We hebben meer diversiteit nodig op de blockchain

We hebben meer diversiteit nodig op de blockchain

Aangezien de blockchain nieuwe grenzen blijft aangaan in financiën, is diversiteit van cruciaal belang. Het is van cruciaal belang dat alle demografische gegevens worden vertegenwoordigd als zowel de leiders van deze verandering als de consumenten ervan.

De werelden van financiën en technologie zijn echter overwegend blank en mannelijk – en fintech, de innovatieve botsing van de twee, is niet anders. Dit omvat de blockchain, die wanhopig verstoken is van diversiteit.

Meer in het bijzonder is het aandeel vrouwen in leidinggevende posities bij financiële ondernemingen gewoon 21,9 procent en tegen 2030 zal het naar verwachting alleen 31 procent bereiken als het zijn tempo aanhoudt. Ondertussen maken vrouwen het gewoon goed 28,8 procent van de technische beroepsbevolking. Wat de oprichters van fintech betreft, zijn er maar weinig vrouwen, goed voor slechts een zeven procent.

Daarom is het geen verrassing dat de blockchain – een gedecentraliseerd grootboeksysteem dat de herkomst van digitale activa registreert – pijnlijk homogeen is. Volgens een wereldwijde Kwartsonderzoek, van 378 door durfkapitaal gesteunde cryptocurrency-startups die tussen 2012 en 2018 werden opgericht, had slechts 8,5 procent een vrouwelijke oprichter of mede-oprichter.

“’Where the Boys Are’ is niet alleen een geweldig nummer van Connie Francis; het is ook een adembenemend nauwkeurige beschrijving van wie er in cryptocurrencies investeert”, schreef Duncan Stewart, onderzoeksdirecteur van Deloitte, in een LinkedIn-bericht uit 2017 met de toepasselijke titel: “Is Bitcoin een zeepbel? Genderverdeling zegt waarschijnlijk.”

Twee keer zoveel mannen als vrouwen investeren in crypto (16 procent versus zeven procent) in alle raciale en etnische groepen. In feite, 85,77 procent van de mensen die betrokken zijn bij de bitcoin-gemeenschap zijn mannen. Onderzoek suggereert dat 62 procent van de cryptocurrency-investeerders nog steeds blank is en 67 procent nog steeds mannen.

Sommige organisaties werken aan verandering waarvan de industrie (en de samenleving in het algemeen) ongetwijfeld zou profiteren. Bijvoorbeeld, het online cryptocurrency-educatief platform, Crypto Tutors, haalde onlangs de krantenkoppen voor het organiseren van de eerste in zijn soort Crypto Diversity Conference: Crypto voor de cultuur begin oktober. Onderwerpen waren onder meer crypto voor zwarte economische empowerment en vrouwen van kleur in blockchain-technologie. De conferentie was een welkome afwisseling van de Noord-Amerikaanse Bitcoin-conferentie van 2018, die een New York Times artikel een stelletje “blockchain bros” genoemd. Volgens het artikel waren slechts drie van de 87 sprekers vrouw. Wat nog erger is: het officiële congresfeest vond plaats in een stripclub in Miami.

Meetup-groepen zoals Vrouwen in Blockchain duiken ook op om het bewustzijn te vergroten over het belang van diversiteit op de blockchain. De Black Women Blockchain Council biedt middelen voor zwarte vrouwen, zoals mentorschap voor diversiteit en inclusie, opleidings- en ontwikkelingsprogramma’s, zichtbaarheidsinitiatieven en netwerkmogelijkheden. En de Nationaal beleidsnetwerk van gekleurde vrouwen in blockchain groep pleit voor en machtigt zwarte vrouwen in het crypto-ecosysteem, door samen te werken met blockchain-ondernemingen, instellingen en de particuliere sector om vrouwen te promoten die producten en diensten bouwen op basis van de technologie. Haar missie is om “ervoor te zorgen dat de stemmen van vernieuwers van kleur deel uitmaken van het beleidsdebat over de opkomende crypto-economie.”

Per slot van rekening zouden cryptocurrencies zoals bitcoin, ethereum en dogecoin bijvoorbeeld het traditioneel door blanken en mannen gedomineerde veld kunnen democratiseren, diverse innovators en investeerders verwelkomen en de rijkdom verspreiden.

Bovendien kan de blockchain helpen bij het oplossen van maatschappelijke problemen op minder voor de hand liggende manieren – van klimaatverandering het hoofd bieden om honger in de wereld op te lossen en zelfs slachtoffers van huiselijk geweld te ondersteunen. Volgens de Nationale coalitie tegen huiselijk geweld, is tot 99 procent van de slachtoffers van huiselijk geweld ook slachtoffer van economisch misbruik. Met andere woorden: hun misbruikers beperken hun toegang tot hun financiën, wat vaak is wat velen van hen in deze misbruikrelaties houdt. Maar omdat crypto anoniem is, met financiën verbonden aan sleutels in plaats van namen, verhalen duiken op links en rechts van overlevenden die digitale activa verhandelden om zichzelf uit harige situaties te graven.

Zoals het er nu uitziet, investeert slechts ongeveer één op de tien mensen in de VS in crypto. Dat betekent dat ongeveer negen op de tien mensen in alle demografieën nog ergens aan de slag kunnen – met de juiste middelen vanaf het begin.

Een van de redenen waarom mensen in minderheidsgroepen misschien niet zo verleid worden om in crypto te investeren of er enthousiast over zijn, is omdat ze nadelig worden beïnvloed door de risico’s die ermee gepaard gaan. Vrouwen – en vooral zwarte vrouwen – hebben nu al meer financiële onzekerheid dan hun blanke mannelijke leeftijdsgenoten. Een studie, getiteld “Risico en beloning worden anders verwerkt bij beslissingen die onder stress worden genomen“, suggereert dat “stress de genderverschillen in strategieën tijdens risicovolle beslissingen versterkt, waarbij mannen meer risico nemen en vrouwen minder risico onder stress.”

Een voor de hand liggende manier om stress te verlichten is met onderwijs. Omdat het crypto-universum nog zo nieuw is, met oneindige ruimte voor groei, is er volop gelegenheid om er vanaf de basis diversiteit in te injecteren.

Hoewel het investeringslandschap in het algemeen wordt geplaagd door systemische uitsluiting, heeft crypto nog steeds een kans om het goed te doen. Dit houdt in dat vrouwelijke oprichters en gekleurde mensen de ruimte krijgen om te innoveren met inclusie, inclusief de eindgebruikers die ze vertegenwoordigen. Het gaat om het doorgeven van de microfoon aan allerlei cryptogoeroes op conferenties. En het gaat om het beschikbaar stellen van toegankelijke leermiddelen aan: alle investeerders.

Anders betekent het gebrek aan diversiteit dat grote groepen mensen te maken zullen krijgen met enorme kansenverliezen. Opnieuw.

Vond je het leuk wat je las? Meld u aan voor onze gratis Forbes AI Investor-nieuwsbrief hier om wekelijks AI-gedreven investeringsideeën te krijgen. Voor een beperkte tijd kunnen abonnees lid worden van een exclusieve slappe groep om deze ideeën op te doen voordat de markten opengaan.

Source link

Zakelijk