Wisselkoersen voor cryptocurrency zijn een puinhoop.  Wanneer zullen ze ooit verbeteren?

Wisselkoersen voor cryptocurrency zijn een puinhoop. Wanneer zullen ze ooit verbeteren?

Als je ooit hebt geprobeerd Bitcoin te verkopen, het in dollars te veranderen en die dollars vervolgens weer op je bankrekening te storten om winst vast te leggen, heb je gemerkt dat – afhankelijk van de transactiegrootte – Coinbase $ 20 heeft weggenomen, $ 50, $ 100 …

U zult het exacte bedrag nooit weten totdat u klaar bent om te vergrendelen en te laden. Het is geen Coinbase-probleem. De kostenstructuur van Gemini en Kraken is ook omslachtig. Dit is niet zoals de oude E * Trade, waar u soms meer dan $ 7 per transactie zou betalen. (Nu is het gratis). Het was duur, maar je wist tenminste meteen wat de vergoeding was.

Als je een gewone cryptovalutahandelaar bent, zoals ik, en graag uitbetaald en die winsten in fiat boekt om harde activa te kopen of een IRA te herladen, dan zullen deze wisselkosten je zeker wild maken. Wanneer komt er meer duidelijkheid over vergoedingen?

Hier is geen tijdlijn voor. Misschien gaat het snel. Misschien duurt het nog een paar jaar voordat je doorweekt bent voor bepaalde transacties en opnames. Concurrentie is het belangrijkste dat de tarieven zal verlagen.

“Ik denk dat er na verloop van tijd meer concurrentie zal komen naarmate meer bedrijven de ruimte betreden en de handelskosten zullen dalen”, zegt Martin Green, co-chief investment officer en CEO van Cambrian Asset Management in Mill Valley, Californië. Hij zegt dat retailers degenen zijn doorweekt raken. “We betalen niet het soort vergoedingen dat de detailhandel betaalt.”

De meeste beurzen gaan in deze richting, met pro-traderversies van het product die de kosten verlagen of tot nul verlagen, afhankelijk van de transactie en het aantal transacties. Elke uitwisseling is anders. Er is geen vaste taal, dus het is moeilijk om de een met de ander te vergelijken. Het is niet zoals het vergelijken van TD Ameritrade met E*Trade.

Waarom zijn vergoedingen zo omslachtig en moeilijk vast te stellen? Omdat elke uitwisseling anders is en elke transactie op de blockchain anders wordt verwerkt, spelen zaken als Ethereum-gaskosten en transactiekosten met meerdere ketens een rol. Elke individuele transactie wordt niet door één beurs op de blockchain afgewikkeld. De kosten komen voort uit het verplaatsen van activa van off-exchange naar on-chain.

Stel je voor dat je digitale aankoop uit elkaar wordt geblazen en door meerdere pijpen gaat en elke pijp laadt een klein bedrag op totdat het door de Coinbase- of Gemini-pijp gaat. Het is een beetje zo. Noem dat cryptocurrency blockchain voor dummies. Ik zal niet doen alsof ik een Wired-nerd ben in deze. Ik ben maar een belegger.

“Blockchain-kosten die doorgaans optreden bij het opnemen van geld van beurzen, zijn dramatisch gestegen als gevolg van de vraag. Het gebruik van US Dollar Tether (USDT) vindt nu voornamelijk plaats op de Ethereum-blockchain, maar tegelijkertijd gebruiken veel van de andere munten dezelfde blockchain, wat de concurrentie tussen transacties vergroot. De enige manier om prioriteit te geven aan welke transactie het eerst gaat, is de vergoeding. De hoogste vergoeding wint bij wijze van spreken”, zegt Adrian Pollard, mede-oprichter van een uitwisselingssoftwarebedrijf genaamd HollaEx.

Wat nog belangrijker is, de drie beurzen die hier worden vermeld, zijn allemaal gecentraliseerde beurzen (CEX) en ze hebben blijkbaar een andere kostenstructuur dan gedecentraliseerde beurzen (DEX).

Daarom heb ik geïnvesteerd in 1Inch; voor het DEX-spel. (En het eenhoornlogo is een gemene versie van het Uniswap-logo.) Ik heb het er nog niet goed in gedaan (gekocht in de 3s en bijna een recordhoogte), maar ik heb vrijdag wat meer geld in 1Inch gestopt . Ik ben geen eigenaar van Coinbase.

Het 1inch Network is een DEX-aggregator (en een swapproject zoals Uniswap) die zoekt naar betere prijzen in meerdere liquiditeitsbronnen, waardoor hun exchange-gebruikers de kans krijgen op lagere tarieven dan Coinbase. Een DEX-aggregator zou de blockchain-versie zijn van wat Expedia doet voor hotels.

DEX’s werken zonder tussenkomst van een centrale autoriteit of derde partij.

“Gedecentraliseerde uitwisselingen rusten op verschillende blockchains en vereisen specifieke slimme contracten om te werken. Aan de andere kant worden gecentraliseerde beurzen beheerd door een derde partij, die handelsvergoedingen int”, zegt Sergey Maslennikov, Chief Communications Officer voor 1inch. “Bovendien zitten CEX’s niet volledig op de blockchain. Omdat CEX’s niet op de blockchain staan, zijn ze sneller en is het mogelijk om zowel fiat als crypto af te handelen.”

Vorige maand, 1Inch aankondigend dat hun 1inch API zal worden geïntegreerd in de Ethereum-portemonnee Dharma om de swap-functionaliteit mogelijk te maken. Dus beleggerstransacties op Dharma worden uitgevoerd met 1 inch, inclusief het kopen van tokens van een bankrekening en het verkopen van tokens naar een bankrekening.

De proliferatie van DEX-platforms is goed voor het comprimeren van vergoedingen.

“Er zijn veel verspreide projecten. Iedereen wil een leider worden in één niche”, zegt Slavi Koetsjoekov, de man achter het Slavi DApps-platform (en ja, SlaviCoin.) “Met een DEX is handel peer-to-peer en hoeft er geen centrale tussenpersoon te worden betaald, dus de kosten zijn veel goedkoper dan op een traditionele crypto-uitwisseling. We denken dat een platform als het onze mensen meer dan genoeg voordelen biedt om mensen weg te halen van traditionele aandelenhandelsplatforms en in de wereld van DEX’s te trekken.”

Crypto-uitwisselingen hebben een voorsprong op traditionele handels- en financiële platforms omdat ze crypto-wallets gebruiken, terwijl traditionele platforms banken gebruiken om het geld te dekken. De cryptocurrency-uitwisselingsindustrie zal hoogstwaarschijnlijk centraliseren rond een aantal beurzen en aanbieders van crypto-bewaarportefeuilles, denkt Pollard. Dat zou moeten helpen om de verschillende vergoedingssystemen op de grootste beurzen die dagelijks door particuliere beleggers worden gebruikt, glad te strijken.

PayPal helpt bijvoorbeeld bij te dragen aan het oplossen van problemen met vergoedingen, omdat nu iedereen gratis crypto naar elkaar kan sturen op PayPal. Dat gaat de goede kant op.

Ethereum “gasvergoedingen” helpen ook niet met vergoedingsstructuren. Gaskosten zijn de prijs die wordt betaald om cryptotransacties over een blockchain te verplaatsen, in eenvoudige bewoordingen.

Ethereum-gebruikers moeten ergens tussen $ 50 en $ 90 betalen voor een enkele transactie. Dat kan bepaalde transacties in bepaalde cryptocurrencies beïnvloeden. Om deze problemen te verhelpen, zijn er veel Layer-2-schaaloplossingen gemaakt, waarvan Polygon, Optimistic Ethereum, Arbitrum en zkSync de meest populaire zijn. Gebruikers moeten de bridge-service gebruiken om hun activa van Ethereum naar een van deze Layer-2-netwerken over te dragen om de gaskosten aanzienlijk te verlagen en tegelijkertijd de transactiesnelheden te verhogen, maar de meeste particuliere beleggers zullen niet in deze wereld handelen. Ze willen gewoon $ 100 op een Cardano-munt zetten, of hun Bitcoin-portemonnee blijven voeden en wat geld van de tafel halen om BTC om te wisselen voor USD en terug te storten in de echte wereld van betaal- en spaarrekeningen.

Er is ook een groot verschil tussen de Amerikaanse beurzen en die in Europa.

“Er is een enorme hoeveelheid wereldwijde concurrentie en handel, maar er is zeer beperkte concurrentie voor Amerikaanse investeerders”, zegt Green van Cambrian. “De markten buiten de VS… ze zijn een veelvoud van de grootte van hier en de kosten zijn veel lager.”

Dat is ook waar de meeste DEX’s zijn.

De grote handelsplatforms voor aandelen zijn allemaal eigendom van grote financiële instellingen met een merknaam. Maar ze zijn gedwongen tot prijsconcurrentie van handelsplatforms zoals Robinhood en WeBull (crypto en ETF’s).

Amerikaanse opties voor crypto-uitwisselingen zijn klein, maar groeien en dit zal in de loop van de tijd de kosten verlagen. In feite hebben we waarschijnlijk de piekwisselkoers bereikt.

“Het is frustrerend om vandaag mee om te gaan”, zegt Green. Cambrian hanteert een “agnostische” benadering bij het kopen van cryptocurrency voor zijn investeerders. Ze zijn minder geïnteresseerd in waarderingsstatistieken en marktparing en opereren meer als een data-intensief kwantitatief fonds. Ze handelen op verschillende beurzen. “Het zal in de loop van de tijd goedkoper en sneller worden”, zegt hij. “Vergeet niet hoe het internet vroeger was. Als je het hebt over het internet van geld, werk je met het equivalent van een inbelmodem om verbinding te maken … het analoge dat wanneer je geld verplaatst, zijn de transactiekosten en de latentie, wat allemaal bijdraagt ​​aan de tijd het duurt voordat een transactie wordt gesloten. Het wordt de komende jaren alleen maar beter.”

Source link

Zakelijk