Wat kunnen we leren van de cryptomarktcrash van vandaag?

Wat kunnen we leren van de cryptomarktcrash van vandaag?

Cryptocurrencies leden vandaag wijdverbreide verliezen en daalden in waarde terwijl andere activa zoals aandelen en grondstoffen dit voorbeeld volgden.

Bitcoin daalde tot $ 42.527,50, het laagste sinds 7 augustus, CoinDesk-cijfers laten zien.

Andere digitale valuta daalden ook, aangezien ether en Cardano’s ada beide meer dan 10% daalden in de afgelopen 24 uur op het moment van schrijven, blijkt uit aanvullende CoinDesk-gegevens.

Grote aandelenindices stonden ook in het rood, met de S&P 500-index en de Dow Jones industrieel gemiddelde eindigde de dag respectievelijk 1,7% en 1,78% lager, volgens Google Finance.

De S&P GSCI-index, een veelgebruikte benchmark voor grondstoffenprijzen, sloot 1,7% lager, extra Google Finance-gegevens shows.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Hoewel de verklaringen voor de wijdverbreide uitverkoop varieerden, was een factor die herhaaldelijk werd genoemd de bezorgdheid dat The Evergrande Group, een groot Chinees vastgoedbedrijf, in gebreke zou kunnen blijven met zijn schulden, wat op zijn beurt zou kunnen verzwakken de op één na grootste economie ter wereld.

Er is ook onzekerheid over de Federal Reserve en wanneer deze zal beginnen met het afbouwen van haar huidige monetaire stimuleringsmaatregelen.

De centrale bank begint morgen met een tweedaagse vergadering en veel beleggers zullen dat doen aan het kijken om een ​​beter beeld te krijgen van de toekomstige beleidsstappen van deze financiële instelling.

Een belangrijke ontwikkeling die opviel, was dat cryptocurrencies in exact dezelfde richting leken te bewegen als meer traditionele activa, iets wat niet altijd het geval is geweest.

Verschillende analisten wogen op deze situatie, met verschillende standpunten.

Joe DiPasquale, CEO van cryptocurrency hedge fund manager BitBull Capital, sprak over deze kwestie en verklaarde dat “in eerste instantie het verhaal erop gericht was dat crypto een alternatieve investering was.”

“Met de toestroom van institutionele beleggers en een algemene overlap van marktdeelnemers hebben we echter gezien dat de markten steeds meer gecorreleerd raken”, verklaarde hij.

“In de toekomst zullen we dergelijke correlaties waarschijnlijk verder zien versterken naarmate de pool van marktdeelnemers in traditionele en cryptomarkten homogener wordt”, zei DiPasquale.

Tim Enneking, directeur van Digitaal kapitaalbeheer, bood een vergelijkbaar perspectief.

“Crypto is in veel opzichten nu meer gecorreleerd met fiat-markten omdat meer ‘fiat’-investeerders in crypto investeren,” verklaarde hij.

“Een ‘risk-off’-mentaliteit is niet specifiek voor één activaklasse, dus als mensen zich zorgen maken (of in paniek raken), dumpen ze alles.”

“Aan de andere kant is er geen echte reden voor een dergelijke correlatie. Daarom, als fiat-markten vlak blijven of bearish worden, zullen beleggers op zoek gaan naar rendement – en velen zullen dat rendement in crypto vinden, “zei Enneking.

“Met andere woorden, cryptomarkten zullen aanvankelijk fiat-markten naar beneden volgen, maar zullen dan veel eerder omkeren omdat er geen fundamentele reden is voor hun daling.”

“De situatie in Evergrande is illustratief voor de bredere schuldenproblematiek (en tot op zekere hoogte het optreden van de communistische regering tegen een bepaald aspect van een ‘kapitalistische’ economie). Het is niet dat ene bedrijf dat de daling veroorzaakte, maar wat dat bedrijf vertegenwoordigt.”

“Dus op een fundamenteel niveau zullen de gebeurtenissen van vandaag positief blijken uit crypto,” verklaarde hij.

Wat crypto-investeerders hiervan zouden moeten leren, vatte Enneking het samen in één woord: geduld.

Vinny Lingham, medeoprichter en CEO van burgerlijk, bood ook enige input over de huidige prijsschommelingen.

“Alle liquide activa worden beïnvloed wanneer de wereldwijde markten worden verstoord. Dat zagen we aan het begin van covid.”

“Crypto is niet immuun, maar zal waarschijnlijk op de lange termijn beter presteren dan andere activa, aangezien geld dat naar crypto gaat, zich indekt tegen andere risico’s in de bredere economie.”

Pat White, medeoprichter en CEO van Bitgolf, sprak met een andere belangrijke afhaalmaaltijd en benadrukte dat de digitale valutamarkten een brede blootstelling hebben aan wereldwijde economische gebeurtenissen.

“In termen van wat er geleerd moet worden, denk ik dat met name Amerikaanse investeerders moeten onthouden dat crypto wereldwijd is op een manier die andere activa niet echt zijn.”

“Crypto-tokens worden op zeer verrassende manieren blootgesteld aan verschillende markten en landen, en als je crypto komt met een puur op de VS gerichte kijk, zul je op dagen als deze verrast zijn wanneer iets dat totaal niets met de VS te maken heeft, een massale uithaal op de markt.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk