Wat sommige mensen doen (en niet doen) om zich voor te bereiden op hun pensioen zonder sociale zekerheid

Wat sommige mensen doen (en niet doen) om zich voor te bereiden op hun pensioen zonder sociale zekerheid

7 september 2021

De sociale zekerheid is er slechter aan toe dan we dachten. Het trustfonds voor ouderdoms- en overlevingsverzekeringen (OASI) van het programma zal naar verwachting in 2033 insolvent zijn, een jaar eerder dan verwacht.

Volgens de jaarverslag, haar financiën zijn “aanzienlijk getroffen” door de pandemie en de recessie van 2020, om nog maar te zwijgen van de “snelle vergrijzing van de bevolking”.

De verhouding tussen bijdragers en begunstigden is immers al decennia aan het slinken. In 1941 waren er ongeveer 42 werknemers voor elke ontvanger van de sociale zekerheid. Vandaag bedraagt ​​dat cijfer ongeveer 2,5 werknemers per begunstigde.

In 2034 komt er een kantelpunt: Amerikanen van 65 jaar en ouder zullen voor het eerst groter zijn dan die van 18 jaar en jonger, volgens schattingen van het Census Bureau.

Men gelooft dat rond 40% van de oudere Amerikanen alleen inkomsten ontvangen van de sociale zekerheid, en er zijn oproepen geweest om het programma uit te breiden. Dat laat ik aan de wetgever over om te beslissen.

Wat mij betreft, ik zal zeggen dat het misschien logisch is om aan te nemen dat de sociale zekerheid er niet zal zijn als je klaar bent om met pensioen te gaan. Ofwel dat, of het inkomen zal nog minder toereikend zijn dan het nu is – vooral als de inflatie niet zo ‘vergankelijk’ blijkt te zijn als Jerome Powell beweert dat het is. Ik denk dat het veelzeggend is dat de aanpassing van de kosten van levensonderhoud van de sociale zekerheid volgend jaar naar verwachting meer dan 6% zal bedragen. Dat zou de grootste hobbel zijn sinds het begin van de jaren tachtig, toen de consumentenprijsstijgingen torenhoog waren.

Ik wil niemands intelligentie of paraatheid beledigen, maar als je dit leest en niet hebt deelgenomen aan een gedefinieerde bijdrage (DC) -plan zoals een 401 (k), of als je niet hebt bijgedragen naar een individuele pensioenrekening (IRA), dring ik er bij u op aan om vandaag aan de slag te gaan.

als jij hebben al die dingen doet, kunt u overwegen uw bijdragen te verhogen. Uit een onderzoek uit 2021 bleek dat iets meer dan de helft van de oudere Amerikaanse werknemers minder dan $ 50.000 gespaard voor pensioen.

Het hoeft niet veel te kosten. Ons eigen ABC-investeringsplan is slechts $ 1.000 om te beginnen, daarna $ 100 per maand in een fonds naar keuze. Wilt u in Amazon investeren, maar kunt u de aandelenkoers van $ 3.460 niet betalen? Met Robinhood kunt u desgewenst een fractie van een aandeel kopen. Bovendien is het commissievrij.

Pensioensaldi bereikt recordhoogte, handelsvolumes in de detailhandel omhoog

Nu voor het goede nieuws. Amerikanen die al hebben gespaard en geïnvesteerd voor hun pensioen, zagen hun rekeningsaldi bereikte recordgemiddelden in het tweede kwartaal van 2021. Dat is volgens de analyse van Fidelity Investment van meer dan 30 miljoen IRA-, 401 (k) en 403 (b) pensioenrekeningen.

Alleen al kijkend naar 401 (k) -plannen, ontdekte Fidelity dat het gemiddelde saldo iets minder dan $ 130.000 was, een nieuw record. Dat klinkt misschien niet als veel, maar dit geldt ook voor iedereen met een 401(k), inclusief jonge mensen die misschien net zijn begonnen. Het totale gemiddelde saldo van werknemers die de afgelopen 10 jaar ononderbroken hebben bijgedragen, kwam voor het eerst boven de $ 400.000 uit, terwijl dat van mensen die al 15 jaar investeren meer dan een half miljoen dollar.

Individuele beleggers en handelaren zijn ook meer betrokken geraakt bij de markt, in ieder geval sinds het begin van de pandemie. Een recent artikel in The Economist laat zien dat het aantal handelsrekeningen bij beursvennootschappen, waaronder Robinhood, explodeerde van 59 miljoen eind 2019 naar 95 miljoen vandaag. Ook de detailhandel is uitgebreid. Als aandeel van het totale handelsvolume piekte de detailhandelsactiviteit in het eerste kwartaal van dit jaar tot meer dan 40%, twee keer zoveel als tien jaar geleden. Om aan de stijgende vraag naar aandelen- en ETF-handel te voldoen, is Fidelity van plan er zoveel mogelijk aan te nemen 9.000 nieuwe medewerkers tegen het einde van het jaar.

Toegegeven, handelen is niet hetzelfde als beleggen – en zeker niet hetzelfde als plannen maken voor hun pensioen – maar ik ben bemoedigd om te zien dat de interesse in persoonlijke financiën bij jonge mensen toeneemt.

Slechts 12% van de Amerikanen bezit goud, 15% bezit zilver

Ik vind dat goud en zilver ook deel moeten uitmaken van een gediversifieerde pensioenportefeuille, maar er zijn te weinig Amerikanen belegd. Uit een enquête in 2019 bleek dat slechts 15% van de respondenten zilver in bezit had, en iets meer dan een op de 10 had goud.

Hopelijk veranderen mensen van mening over harde activa, vooral nu we geconfronteerd worden met de gevolgen van ongekende monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen. Ik ben het eens met de opkomende marktenbelegger Mark Mobius, die eerder vorige week aanbevolen mensen om goud te kopen vooruitlopend op een “aanzienlijke” devaluatie van de munt als gevolg van het op hol slaan van geld.

Het lijkt erop dat steeds meer Europeanen de boodschap begrijpen. Ik heb u al verteld dat de goudaankopen van Duitse beleggers in de eerste helft van 2021 het hoogst waren in de eerste helft van 2021 dan in welke periode dan ook sinds ten minste 2009. De World Gold Council (WGC) schrijft deze activiteit toe aan negatieve reële tarieven en aankopen van activa gemaakt door de Europese Centrale Bank (ECB). Zoals u hieronder kunt zien, heeft in euro geprijsd goud de negatief renderende schuld op de voet gevolgd.

Zoals altijd raad ik een weging van 10% in goud aan, met 5% in fysiek edelmetaal en 5% in hoogwaardige goudaandelen en ETF’s. Ik adviseer ook niet meer dan 2% in crypto’s, met name Bitcoin en Ether. Vergeet niet om elk kwartaal opnieuw te balanceren.

Ik zal spreken over goud en cryptocurrencies op Gold Forum Americas 2021 in Colorado Springs, 13 september. Voor degenen die niet persoonlijk aanwezig zijn, kunt u zich registreren om virtueel af te stemmen op klik hier!

Openbaarmaking(en): Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger. Door op de bovenstaande link(s) te klikken, wordt u doorgestuurd naar een website(s) van een derde partij. US Global Investors onderschrijft niet alle informatie die door deze/deze website(s) wordt verstrekt en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Frank Holmes is benoemd tot niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van HIVE Blockchain Technologies. Zowel de heer Holmes als US Global Investors bezitten aandelen van HIVE. Met ingang van 31-8-2018 is Frank Holmes de interim-uitvoerend voorzitter van HIVE.

Beleggingen kunnen dagelijks veranderen. Beleggingen worden gerapporteerd aan het einde van het meest recente kwartaal. De volgende effecten die in het artikel worden genoemd, werden gehouden door een of meer rekeningen beheerd door US Global Investors met ingang van (30-06-2021): Amazon.com Inc.

Source link

Zakelijk