Wat gebeurt er met Robinhood-aandelen?

Wat gebeurt er met Robinhood-aandelen?

Robinhood-voorraad (NASDAQ: HOOD) daalde de afgelopen week met bijna 5% (vijf handelsdagen), vergeleken met de S&P 500 die in dezelfde periode met meer dan 1% steeg. Er zijn twee belangrijke factoren die de recente daling drijven.

Ten eerste heeft de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, in een interview met Barron’s aangegeven dat het agentschap overweegt het betalingsmodel voor orderstroom te verbieden, dat het nulcommissie-makelaarsmodel dat Robinhood gebruikt, subsidieert. Het model is controversieel, omdat het inhoudt dat de orderstroom van de retailklanten van Robinhood wordt verkocht aan market makers en hoogfrequente handelsbedrijven. Hoewel PFOF min of meer een standaardpraktijk is geworden in de makelaardij, zou een verbod een onevenredige impact hebben op Robinhood, dat ongeveer de helft van zijn transactie-inkomsten over het eerste kwartaal uit aandelen en opties haalde, in vergelijking met andere spelers die meer gericht zijn op rentegerelateerde inkomsten en andere diensten.

Ten tweede lijkt er ook meer concurrentie aan de horizon te komen, met betalingen groot PayPal

PYPL
blijkbaar zijn app bijwerken om aandelenhandel door klanten mogelijk te maken. PayPal kan om een ​​aantal redenen een legitieme bedreiging vormen voor Robinhood. PayPal heeft meer dan 400 miljoen rekeningen, waarvan de meeste zijn gekoppeld aan de bankrekeningen van gebruikers, vergeleken met iets meer dan 22 miljoen rekeningen voor Robinhood, waardoor het zich kan richten op een grote groep gebruikers die de app waarschijnlijk al hebben geïnstalleerd. Bovendien wil PayPay waarschijnlijk zijn functies voor aandelenhandel gebruiken om de betrokkenheid bij zijn app te vergroten, zodat het zijn betalingen en andere financiële diensten kan verkopen. Dit zou het minder afhankelijk kunnen maken van handelsinkomsten, waardoor het een voorsprong heeft op Robinhood.

We waarderen Robinhood-aandelen op ongeveer $ 39 per aandeel, wat wijst op een daling van ongeveer 13% ten opzichte van de huidige marktprijs. Zie onze analyse op Robinhood-waardering: Is HOOD Stock duur of goedkoop? voor meer details over Robinhood Stock’s waardering en vergelijking met peers.

[8/17/2021] Robinhood-voorraad blijft verschuiven. Tijd om in te stappen?

Robinhood Markten, de online brokerage zonder commissie die populair is onder millennials, heeft zijn aandelenkoers de afgelopen week (vijf handelsdagen) met ongeveer 16% zien dalen tot ongeveer $ 47 per aandeel. Dit in vergelijking met de S&P 500, die in dezelfde periode met ongeveer 1% steeg. Hoewel er de afgelopen week niet veel negatief nieuws over het bedrijf was, is Robinhood naar voren gekomen als een soort ‘meme’-aandeel, waarbij de prijsbeweging wordt bepaald door de interesse van detailhandelaren en andere technische factoren, zoals de beurskoers. Het bedrijf wees ongeveer 35% van zijn IPO-aandelen toe aan particuliere beleggers en had ook relatief lakse IPO-lockup-regels, wat zich vertaalde in een hogere float en meer volatiliteit. Bovendien kende het aandeel een grote rally na zijn notering, met maar liefst 85% hoger dan de IPO-prijs van ongeveer $ 38 op een bepaald moment eerder deze maand, en dit heeft er waarschijnlijk toe geleid dat beleggers wat winst hebben geboekt.

Dus is het aandeel een koop op het huidige niveau? Hoewel Robinhood het de afgelopen jaren goed heeft gedaan, omdat het de go-to-app blijft voor millennials die aandelen willen verhandelen, denken we dat de aandelen een beetje overgewaardeerd zijn met bijna 20x de toekomstige inkomsten. Hoewel de waardering deels wordt gerechtvaardigd door de solide groei van het bedrijf, waarvan de omzet dit jaar naar verwachting ongeveer zal verdubbelen, zijn er ook risico’s. Nu de inflatie stijgt en de Amerikaanse Federal Reserve kijkt naar renteverhogingen voor 2023, een jaar eerder dan de aanvankelijke verwachtingen, is er een grote kans dat de aandelenmarkten beperkte winsten of zelfs een correctie te zien krijgen, met gevolgen voor de makelaardij. Robinhood is meer afhankelijk van handelsinkomsten en kan meer nadelig worden beïnvloed door een terugval in vergelijking met rivalen, die meer afhankelijk zijn van rente-inkomsten. Het bedrijfsmodel van het bedrijf om inkomsten te genereren via Payment for Order Flow is ook enigszins controversieel gebleken. De SEC gaf aan dat het het PFOF-model aan het herzien was en dit zou ook een overhang op het aandeel kunnen veroorzaken.

We waarderen Robinhood-aandelen op ongeveer $ 39 per aandeel, wat wijst op een daling van ongeveer 17% ten opzichte van de huidige marktprijs. Zie onze analyse op Robinhood-waardering: Is HOOD Stock duur of goedkoop? voor meer details over de waardering van HOOD-aandelen en vergelijking met vergelijkbare aandelen.

[8/4/2021] Robinhood-aandelen: wat zijn de risico’s?

Robinhood Markten, de online brokerage zonder commissie, ging vorige week naar de beurs. Hoewel het aandeel een moeilijke start had, met prijzen die kort onder de IPO-prijs van ongeveer $ 38 per aandeel doken, wordt het nu verhandeld tegen ongeveer $ 47 per aandeel, wat het bedrijf een marktkapitalisatie van ongeveer $ 40 miljard geeft. Robinhood heeft veel te bieden, want het blijft de go-to-app voor millennials die aandelen willen verhandelen, met een sterke groei door de pandemie. Zo stegen de gefinancierde accounts tot meer dan 22 miljoen vanaf juni 2021, een stijging van bijna 4x sinds eind 2019. Het bedrijf heeft ook een snelgroeiende cryptocurrency-business en met zijn grote en betrokken gebruikersbestand is het mogelijk dat het zich in ook andere financiële diensten verlenen. Dat gezegd hebbende, zien we op dit moment een aantal belangrijke risico’s voor het aandeel.

De S&P 500 is nu met meer dan 90% gestegen ten opzichte van het dieptepunt van maart 2020. Nu de inflatie stijgt en de Amerikaanse Federal Reserve ook kijkt naar renteverhogingen voor 2023, een jaar eerder dan de aanvankelijke verwachtingen, is de kans groot dat de aandelenmarkten zou een beperkte winst of zelfs een correctie kunnen zien, met gevolgen voor makelaarsbedrijven. Hoewel dit een risico is waarmee alle makelaars worden geconfronteerd, kan de impact op Robinhood groter zijn, aangezien het bedrijf zich grotendeels richt op beginnende beleggers die de handel zouden kunnen terugschroeven als de markten afnemen. Bovendien lijkt Robinhood meer afhankelijk te zijn van transactiegerelateerde inkomsten (betaling voor orderstroom) dan zijn concurrenten. Ongeveer 75% van de omzet van het bedrijf was vorig jaar afhankelijk van transacties. Ter vergelijking: E-Trade, nu overgenomen door Morgan Stanley

MEVROUW
, haalde in 2019 ongeveer 65% van zijn inkomsten uit rente-inkomsten.

Robinhood’s brood-en-boter betaling voor orderstroom – wat inhoudt dat de orderstroom van zijn retailklanten wordt verkocht aan marktmakers en hoogfrequente handelsfirma’s – is ook controversieel, met critici die beweren dat het retailbeleggers in feite een slechtere prijs zou kunnen geven op hun handel. In juni gaf de SEC aan dat het de betaling voor de orderstroom aan het herzien was, wat enige speculatie veroorzaakte dat de praktijk, die al illegaal is in landen zoals het VK, ook in de VS zou kunnen worden verboden. Hoewel PFOF min of meer een standaardpraktijk is geworden voor rivalen van Robinhood, zoals Charles Schwab en E-Trade, zijn ze er minder afhankelijk van als inkomstenstroom, gezien hun grotere rentegerelateerde inkomsten en andere diensten.

Los daarvan zijn er enkele technische factoren die van invloed kunnen zijn op de voorraad. Het bedrijf zei dat het ongeveer 35% van zijn IPO-aandelen zou verkopen aan particuliere beleggers. Dit in tegenstelling tot andere bedrijven die doorgaans ruim minder dan 10% van de aandelen voor verkoop aan particulieren hebben toegewezen, waarbij een groot deel van de aandelen wordt gereserveerd voor institutionele beleggers en vermogende particulieren, die vaak een beleggingshorizon op langere termijn hebben. Dit zou het aandeel gevoeliger kunnen maken voor grote bewegingen. Zo steeg het aandeel alleen al op maandag met 24%, zonder duidelijke reden. Het is waarschijnlijk dat we soortgelijke schommelingen ook aan de onderkant kunnen zien. Robinhood heeft ook lossere lock-upregels na de IPO. Insiders mochten 15% van hun bezit verkopen vanaf het moment dat het bedrijf naar de beurs ging, en nog eens 15% leek binnen drie maanden vrij te komen. Dit zou zich kunnen vertalen in een groter aanbod van aandelen, waardoor de aandelenkoers op korte termijn onder druk komt te staan.

Zie onze analyse op Robinhood-waardering: Is HOOD Stock duur of goedkoop? voor meer details over de waardering van HOOD-aandelen en vergelijking met vergelijkbare aandelen.

[7/22/2021] Hoe verdient Robinhood Markets geld?

Robinhood Markets, de online brokerage zonder commissie die populair is bij millennials, zal naar verwachting volgende week naar de beurs gaan onder de ticker HOOD op de Nasdaq. Het bedrijf zal aandelen aanbieden voor $ 38 tot $ 42 per stuk, wat zich mogelijk vertaalt in een waardering van maar liefst $ 35 miljard. In ons dashboard Robinhood-inkomsten: Hoe verdient HOOD geld? we bieden een overzicht van het bedrijfsmodel van Robinhood en de belangrijkste inkomstenstromen. Delen van de analyse worden hieronder samengevat.

Het bedrijfsmodel van Robinhood

Robinhood is een online brokerage die commissievrije handel in aandelen, op de beurs verhandelde fondsen en cryptocurrency aanbiedt. Hoewel Robinhood zijn gebruikers niet rechtstreeks voor transacties in rekening brengt, verdient het voornamelijk geld van marktmakers en frequentiehandelsbedrijven die de orderstroom van zijn detailhandelaren betalen. Betalingen voor orderstroom, of PFOF, waren vorig jaar goed voor ongeveer 75% van de omzet van het bedrijf. Daarnaast verdient Robinhood ook inkomsten uit rente op effecten- en margeleningen. Het bedrijf biedt ook andere diensten aan, waaronder de Robinhood Gold premium-abonnementsservice, die gebruikers toegang geeft tot functies zoals professioneel onderzoek en margehandel.

Hoe zijn de inkomsten geëvolueerd?

Robinhood heeft zijn op transacties gebaseerde inkomsten met 320% zien groeien van ongeveer $ 170 miljoen in 2019 tot ongeveer $ 720 miljoen in 2020. In het eerste kwartaal van 2021 groeiden de transactie-inkomsten verder met ongeveer 340% op jaarbasis tot $ 420 miljoen. De omzetstijging komt doordat meer particuliere beleggers zich tot de aandelenmarkten hebben aangetrokken, gezien de grote stier die door de Covid-19-pandemie is gelopen en meer recentelijk, de meme-aandelenhandel-razernij. Ter perspectief: het aantal gefinancierde accounts op Robinhood groeide van ongeveer 5,1 miljoen eind 2019 tot ongeveer 12,5 miljoen in 2020 en stond eind juni 2021 op naar schatting 22,5 miljoen. De razernij van de detailhandel heeft er ook toe geleid dat Robinhood is in staat om zijn gebruikers beter te gelde te maken. De gemiddelde opbrengst per gebruiker steeg van $ 65,70 in 2019 naar $ 108,90 in 2020 en naar ongeveer $ 137 in Q1 2021, op jaarbasis.

Hoewel opties de grootste aanjager van Robinhood’s transactie-inkomsten blijven (47% van de omzet), is de cryptocurrency-business de snelst groeiende. In het eerste kwartaal van 2021 stegen de cryptogerelateerde inkomsten met ongeveer 20x jaar-op-jaar tot bijna $ 88 miljoen. Afgezien van de kerntransacties, zijn de andere segmenten van Robinhood ook gegroeid, waarbij de nettorente-inkomsten en andere inkomsten samen bijna 3x stegen in het eerste kwartaal in vergelijking met vorig jaar. Dat gezegd hebbende, wordt Robinhood eigenlijk steeds afhankelijker van zijn transactie-inkomsten, die goed waren voor bijna 81% van de omzet in het eerste kwartaal, tegenover ongeveer 75% vorig jaar.

Wat zijn de risico’s?

Hoewel de recente omzetgroei van Robinhood robuust is geweest, zijn er op korte termijn risico’s. De aandelenmarkten zouden kunnen pieken, nu de S&P 500 ongeveer 90% is gestegen ten opzichte van het dieptepunt van maart 2020. Bovendien neemt de inflatie toe, en de Amerikaanse Federal Reserve kijkt ook naar renteverhogingen voor 2023, een jaar eerder dan de initiële verwachtingen. Een scherpe marktcorrectie of zelfs zijwaartse beweging zou de interesse in het platform van Robinhood, dat grotendeels gericht is op beginnende investeerders, kunnen beperken. Los daarvan is Robinhood’s brood-en-boter-betaling voor het bedrijfsmodel voor orderstroom ook controversieel, met critici die beweren dat het retailbeleggers in feite een slechtere prijs voor hun transacties zou kunnen geven. Vorige maand gaf de SEC aan dat het de betaling voor de orderstroom aan het herzien was, wat enige speculatie veroorzaakte dat de praktijk, die al illegaal is in landen zoals het VK, ook in de VS zou kunnen worden verboden. Hoewel PFOF min of meer een standaardpraktijk is geworden voor rivalen van Robinhood, zoals Charles Schwab en E-Trade, zijn ze er minder afhankelijk van als inkomstenstroom, gezien hun grotere rentegerelateerde inkomsten en andere diensten.

Denk je dat cryptocurrency de banksector kan verstoren? Op zoek naar voordeel van de acceptatie van Bitcoin, zonder de cryptocurrency zelf te kopen? Meer over ons thema vind je op Cryptocurrency-aandelen

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk