Zal het aandeel Alnylam nieuwe hoogtepunten blijven maken?

Zal het aandeel Alnylam nieuwe hoogtepunten blijven maken?

[Updated: August 27, 2021] ALNY Stock Stijging

Een paar maanden geleden bespraken we dat de aandelenkoers van Alnylam Pharmaceuticals, een farmaceutisch bedrijf dat zich richt op RNA-interferentietherapieën voor genetisch gedefinieerde ziekten, kan een opleving zien na een kleine daling als gevolg van positieve gegevens voor Intellia’s NTLA-2001, een experimentele behandeling voor transthyretine-amyloïdose met behulp van CRISPR-genbewerking. Dit had gevolgen voor Alnylam

ALNY
omdat zijn Onpattro een van de weinige momenteel goedgekeurde behandelingsopties voor ATTR is. ALNY-aandelen zijn sindsdien met 19% gestegen tot een niveau van meer dan $200 momenteel. Eerder deze maand rapporteerde Alnylam zijn Q2-resultaten, waarbij zowel de omzet als de aangepaste winst beter uitkwamen dan de straatramingen. Het bedrijf sloot ook een overeenkomst met PeptiDream om peptide-kleine interfererende RNA-conjugaten (siRNA) te ontwikkelen die erop gericht zijn RNAi-therapeutica af te leveren aan weefsels buiten de lever. De recente ontwikkelingen voor Alnylam zijn goed ontvangen door de investeerders en het aandeel handelt dicht bij het hoogste niveau ooit van rond de $210.

Maar nu het ALNY-aandeel in het recente verleden een grote beweging heeft doorgemaakt, zal het zijn opwaartse traject voortzetten of dreigt een daling? Afgaand op historische prestaties, is er: een iets hogere kans op meer winst in ALNY-aandelen de komende maand. Van de 766 gevallen in de afgelopen tien jaar waarin het ALNY-aandeel eenentwintig dagen met 11% of meer steeg, resulteerden 412 ervan in een stijging van het ALNY-aandeel in de daaropvolgende periode van één maand (eenentwintig handelsdagen). Dit historische patroon weerspiegelt 412 van de 766, of ongeveer een kans van 54% op een stijging van het ALNY-aandeel in de komende maand. Zie onze analyse op Alnylam Stock Kansen op stijging voor meer details.

Berekening van ‘Event Probability’ en ‘Chance of Rise’ met behulp van gegevens van de afgelopen tien jaar

  • Na 3% of meer te hebben verplaatst over een periode van vijf dagen, steeg het aandeel in 53% van de gevallen in de volgende vijf dagen.
  • Na een verschuiving van 1% of meer over een periode van tien dagen, steeg het aandeel in 54% van de gevallen in de volgende tien dagen
  • Na 11% of meer te hebben verplaatst over een periode van eenentwintig dagen, steeg het aandeel in 54% van de gevallen in de volgende eenentwintig dagen.

Voorspel gemiddeld rendement op Alnylam Pharmaceuticals Stock Return: AI voorspelt ALNY gemiddelde en overmatige opbrengst na een daling of stijging

Alnylam Pharmaceuticals Stock Return (recente) vergelijking met peers en S&P500

  • Vijfdaags rendement: RETA hoogste op 39%; SPY laagste op 1,5%
  • Tiendaags rendement: RETA hoogste op 36%; NTLA laagste op -3,6%
  • Twenty-One Days Return: NTLA hoogste op 13%; SPY laagste op 1,7%

[Updated: June 30, 2021] ALNY Aandelendaling

De aandelenkoers van Alnylam Pharmaceuticals, een farmaceutisch bedrijf dat zich richt op RNA-interferentietherapieën voor genetisch gedefinieerde ziekten, heeft de afgelopen vijf handelsdagen een daling van 4,1% gezien, nadat een ander farmaceutisch bedrijf – Intellia Therapeutics – positieve bevindingen van klinische proeven voor NTLA-2001, een experimentele behandeling voor transthyretine-amyloïdose met behulp van CRISPR-genbewerking. De gegevens toonden aan dat de behandeling het ziekteverwekkende eiwit na een enkele infusie aanzienlijk verminderde. Deze ontwikkeling heeft rechtstreekse gevolgen voor de ALNY-aandelen, aangezien Alnylam’s Onpattro een van de weinige momenteel goedgekeurde opties is voor de behandeling van ATTR. De omzet van Onpattro bedroeg in 2020 $ 306 miljoen, terwijl het hoogtepunt wordt geschat op meer dan $ 2 miljard.

Nu het ALNY-aandeel in slechts vijf dagen met 4% is gedaald, zal het de komende weken zijn neerwaartse traject hervatten, of is een stijging van het aandeel aanstaande? Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends identificeert in de historische aandelenkoersgegevens van het bedrijf, is het rendement voor ALNY-aandelengemiddelde bijna 3,4% in de volgende periode van één maand (21 handelsdagen) na met een daling van 4% ten opzichte van de voorgaande week (vijf handelsdagen). Merk op dat Onpattro al een commercieel medicijn is, terwijl NTLA-2001 zich in de vroege stadia van klinische proeven bevindt, wat impliceert dat Intellia nog een lange weg te gaan heeft, terwijl Alnylam meer patiënten op Onpattro blijft toevoegen. Alnylam heeft ook nog een paar potentiële blockbuster-geneesmiddelen en we zijn van mening dat het groeiverhaal intact blijft. Het is zelfs verstandig voor langetermijnbeleggers om eventuele dips in ALNY-aandelen te gebruiken om te kopen voor een beter rendement.

Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent om ALNY-aandelen voor een kortere of langere periode aan te houden? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om de kansen op een stijging na een daling van Alnylam te testen. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar één dag!

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in Alnylam-aandelenbewegingen:

Vraag 1: Is het gemiddelde rendement voor Alnylam Pharmaceuticals-aandelen hoger na een daling?

Antwoord geven: Overweeg twee situaties,

Case 1: Alnylam Pharmaceuticals-voorraad daalt met -5% of meer in een week

Case 2: Alnylam Pharmaceuticals-voorraad stijgt met 5% of meer in een week

Is het gemiddelde rendement voor Alnylam Pharmaceuticals-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

ALNY voorraad gaat het beter na Case 1, met een gemiddeld rendement van 3,6% in de volgende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de voorgaande week), versus een gemiddeld rendement van 2,7% voor Case 2.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een gemiddeld rendement van 3,1% over de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een gemiddeld rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de gemiddeld rendement voor de S&P 500 na een daling of stijging.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe de aandelen van Alnylam Pharmaceuticals zich waarschijnlijk zullen gedragen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven: Als u Alnylam Pharmaceuticals-aandelen koopt en aanhoudt, is de verwachting dat na verloop van tijd de schommelingen op korte termijn zullen verdwijnen en dat de positieve langetermijntrend u in het voordeel zal zijn – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

U kunt de engine proberen om te zien hoe deze tabel eruitziet voor Alnylam Pharmaceuticals na een groter verlies in de afgelopen week, maand of kwartaal.

Vraag 3: Hoe zit het met het gemiddelde rendement na een stijging als je even wacht?

Antwoord geven: Het gemiddelde rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling, zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden – hoewel ALNY-aandelen een uitzondering lijken te zijn op deze algemene observatie.

Het is behoorlijk krachtig om de trend zelf te testen voor Alnylam Pharmaceuticals-aandelen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Hoewel ALNY-aandelen hogere niveaus kunnen zien, heeft 2020 veel prijsdiscontinuïteiten gecreëerd die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is West Pharmaceuticals versus Etsy.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk