Wat zit er in het $ 1,8 biljoen plan van de Democraten?  Gratis kleuterschool, uitbreiding van belastingkrediet voor kinderen, $ 1,5 biljoen aan nieuwe belastingen en meer

Wat zit er in het $ 1,8 biljoen plan van de Democraten? Gratis kleuterschool, uitbreiding van belastingkrediet voor kinderen, $ 1,5 biljoen aan nieuwe belastingen en meer

bovenlijn

Het Huis heeft vrijdag een van de grootste voorstellen voor sociale uitgaven in de geschiedenis aangenomen om te helpen “de middenklasse te herstellen” door veel van de beleidsprioriteiten van de Democraten aan te pakken – waaronder gratis universele kleuterschool voor kinderen en een uitgebreid kinderbelastingkrediet – en hoewel het wetsvoorstel vrijwel zeker veranderingen ondergaan in de Senaat om de huiveringwekkende gematigden te sussen, dit is wat het pakket heeft gehaald na maanden van gespannen onderhandelingen.

Belangrijkste feiten

De door het Huis goedgekeurde versie van de Build Back Better Act zou $ 1,75 biljoen toestaan ​​voor uitgaven over een periode van tien jaar, wat niet voldoet aan het voorstel van $ 3,5 biljoen dat Biden in augustus onthulde vanwege de tegenstand van twee gematigde senaat-democraten, wier stemmen cruciaal zullen zijn voor de wetgeving om passeren in de gelijkmatig verdeelde kamer.

headliner van de 2.468 pagina’s Bill’s uitgaven zijn $ 400 miljard om te helpen voorzien in gesubsidieerde kinderopvang voor meer dan 6 miljoen kinderen en gratis schoolgeld voor 3- en 4-jarigen, en $ 555 miljard voor initiatieven op het gebied van schone energie, inclusief $ 320 miljard aan belastingkredieten om Amerikanen te helpen betalen voor milieuvriendelijke verbeteringen aan het huis.

Het voorstel trekt $ 200 miljard aan om de uitbreiding van het kinderbelastingkrediet door het American Rescue Plan te verlengen tot eind 2022, waardoor in aanmerking komende gezinnen $ 250 aan maandelijkse betalingen krijgen voor elk kind van 17 jaar en jonger, samen met een extra $ 50 per maand voor kinderen onder de leeftijd van 6; het Centrum voor Begroting en Beleidsprioriteiten schat dat het krediet van toepassing is op ongeveer 65 miljoen kinderen.

Democraten hebben ook $ 300 miljard opgenomen om een ​​bestaand Medicaid-programma voor ouderenzorg thuis uit te breiden en om te investeren in sociale huisvesting en huur en aanbetalingen.

Nog eens $ 165 miljard zou helpen de premies te verlagen voor ongeveer 9 miljoen Amerikanen die onder de Affordable Care Act vallen en Medicare uitbreiden om hoorzittingen te dekken.

Om de investeringen van het wetsvoorstel af te ronden, is ongeveer $ 130 miljard toegewezen aan trainingsprogramma’s voor het personeel van community colleges, de gezondheid van moeders, programma’s voor gemeenschapsgeweld en hoger onderwijs, inclusief een verhoging van $ 550 van de maximale Pell Grant die wordt toegekend aan studenten met financiële nood.

Raaklijn

Om het pakket te helpen betalen, hebben de Democraten meer dan $ 1,5 biljoen aan nieuwe belastingen voorgesteld, waaronder een minimale vennootschapsbelasting van 15% op grote bedrijven, een belasting van 1% op het terugkopen van aandelen en een toeslag van maximaal 8% op het inkomen van meerdere -miljonairs die jaarlijks minstens $10 miljoen verdienen. Een omstreden inkomstenbelasting voor miljardairs bleef uiteindelijk achterwege. Er zijn ook bepalingen om een ​​wettelijke maas in de wet te dichten waardoor rijke belastingbetalers de Medicare-belasting van 3,8% kunnen vermijden, de belastingnaleving kunnen verbeteren en intrekking een korting op geneesmiddelen op recept.

Sleutelachtergrond

Na maanden van gespannen politieke machtsstrijd hebben House Democrats vrijdagochtend de Build Back Better Act aangenomen in een partijstemming van 220 tegen 213. Het plan, aanvankelijk onthuld als een ingrijpend voorstel van $ 3,5 biljoen in juli, ging door een ronde van enorme kostenbesparingen vorige maand in een poging om Sens. Joe Manchin (DW.Va.) en Kyrsten Sinema (D-Ariz.) tevreden te stellen, die zorgen over inflatie hebben genoemd als reden om de overheidsuitgaven te temperen. Veel items in het kader vragen om lagere uitgaven dan oorspronkelijk in augustus was voorgesteld. Zo zou de uitbreiding van de kinderkorting in eerste instantie vier jaar duren, in plaats van het afgeslankte jaar. Andere items zijn volledig verwijderd, met name twee jaar collegegeldvrij college voor alle Amerikanen en een voorziening om de allereerste federale uitkering te creëren om betaald werkverlof voor familie- en medische redenen te garanderen.

Waar op te letten?

Het wetsvoorstel Build Back Better wacht nu een zeer onzeker lot in de Senaat. Manchin en Sinema hebben herhaaldelijk vragen ontweken over hun steun voor het plan, waarbij Manchin onlangs zei dat de Democraten “tijd moeten gunnen voor volledige transparantie en analyse” van het wetsvoorstel voordat het verder gaat. Partijleiders hebben aangegeven dat ze de wetgeving voor het einde van het jaar willen goedkeuren.

Verder lezen

House passeert nipt $ 1,8 biljoen ‘Build Back Better’ bestedingsplan (Forbes)

Het uitgavenplan van $ 1,8 biljoen van de democraten zou in 10 jaar tijd $ 367 miljard aan begrotingstekort kunnen toevoegen, ondanks nieuwe belastingen, vindt CBO (Forbes)

Source link

Zakelijk