Winst hoger dan waarschijnlijk voor aandelen Lowe?

Winst hoger dan waarschijnlijk voor aandelen Lowe?

Lowe’s (NYSE: LOW) is gepland om zijn fiscale tweedekwartaalresultaten op woensdag 18 augustus te publiceren. We verwachten dat de aandelen van het bedrijf hogere resultaten na het tweede kwartaal zullen verhandelen – aangezien de inkomsten en winsten waarschijnlijk de consensusramingen marginaal zullen overtreffen. De retailer voor woningverbetering heeft snel en zwaar geïnvesteerd om zijn digitale mogelijkheden uit te breiden om aan de sterke vraag tijdens de pandemie te voldoen. De consumenten investeren nog steeds in hun huizen en Lowe’s zag ook in het eerste kwartaal de verkoop stijgen onder thuisprofessionals. Stimuluscontroles ondersteunden zelfs grotere ticketprojecten en het bedrijf zag al vroeg vraag naar populaire voorjaarsaankopen, zoals terrasartikelen en grills. Hoewel het bedrijf geen specifieke richtlijnen heeft gegeven, verwachten we dat de retailer ook in het tweede kwartaal zal blijven profiteren van de sterke vraag naar producten voor woningverbetering en woningbouwbenodigdheden. Onze voorspelling geeft aan dat de waardering van Lowe $ 201 per aandeel is, wat bijna 4% hoger is dan de huidige marktprijs van $ 193. Bekijk onze interactieve dashboardanalyse op Lowe’s voorwinsten: Wat te verwachten in Q2? voor meer details.

(1) Inkomsten zullen naar verwachting marginaal de consensusramingen overtreffen

Trefis schat de inkomsten van Lowe in het tweede kwartaal van 2021 op ongeveer $ 27 miljard, iets hoger dan de consensusraming van $ 26,7 miljard. Lowe’s zag een recordomzetgroei in 2020, aangezien het meer dan $ 17 miljard jaar-op-jaar aan zijn verkoopbasis toevoegde en het hele jaar door stijgende winsten boekte. Het bedrijf rapporteerde zelfs een sterke vergelijkbare omzetgroei van 26,1% in fiscaal 2020, wat meer was dan Home Depot’s

HD
comp-verkopen van 19,7% in fiscaal 2020. Daar komt nog bij dat de omzet van het bedrijf in het eerste kwartaal met 24% joj is gestegen tot $ 24,4 miljard en dat de verkoop in dezelfde winkel met 30% is gestegen, aangezien de pandemie van het coronavirus meer mensen naar de winkels en website dwong om te investeren in hun huizen. Het bedrijf meldde dat hout de sterkste categorie was, gedreven door een sterke vraag van zowel professionals als doe-het-zelfklanten. We verwachten dat deze trend zich ook in het tweede kwartaal voortzet. Dat gezegd hebbende, kan de toename van werken op afstand langer duren, waardoor het bedrijf die klanten kan bedienen die na de pandemie een thuiskantoor willen bouwen en onderhouden.

2) EPS zal waarschijnlijk hoger zijn dan de consensusschattingen

De winst per aandeel van Lowe in het tweede kwartaal van 2021 zal naar verwachting $ 4,04 bedragen per Trefis-analyse, iets hoger dan de consensusschatting van $ 3,99. Als gevolg van een aanzienlijke omzetgroei, was de bedrijfsmarge van 13,3% van het bedrijf in het eerste kwartaal van 2021 320 basispunten hoger dan in het eerste kwartaal van 2020 – ondanks hogere kosten voor veiligheid, arbeid en toeleveringsketen in verband met Covid-19. Het bedrijfsresultaat van het bedrijf groeide in deze periode zelfs met 63% joj. Bovendien genereerde Lowe’s een nettowinst van $ 2,3 miljard in het eerste kwartaal, vergeleken met $ 1,3 miljard in dezelfde periode vorig jaar, waardoor de winst steeg van $ 1,76 per aandeel een jaar eerder naar $ 3,21 per aandeel. De pandemie veranderde de manier waarop de klanten winkelden met Lowe’s, wat duidelijk werd met een omzetgroei van 36,5% joj en een groei in twee jaar van 146% op Lowes.com.

Voor het volledige jaar 2021 verwachten we dat de nettomarge van Lowe met 180 basispunten zal groeien van 6,5% in 2020 tot 8,3% in 2021. Dit in combinatie met een marginale daling joj (vanwege een zwakke vergelijking in vergelijking met de tweede helft van 2020 aangezien meer consumentendollars zou kunnen worden besteed aan reizen) in Lowe’s inkomsten, zou leiden tot een stijging van $ 1,6 miljard joj in netto-inkomen tot $ 7,4 miljard in 2021. Dit alles, resulterend in een potentiële stijging van de winst per aandeel van $ 7,77 in 2020 tot ongeveer $ 10,05 in 2021.

(3) Schatting van de aandelenkoers hoger dan de huidige marktprijs

langs onze Lowe’s waardering, met een EPS-schatting van ongeveer $ 10,05 en een K/W-veelvoud van 20x in fiscaal 2021, vertaalt dit zich in een prijs van 201, wat 4% hoger is dan de huidige marktprijs.

Voor een verdere vergelijking tussen leeftijdsgenoten is het handig om te zien hoe ze het doen. LAGE aandelenvergelijking met peers laat zien hoe Lowe’s zich verhoudt tot collega’s op het gebied van statistieken die er toe doen.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk