Wat te verwachten van FedEx’s Q1?

Wat te verwachten van FedEx’s Q1?

FedEx (NYSE: FDX) is gepland om zijn fiscale resultaten voor het eerste kwartaal van 2021 op dinsdag 21 september te rapporteren. We verwachten dat FedEx waarschijnlijk inkomsten en winsten boven de straatverwachtingen zal boeken. Met een stijging van het aantal Covid-19-gevallen in de VS, is het waarschijnlijk dat FedEx’s Ground-zendingsvolume tijdens het kwartaal hoger is gestegen, wat een goed voorteken is voor de algehele omzetgroei. De laatste tijd heeft het bedrijf een uitbreiding van de marges gezien en dit heeft de winstgroei bevorderd. Hogere inputkosten hebben de algehele margegroei in het eerste kwartaal echter mogelijk onder controle gehouden.

Kijkend naar FDX-aandelen, geeft onze prognose aan dat de waardering van FedEx rond de $ 348 per aandeel ligt, wat 36% hoger is dan de huidige marktprijs van ongeveer $ 255, wat impliceert dat FDX-aandelen aantrekkelijk gewaardeerd zijn op het huidige niveau. Onze interactieve dashboardanalyse op Voorwinsten van FedEx heeft aanvullende details.

(1) Inkomsten zullen naar verwachting hoger zijn dan de consensusramingen

Trefis schat de fiscale inkomsten van FedEx in het eerste kwartaal van 2022 op ongeveer $ 22,0 miljard, iets boven de consensusraming van $ 21,9 miljard. FedEx heeft de afgelopen kwartalen een toename van de vraag naar zendingen gezien, voornamelijk geleid door een toename van e-commerce-orders, omdat mensen tijdens de pandemie liever binnen bleven. Echter, Fedex’s

FDX
peer – UPS – rapporteerde een daling van de verzendingen over land in het tweede kwartaal, en dit had ook een negatief effect op de FDX-voorraad. Hoewel dit waarschijnlijk ook een impact zal hebben op FedEx, is het totale aantal Covid-19-gevallen de afgelopen maanden gestegen, en dit betekent dat de grondzendingen op korte termijn hoger kunnen blijven. Terugkijkend op fiscaal Q4 2021, stegen de inkomsten met een solide 30% tot $ 22,6 miljard, waarbij het Ground-segment een omzetstijging van 27% joj zag, vergeleken met een stijging van 32% voor Express

EXPR
en een sprong van 38% in het vrachtsegment. Ons dashboard aan Inkomsten van FedEx biedt meer details over de bedrijfssegmenten.

2) EPS ligt waarschijnlijk boven de consensusschattingen

FedEx’s aangepaste winst per aandeel voor het eerste kwartaal van 2022 zal naar verwachting $ 5,11 bedragen per Trefis-analyse, 2% boven de consensusschatting van $ 5,00. FedEx’s netto-inkomsten van $ 1,4 miljard in fiscaal Q4 2021 weerspiegelden een grote 2x stijging ten opzichte van het bedrag van $ 663 miljoen in het kwartaal van vorig jaar. Dit kan worden toegeschreven aan hogere inkomsten en marge-uitbreiding. De stijgende kosten kunnen echter van invloed zijn op de algehele winstgroei in het eerste kwartaal.

(3) Aandelenkoers schatting 36% hoger dan de huidige marktprijs

langs onze Waardering van FedEx, met een EPS-schatting van ongeveer $ 21,33 en een K/W-veelvoud van 16x in 2022, vertaalt dit zich in een prijs van $ 348, wat ongeveer 36% boven de huidige marktprijs van ongeveer $ 255 is. Hoewel de 16x K/W-multiple voor FedEx iets boven de niveaus van de afgelopen jaren ligt, is dit gerechtvaardigd gezien de sterke winstgroei. De aangepaste winst per aandeel van FedEx daalde van $ 15,57 in fiscaal 2019 tot $ 9,52 in 2020, voordat hij steeg tot $ 18,23 in 2021, en zal naar verwachting groeien tot $ 21,33 in 2022.

Opmerking: K/W-multiples zijn gebaseerd op de aandelenkoers aan het einde van het jaar en gerapporteerde (of verwachte) winst voor het volledige jaar

Hoewel FDX-aandelen op korte termijn kunnen stijgen, heeft 2020 geleid tot veel prijsdiscontinuïteiten die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is United Parcel Service vs. Sprouts Farmers Market.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk