Wat zit er achter de recente stijging van de aandelen van AMC Entertainment Holdings?

Wat zit er achter de recente stijging van de aandelen van AMC Entertainment Holdings?

AMC Entertainment Holdings Inc voorraad (NYSE: AMC) is de afgelopen maand met meer dan 32% gestegen en wordt momenteel verhandeld tegen $ 47 per aandeel. De recente stijging werd gedreven door de aankondiging van Walt Disney dat het zijn aankomende films de rest van 2021 exclusief in de bioscoop zou uitbrengen. Disney was aanvankelijk begonnen met het uitbrengen van zijn films op zijn Disney+ streamingplatform nadat de theaters waren gesloten vanwege lockdowns die werden opgelegd vanwege de pandemie. Maar zelfs nadat enkele beperkingen waren opgeheven, maakte Disney enkele van zijn grootste blockbusters beschikbaar op Disney+ op dezelfde dag dat ze in de bioscoop kwamen. Echter, na de indrukwekkende box office-uitvoering van Shang-Chi en de Legend of the 10 Rings, keert Disney terug naar zijn traditionele theater-first release-strategie. De nieuwste Marvel-film heeft in de eerste twee weken in de bioscoop al bijna $ 250 miljoen opgebracht. Deze sterke resultaten laten zien dat mensen massaal terugkeren naar theaters, ondanks de prevalentie van Covid. Een herstel in het theaterbezoek is zeker goed nieuws voor het AMC. Een aantrekkende opkomst zou de verkoop kunnen stimuleren in een tijd waarin de theaterketen worstelt om zijn zware schuldenlast af te lossen. Dit heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de sterke stijging van de AMC-aandelen de laatste tijd.

Maar zal het aandeel van AMC, na de recente stijging, de komende weken zijn stijgende lijn voortzetten of is een correctie in het aandeel waarschijnlijker? Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoersgegevens van een bedrijf over de afgelopen acht jaar identificeert, is het rendement voor AMC-aandelen gemiddeld meer dan 70% in de volgende drie maanden (63 handelsdagen) na een stijging van 32,5% ten opzichte van de voorgaande periode van één maand (21 handelsdagen). Er is ook een kans van 63% dat het aandeel de komende drie maanden een positief rendement zal opleveren. Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent om AMC-aandelen voor een kortere of langere periode aan te houden? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen AMC aandelen kansen op een stijging na een val en omgekeerd. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar één dag!

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

INDIEN AMC-aandelen bewogen met -5% over vijf handelsdagen, DAN in de komende 21 handelsdagen beweegt het AMC-aandeel gemiddeld 17,6 procent.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in AMC-aandelenbewegingen:

Vraag 1: Is het gemiddelde rendement voor aandelen AMC Entertainment Holdings hoger na een daling?

Antwoord geven:

Overweeg twee situaties,

Case 1: AMC Entertainment Holdings-voorraad daalt met -5% of meer in een week

Case 2: AMC Entertainment Holdings-aandelen stijgen met 5% of meer in een week

Is het gemiddelde rendement voor AMC Entertainment Holdings-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

AMC voorraad gaat het beter na Case 1, met een gemiddeld rendement van 18% in de volgende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de voorgaande week), versus een gemiddeld rendement van 11,1% voor geval 2.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een gemiddeld rendement van 3,1% over de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een gemiddeld rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de gemiddeld rendement voor de S&P 500 na een daling of stijging.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe de aandelen van AMC Entertainment Holdings zich waarschijnlijk zullen gedragen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven:

Als u aandelen van AMC Entertainment Holdings koopt en houdt, is de verwachting dat na verloop van tijd de schommelingen op korte termijn zullen verdwijnen en dat de positieve langetermijntrend u in het voordeel zal zijn – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor AMC-aandelen: de rendementen in de komende N dagen na een verandering van -5% in de afgelopen vijf handelsdagen wordt beschreven in de onderstaande tabel, samen met het rendement voor de S&P500:

Vraag 3: Hoe zit het met het gemiddelde rendement na een stijging als je even wacht?

Antwoord geven:

Het gemiddelde rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling, zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u voor de meeste aandelen beter kortetermijnweddenschappen kunt vermijden – hoewel AMC-aandelen een uitzondering lijken te zijn op deze algemene observatie.

Het rendement van AMC in de komende N dagen na een verandering van 5% in de afgelopen vijf handelsdagen wordt beschreven in de onderstaande tabel, samen met het rendement voor de S&P500:

Het is behoorlijk krachtig om de trend voor jezelf te testen voor AMC Entertainment Holdings-aandelen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk