opnieuw te voldoen aan de minimale biedingsvereiste.”

Het is niet duidelijk welke maatregelen Sundial neemt om te voorkomen dat de notering wordt geschrapt. Het is ook niet duidelijk welk bewijs Nasdaq nodig zou hebben om weer aan de eisen te voldoen. Echter, 10 dagen op rij van het sluiten van meer dan $ 1 was voldoende voor Nasdaq in februari.

Om eerlijk te zijn, in juni stonden de aandelen van Sundial een paar dagen boven de $1. Sindsdien is het aandeel gestaag gedaald.

Een ding dat volgens mij zou helpen, is als Sundial sneller zou kunnen groeien dan zijn eigen interne voorspelling wanneer het in november zijn resultaten over het derde kwartaal rapporteert.

Helaas ontbreekt het George aan voldoende zelfvertrouwen om zulke begeleiding te geven. Zoals hij in augustus zei: “We geven op dit moment geen vooruitwijzingen, gezien het algemene gebrek aan zichtbaarheid in de branche.”

Dat gebrek aan vertrouwen schrikt degenen op WallStreetBets (WSB) niet af. Op 2 september verwachtte een commentator een massale korte berichtgeving, opmerkend, “Luister eens, GOKfreaks. DE MARGE-VEREISTEN GAAN MORGEN OM 10.00 UUR MET 2500% TOE. GOOGLE

GOOG
NSCC-005 voor informatie over de margeverhoging. DEKKEN OF DEKKEN OF NEMEN HET VERLIES OM 10 uur ’s ochtends. SNDL IS het meest kortgesloten op 300m. Grote tijd voor meme-aandelen morgen.”

Op 3 september daalde het aandeel Sundial met ongeveer 3% – waarschijnlijk niet het soort grote short-covering dat WSB verwachtte.

Source link

Zakelijk