Wat kunnen we leren van de huidige kunstmatige stijging van de Litecoin-prijzen?

Wat kunnen we leren van de huidige kunstmatige stijging van de Litecoin-prijzen?

Litecoin-prijzen kenden eerder vandaag een scherpe rally en stegen met meer dan 30% nadat markten reageerden op een persbericht waarin ten onrechte werd verklaard dat Walmart Inc. gepland om te accepteren de digitale valuta vanaf 1 oktober.

De cryptocurrency, een vork van bitcoin, steeg tot maar liefst $ 236,26 in de buurt van 09:45 uur EDT, CoinDesk-cijfers laten zien.

Op dit moment was de digitale valuta in minder dan een uur met ongeveer 36% gestegen, na slechts $ 173,40 rond 09:00 uur EDT te hebben verhandeld, blijkt uit aanvullende CoinDesk-gegevens.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Kort nadat deze rally plaatsvond, meldde CNBC, dat oorspronkelijk had gerapporteerd over het vermeende nieuws dat Walmart litecoin zou accepteren, onthuld dat deze informatie in feite onjuist was.

Randy Hargrove, woordvoerder van ’s werelds grootste retailer, bevestigde dat de informatie in het persbericht niet geldig was, aldus CNBC.

Na naar zijn recente hoogtepunt te zijn geklommen, stortte litecoin terug naar de aarde en daalde tot $ 175,50 om 10.30 uur EDT.

Hoewel deze ontwikkelingen er zeker in zijn geslaagd om zichtbaarheid te genereren, kunnen ze een onbedoeld gevolg hebben, in de zin dat ze investeerders praktische handvatten bieden.

Verschillende analisten hebben hun input geleverd voor dit artikel, met de nadruk op de belangrijkste overwegingen die beleggers moeten weten.

‘Ga niet achter nieuws aan’

Nieuwsontwikkelingen kunnen een aanzienlijke impact hebben op de wereldwijde activamarkten, maar handelen op basis van de laatste updates is misschien niet het beste idee.

“Dit is de reden waarom ik persoonlijk niet achter nieuws aan zit”, zegt David Schwartz, projectdirecteur van de Litecoin Stichting, op de vraag wat beleggers kunnen leren van deze laatste prijsbewegingen.

Shone Anstey, voorzitter en CEO van netwerkinfrastructuurbedrijf LQwD Fintech Corp., woog ook in, met de nadruk op het belang van scepticisme.

“Litecoin lijkt een vreemde plaats voor Walmart om met crypto te beginnen, dus je moet dat nieuws in twijfel trekken om te beginnen,” verklaarde hij.

In plaats van zich te concentreren op het doen van op nieuws gebaseerde handel, stelden marktwaarnemers voor een andere aanpak te kiezen.

Een plan ontwikkelen

Marius Rupsys, een investeerder in digitale valuta, benadrukte het belang van het bouwen van een strategie en deze vervolgens te volgen.

“Mensen die op het nieuws kochten, zouden kunnen leren dat ze een methode en regels nodig hebben voor het beleggen / verhandelen van activa”, merkte hij op.

Beleggers moeten fundamentele analyse, technische analyse of “elke andere robuuste manier” gebruiken om de beste tijd te bepalen om posities in en uit te gaan.

“Die regels moeten kwantificeerbaar en herhaalbaar zijn. Als dat niet mogelijk is, is er geen manier om het opnieuw te testen’, zei Rupsys.

“Persoonlijk negeerde ik het nieuws als ik naar fundamentals en statistische modellen kijk”, merkte hij op.

Schwartz woog ook mee en merkte op dat het belangrijk is om belangrijke fundamenten zoals daadwerkelijk gebruik en adoptie te onderzoeken.

Rik Willard, oprichter en directeur bij Agentische groep, bood ook zijn twee cent aan en benadrukte dat het belangrijk is dat beleggers hun eigen onderzoek doen.

“Ik denk dat mensen hun due diligence serieus moeten nemen en moeten begrijpen dat de meme-economie grote flitsschommelingen in waarde mogelijk maakt. Voorbehoud.”

Een belangrijke herinnering

Sadie Raney, medeoprichter bij crypto robo-adviseur Makara, vatte de situatie mooi samen.

“Het Litecoin-nieuws van vandaag kwam als een verrassing voor vrijwel iedereen in de industrie, maar het zal niet de laatste keer zijn dat mensen snode tactieken gebruiken om cryptomarkten te manipuleren,” verklaarde ze.

“Het nieuws van vandaag was opnieuw een herinnering aan de gevaren van het nemen van investeringsbeslissingen op de korte termijn.”

Raney benadrukte dat, aangezien de digitale valutamarkten zo volatiel zijn, het belangrijk is dat beleggers een langetermijnvisie hebben.

Langetermijnstrategieën

Een techniek die cryptocurrency-investeerders kunnen gebruiken om rijkdom op te bouwen, is het gemiddelde van de dollarkosten, wat inhoudt dat ze met regelmatige tussenpozen aankopen doen.

Door deze benadering te volgen, kunnen ze in de loop van de tijd cryptocurrency verzamelen, in plaats van te proberen de markt te timen, wat notoir moeilijk is om te doen.

Als alternatief kunnen ze fundamentele analyse gebruiken om cryptocurrencies te kopen wanneer ze ondergewaardeerd zijn, waarna ze deze activa eenvoudig voor de lange termijn kunnen houden.

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk