Werkloosheidsuitkeringen eindigen vandaag voor miljoenen Amerikanen

Werkloosheidsuitkeringen eindigen vandaag voor miljoenen Amerikanen

De werkloosheidsuitkeringen als gevolg van de Covid-19-pandemie eindigen vandaag voor miljoenen Amerikanen.

Dit is wat u moet weten.

Werkeloosheidsverzekering

De werkloosheidsverzekering van $ 300 per week eindigt vandaag voor meer dan 7 miljoen Amerikanen, wat economische onzekerheid met zich meebrengt te midden van een heropleving van Covid-19. Ongeveer 26 staten hebben de verhoogde werkloosheidsuitkeringen al beëindigd vóór de vervaldatum, waarbij sommige gouverneurs beweren dat deze werkloosheidsuitkeringen een stimulans zijn voor Amerikanen om weer aan het werk te gaan. Pandemische hulp is tijdens de Covid-19-pandemie een essentiële manier geweest voor werkloze Amerikanen om huur, voedsel en andere benodigdheden te betalen. Dit is wat het einde van deze WW-uitkeringen voor u betekent:

Welke WW-uitkeringen eindigen?

Vier soorten federale werkloosheidsuitkeringen zullen eindigen:

  1. Federale Pandemische Werkloosheidscompensatie;
  2. Pandemische Noodwerkloosheidsuitkering;
  3. Gemengde verdieners Werkloosheidsuitkering; en
  4. Pandemische werkloosheidsbijstand

Federale Pandemische Werkloosheidscompensatie

Dit is $ 300 per week aan aanvullende arbeidsvoorwaarden (hoewel het maar liefst $ 600 per week was).

Pandemische Noodwerkloosheidscompensatie

Deze werkloosheidsuitkeringen boden financiële steun aan degenen die de werkloosheidsuitkering van hun staat al hadden opgebruikt, wat meestal 26 weken is, hoewel dit per staat verschilt.

Werkloosheidsuitkering voor gemengde verdieners

Dit programma voor werkloosheidsuitkeringen leverde $ 100 per week op voor degenen die zowel als onafhankelijke contractant als werknemer werkten.

Pandemische werkloosheidsbijstand

Deze arbeidsvoorwaarden breidden de geschiktheidscriteria uit tot zelfstandigen en freelancers.


Welke arbeidsverzekeringen zijn er?

Afhankelijk van uw staat, kunt u in aanmerking komen voor een werkloosheidsverzekering. Dit staat los van de federale werkloosheidsverzekering die afloopt.


Hoeveel mensen zullen de werkloosheidsverzekering verliezen?

Het einde van deze arbeidsvoorwaarden is de grootste in de geschiedenis van de VS. Stichting The Century schattingen dat 7,5 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering zullen verliezen. Dit bevat:

Pandemische werkloosheidshulp: 4,2 miljoen mensen

Zodra Pandemic Unemployment Assistance eindigt, komen deze personen – van wie velen zelfstandigen of freelancers zijn – niet in aanmerking voor een federale of staatswerkloosheidsverzekering. Volgens de Century Foundation zijn er meer dan 1 miljoen werknemers in Californië die getroffen zullen worden, en meer dan 150.000 personen die zullen worden getroffen in elk van Indiana, Maryland, Massachusetts, Michigan, New Jersey, New York, Ohio en Pennsylvania.

Pandemische noodwerkloosheidsuitkering: 3,3 miljoen mensen

Het einde van de Pandemic Emergency Unemployment Compensation zal gevolgen hebben voor 3,3 miljoen werknemers. Volgens de Century Foundation zijn 900.000 werknemers getroffen in Californië en 125.000 werknemers in Florida, Illinois, Massachusetts, Michigan, New Jersey, New York en Pennsylvania. Sommige van deze werknemers komen in aanmerking voor een werkloosheidsuitkering van de staat.


Waarom vervallen deze WW-uitkeringen?

In maart 2020 heeft het Congres, als reactie op de Covid-19-pandemie, een tijdelijke verhoogde werkloosheidsverzekering aangenomen als onderdeel van de Cares Act, het stimuleringspakket van $ 2,2 biljoen. In maart 2021 verlengde het Congres deze werkloosheidsuitkeringen tot vandaag als onderdeel van het stimuleringspakket van het American Rescue Plan. Het Congres heeft er echter voor gekozen deze werkloosheidsuitkeringen niet verder te verlengen. Dit einde van de werkloosheidsverzekeringen komt op een vergelijkbaar moment wanneer andere pandemische maatregelen van Covid-19 ook aflopen. Het Amerikaanse Hooggerechtshof stopte bijvoorbeeld het door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) opgelegde federale uitzettingsmoratorium, en merkte op dat het niet was goedgekeurd door het Congres. Het einde van het uitzettingsmoratorium en de werkloosheidsuitkeringen kunnen ook slecht nieuws betekenen voor andere federale uitgaven, zoals het op grote schaal kwijtschelden van studieleningen.


Zal het Congres de werkloosheidsuitkeringen verlengen?

Er zijn geen aanwijzingen dat het Congres deze verhoogde werkloosheidsuitkeringen zal verlengen. Waarom? Deze werkloosheidsverzekeringsprogramma’s waren altijd bedoeld als tijdelijk en gekoppeld aan de Covid-19-pandemie. Het is mogelijk dat het Congres in de toekomst nieuwe werkloosheidsuitkeringen kan goedkeuren als gevolg van een verdere heropleving van Covid-19. Er zijn echter geen onmiddellijke plannen om de hulpverlening verder uit te breiden dan vandaag. Dat gezegd hebbende, machtigde het Congres in het Amerikaanse reddingsplan $ 350 miljard aan de staten om te voorzien in financiële hulp bij werkloosheid.


Verwante lezing

Vergeving van studieleningen: hoeveel, hoe je het krijgt en wat de toekomst biedt voor studieleningen

Infrastructuurpakket omvat programma voor voertuigkilometers

Vergeving van studieleningen van Biden betekent 3 dingen voor je studieleningen

Annulering van studieleningen werd vandaag gericht op Capitol Hill

Source link

Zakelijk