Zijn Walt Disney-aandelen ondergewaardeerd, zelfs na 100% herstel?

Zijn Walt Disney-aandelen ondergewaardeerd, zelfs na 100% herstel?

Ondanks de meer dan verdubbeling sinds de dieptepunten van maart 2020, tegen de huidige prijs van $ 177 per aandeel, Walt Disney-aandelen (NYSE: DIS) ziet er nog steeds ondergewaardeerd uit. Disney-aandelen zijn gestegen van $ 86 naar $ 177 ten opzichte van de bodem van 2020, vergeleken met de S&P 500, die met meer dan 90% is gestegen. Het aandeel heeft het beter kunnen doen dan de markt dankzij de extreem sterke prestaties van zijn streaming-activiteiten, Disney+, toen de vraag naar streaming tijdens de pandemie toenam. Naast een aanhoudend sterke vraag naar streaming, met geleidelijke opheffing van lockdowns en een succesvolle uitrol van vaccins, zien ook de traditionele bedrijven van Disney, zoals kabel- en themaparken, een geleidelijk herstel. Hoewel de recente toename van Covid-positieve gevallen een bron van zorg is voor deze traditionele bedrijven, zal de toenemende vaccinatiedekking naar verwachting in de komende kwartalen verder herstel in het bedrijfsleven te zien geven. Dus ondanks zo’n scherp herstel recentelijk en het aandeel dat meer dan 60% boven het niveau van 2017 ligt, denken we dat de verwachtingen van hogere inkomsten en winsten in 2021 en 2022 de investeerders van Disney een potentiële winst van ongeveer 15% zullen opleveren. Ons dashboard Walt Disney-aandelen zijn sinds 2017 met 64% gestegen heeft de onderliggende cijfers.

Een deel van de koersstijging van het aandeel tussen 2017 en 2020 kan worden gerechtvaardigd door het P/S-multiple dat stijgt van 3,5x naar 5x. In dezelfde periode stegen de inkomsten van Disney met bijna 20% van $ 55,1 miljard in 2017 tot $ 65,4 miljard in 2020 als gevolg van acquisities. Doordat het aantal aandelen echter sterk toenam als gevolg van deze acquisities, steeg de omzet per aandeel slechts marginaal van $ 35 in 2017 naar $ 36 in 2020. De stijging van de P/S-multiple werd dus volledig gedreven door de verwachtingen van aanhoudende sterke groei in streaming en de heropleving van traditionele bedrijfssegmenten. Het P/S-multiple, dat momenteel rond de 5,5x ligt, zal waarschijnlijk hoog blijven op het huidige niveau, aangezien de inkomsten- en winstverwachtingen voor de korte termijn sterk blijven.

Outlook

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus leidde tot afsluiting in verschillende steden over de hele wereld, wat gevolgen had voor de industriële en economische activiteit. Vanwege lockdowns in bijna alle grote steden over de hele wereld, werden de filmopnamen stopgezet, terwijl ook pretparken maandenlang gesloten bleven. De traditionele belangrijkste inkomstenbronnen van het bedrijf – theater, themaparken, enz. – waren door de pandemie virtueel stilgevallen. Bovendien leidde het snijden van kabels tot een daling van de vraag naar kabeltelevisie en reclame. Dit bleek duidelijk uit de Q3 2020-resultaten van het bedrijf waar de inkomsten van Disney met 42% joj daalden. Dit begon iets te verbeteren in FY2021, aangezien de omzetdaling tijdens de eerste zes maanden van FY2021 18% joj bedroeg.

Er zijn tekenen van heropening van de economie en opheffing van lockdowns die hebben geleid tot een stijging van de aandelenkoers. De succesvolle uitrol van vaccins heeft ook geleid tot de verwachting van een snellere heropleving van de vraag, met theatrale releases en heropening van themaparken die de komende maanden waarschijnlijk snel weer op de rails zullen komen. Elk verder herstel en de timing ervan hangen af ​​van de bredere inperking van de verspreiding van het coronavirus. Ons dashboard Trends in Amerikaanse Covid-19-gevallen geeft een overzicht van hoe de pandemie zich in de VS heeft verspreid en contrasteert met trends in Israël. Het bedrijf richt zich momenteel op streaming, waarbij Disney+ in slechts anderhalf jaar tijd 103,6 miljoen abonnees heeft. Om dingen in perspectief te plaatsen, Netflix

NFLX
bereikte een aantal abonnees van 200 miljoen na een decennium van operaties; in het huidige tempo zal Disney die mijlpaal waarschijnlijk in een veel kortere tijd bereiken. Bovendien zullen de traditionele activiteiten van het bedrijf waarschijnlijk ook een ommekeer zien in 2021 en 2022, aangezien reclame, themaparken en kabelinkomsten weer op het goede spoor komen. Nu de focus van beleggers is verschoven naar de cijfers voor 2021 en 2022, zal een sterke omzet- en winstgroei in de komende twee jaar dus leiden tot een verdere stijging van de aandelenkoers. Volgens Trefis, Disney’s waardering komt uit op $ 205 per aandeel, wat een stijging van meer dan 15% weerspiegelt ten opzichte van het huidige niveau.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille die de markt overtreft sinds 2016.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk