Wat gebeurt er met Emergent Biosolutions-aandelen?

Wat gebeurt er met Emergent Biosolutions-aandelen?

De aandelenkoers van Opkomende biooplossingen, een gespecialiseerd biofarmaceutisch bedrijf, heeft de afgelopen eenentwintig handelsdagen een daling van 15% gezien, terwijl het tot nu toe met 42% is gedaald. EBS-aandelen hebben tot nu toe een moeilijk jaar achter de rug, met de productie-eenheid in Baltimore die de hitte onder ogen ziet na besmetting van een partij Johnson & Johnson’s Covid-19-vaccin. De Amerikaanse FDA inspecteerde de productiefaciliteit en deed negen waarnemingen. Dit was in april en het bedrijf heeft gewerkt om alle zorgen weg te nemen. Tegen het einde van juli keurde de Amerikaanse FDA de heropening van de fabriek in Baltimore goed en sindsdien heeft de regelgever toestemming gegeven voor meerdere batches van Johnson & Johnson’s Covid-19-vaccin vanuit deze faciliteit. Emergent heeft onlangs ook een deal gesloten met het in Canada gevestigde Providence Therapeutics om zijn op mRNA gebaseerde Covid-19-vaccinkandidaat te produceren.

Hoewel de heropening van de fabriek goed nieuws is voor Emergent, zijn de problemen van het bedrijf nog lang niet voorbij. Het bedrijf wordt ook geconfronteerd met een rechtszaak wegens vermeende schendingen van de effectenwetten. De aanklager beweerde dat het bedrijf de problemen in zijn fabriek in Baltimore die van invloed zouden zijn op zijn vermogen om het vaccin te produceren, niet aan investeerders heeft bekendgemaakt. Er zijn ook beschuldigingen dat de senior executives van het bedrijf meer dan $ 20 miljoen in aandelen hebben verkocht met voorafgaande informatie over productieproblemen in de fabriek in Baltimore, maar de informatie werd niet openbaar gemaakt. Beleggers maken zich nu zorgen dat het bedrijf mogelijk een forse boete moet betalen, waardoor het aandeel geen herstel kan bewerkstelligen.

Maar nu het EBS-aandeel de afgelopen maand ongeveer 15% is gedaald, zal het zijn neerwaartse traject voortzetten of is er een stijging op handen? Puur gaan door historische prestaties, er is een grote kans op een stijging van de EBS-aandelen de komende maand. Van de 165 gevallen in de afgelopen tien jaar dat EBS-aandelen eenentwintig dagen met 15% of meer daalden, resulteerden 112 ervan in een stijging van het EBS-aandeel in de daaropvolgende periode van één maand (eenentwintig handelsdagen). Dit historische patroon weerspiegelt 112 van de 165, of ongeveer een kans van 68% op een stijging van de EBS-aandelen de komende maand. Zie onze analyse op Opkomende Biosolutions Stock Chance of Rise voor meer details.

Berekening van ‘Event Probability’ en ‘Chance of Rise’ met behulp van gegevens van de afgelopen tien jaar

  • Na een beweging van -6% of meer over een periode van vijf dagen, steeg het aandeel in 48% van de gevallen in de volgende vijf dagen.
  • Na een beweging van -10% of meer over een periode van tien dagen, steeg het aandeel in 51% van de gevallen in de volgende tien dagen
  • Na een beweging van -15% of meer over een periode van eenentwintig dagen, steeg het aandeel in 68% van de gevallen in de volgende eenentwintig dagen.

Voorspel gemiddeld rendement op Emergente Biosolutions-aandelenrendement: AI voorspelt EBS-gemiddelde en buitensporig rendement na een daling of stijging

Opkomende Biosolutions Stock Return (recente) vergelijking met peers

  • Vijfdaags rendement: ENDP hoogste op 6,4%; EBS laagste op -5,8%
  • Tiendaags rendement: ENDP hoogste op 43%; EBS laagste op -10%
  • Twenty-One Day Return: ENDP hoogste op 12%; EBS laagste op -15%

Hoewel EBS-aandelen hogere niveaus kunnen zien, heeft 2020 geleid tot veel prijsdiscontinuïteiten die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is Merck versus opkomende biooplossingen. Ook, Opkomende Biosolutions Voorraadretour geeft een overzicht van de prestaties van EBS-aandelen en de kansen op stijging of daling, naast andere belangrijke statistieken.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk