Wyloo Metals van Australische miljardair Andrew Forrest verslaat BHP in biedingsoorlog voor Noront . uit Canada

Wyloo Metals van Australische miljardair Andrew Forrest verslaat BHP in biedingsoorlog voor Noront . uit Canada

Noront-bronnen heeft ingestemd met het “superieure” aanbod van Wyloo Metals – gecontroleerd door miljardair Andrew Forrest – in een deal die de Canadese nikkelmijnwerker waardeert op C $ 321 miljoen ($ 260 miljoen), waarmee het bod van rivaal wordt overtroefd BHP Groep.

Wyloo’s bod van 0,70 dollar per aandeel vertegenwoordigt een premie van 27% op het bod van 0,55 dollar dat BHP in juli deed, zei het in Toronto gevestigde bedrijf eind maandag in een persbericht. uitspraak. BHP heeft vijf werkdagen om het bod van Wyloo te evenaren, zei Noront.

De Australische mijnbouwgiganten hebben het geprobeerd om de controle te krijgen over de hoogwaardige Canadese nikkelafzettingen van Noront in de grotendeels onaangeboorde regio van Ontario, bekend als de Ring of Fire, waarbij Wyloo vorige maand de lat hoger legde toen het zijn belang in Noront verhoogde tot 37 % van 24%. Nikkel is een belangrijke grondstof die wordt gebruikt bij het maken van batterijen voor elektrische voertuigen.

“The Ring of Fire is een mijnbouwdistrict op lange termijn met een huidige waarde die onmogelijk nauwkeurig kan worden gekwantificeerd”, zei Luca Giacovazzi, hoofd van Wyloo Metals, in een verklaring. “Alleen het Wyloo-bod kan de aandeelhouders van Noront troost bieden in de wetenschap dat ze voldoende opties en waarde hebben gekregen voor hun eigendom van Canada’s volgende grote minerale hub.”

Noront zei dat aandeelhouders met een totaal belang van 10,3%, inclusief bepaalde bestuurders en senior management, voor het voorstel van Wyloo zullen stemmen. De transactie wordt naar verwachting in december van dit jaar afgerond, tenzij BHP een tegenbod doet. BHP . erkennend de beslissing van Noront zei het heeft tot 25 oktober om zijn aanbod te herzien.

Wyloo is een van de bedrijven die wordt beheerd door Tattarang, een van de grootste particuliere investeringsgroepen van Australië die eigendom is van Andrew Forrest en zijn familie. Met een nettowaarde van $ 20,4 miljard was Forrest de op een na rijkste Australiër in de World’s Billionaires List die in april werd gepubliceerd.

Een voormalige effectenmakelaar, Forrest, 59, die bekend staat onder de bijnaam “Twiggy” van zijn schooljongen, begon zijn eerste mijnbouwbedrijf Anaconda Nickel (nu Minara Resources genoemd) in 1994, voordat hij Fortescue Metals Group oprichtte, die ijzererts mijnen en naar China vervoert , negen jaar later. Hij wordt beschouwd als de grootste filantroop van Australië en deed in 2019 de grootste donatie ooit van het land, waarbij hij A $ 655 miljoen ($ 487 miljoen) schonk aan verschillende goede doelen.

Source link

Zakelijk