Wat elke aspirant-ondernemer kan leren van Christopher Columbus

Wat elke aspirant-ondernemer kan leren van Christopher Columbus

7 oktober 2021

Volgende week vieren we Columbus Day. Zeg wat je wilt over de vaardigheden van de man als ontdekkingsreiziger – zelfs na vier reizen naar de Nieuwe Wereld stierf hij in de overtuiging dat hij een nieuwe route naar Azië had ontdekt – of zijn gemengde verslag over inheemse volkeren, één ding zijn we het allemaal over eens is dat Christopher Columbus een begaafd pitchman en ondernemer was.

Er zijn een paar belangrijke lessen die elke aspirant-ondernemer zou moeten weten.

Misschien zijn sommigen van jullie er al eens eerder geweest – terwijl je voor een zaal vol potentiële investeerders stond en je $ 1 miljard zakelijke onderneming pitchte.

Stel je nu hetzelfde scenario voor, behalve dat je voor twee van ’s werelds machtigste monarchen staat, op zoek naar financiering voor een gevaarlijke expeditie naar het onbekende in een tijd waarin een groot deel van de bevolking nog geloofde dat de wereld plat was.

Dat is natuurlijk precies wat Columbus deed, maar wist je dat het hem zeven jaar kostte om koning Ferdinand en koningin Isabella te overtuigen om zijn gekke idee te steunen? En voordat hij naar de koning en koningin van Spanje ging, de vooraanstaande durfkapitalisten van de 15e eeuw, was hij al afgewezen door Engeland en Frankrijk.

Dat brengt me bij de eerste les:

1. Wees volhardend

Volhardend zijn betekent niet dat je nooit nee moet accepteren. Maar geconfronteerd worden met afwijzing, hoewel aanvankelijk ontmoedigend, kan aspirant-ondernemers helpen hun vastberadenheid vast te houden en hen te motiveren om het beter te doen.

Het is nu moeilijk te geloven, maar veel geliefde films zagen bijna nooit het daglicht. Raiders of the Lost Ark, Chinatown, en Pulp Fiction zijn slechts enkele voorbeelden van films die om verschillende redenen herhaaldelijk door studio’s werden afgewezen. Gelukkig voor cinefielen overal gaven de filmmakers niet op.

Evenzo toonde Columbus bovenmenselijke volharding ondanks de ene tegenslag na de andere, en daarvoor mocht hij niet één maar vier historische expedities leiden.

Op naar les nummer twee:

2. Wees een disruptor

We hebben geleerd dat Columbus geïnteresseerd was in het vinden van een nieuwe handelsroute naar China, Japan, India en de rest van Azië. Maar het is ingewikkelder dan dat.

Zie je, er was toen al een prima handelsroute naar Azië: de Zijderoute. In 1453 namen de Ottomaanse Turken echter de controle over Constantinopel, waarna ze christelijke handelaren verboden om over de weg te reizen. De Portugezen vonden een oplossing via een nieuwe oceaanroute die handelaren rond de zuidpunt van Afrika voerde, maar Spanjaarden mochten deze route niet gebruiken zonder Portugese vergunning vanwege een verdrag dat in 1479 tussen de twee naties werd ondertekend.

Oplossing? Verstoor het speelveld. In plaats van de Turken en Portugezen frontaal te confronteren, stelde Columbus voor hen in hun eigen spel te verslaan door een snellere, betere en directere handelsroute te vinden, een die de noodzaak zou elimineren om de oude manier ooit weer te gebruiken. Beschouw het als het equivalent van vaste telefoons versus 5G mobiele technologie.

3. Ken je waarde

Goede ideeën zijn dertien in een dozijn; goede ideeën zijn onbetaalbaar. Als zodanig hoeft u geen genoegen te nemen met minder dan wat u denkt dat uw idee waard is.

Neem Columbus: als onderdeel van zijn pitch voor de Spaanse monarchen vroeg hij om te worden benoemd tot gouverneur van alle landen die hij ontdekte, om het ambt van admiraal van de oceaanzee te krijgen en om 10% van al het goud, zilver, juwelen en specerijen te behouden hij wist terug te brengen.

Koningin Isabella vond de verzoeken van Columbus aanvankelijk te extravagant en wees hem daarom voor de zoveelste keer af. Maar terwijl hij aan het inpakken was om Spanje te verlaten, hield een van de adviseurs van de koningin hem tegen om te zeggen dat ze van gedachten was veranderd. Columbus kreeg dus alles waar hij om vroeg.

Ik ben het met Isabella eens. De eisen van Columbus waren buitensporig, en ik raad je niet aan om tijdens je volgende verkooppraatje te vragen om gouverneur van Californië te worden. Maar je snapt het punt.

4. Geen risico, geen beloning

Deze laatste les lijkt voor de hand liggend, maar is zelden zo nadrukkelijk uitgedrukt als toen Isabella er uiteindelijk mee instemde de expeditie van Columbus te financieren. Inderdaad, als hij de startup in dit scenario vertegenwoordigt, dan is de koningin een engelinvesteerder die een risico heeft genomen en er rijkelijk voor is beloond.

Tegen het einde van de 15e eeuw was Spanje de grootste economie ter wereld geworden. De eenwording van de koninkrijken van Castilië en Aragon droeg hieraan bij, maar het was de claim van Spanje op land en goud in de Nieuwe Wereld die het naar de top dreef.

Isabella had Columbus voorgoed kunnen laten vertrekken en elders financiering kunnen zoeken, maar ze waagde het op de zoon van een Italiaanse wever. Als gevolg hiervan stroomde het kapitaal naar de Spaanse schatkist.

Wilt u meer bekroonde inzichten in zakelijke en kapitaalmarkten? Abonneer u op het YouTube-kanaal van US Global Investors door: klik hier!

Openbaring: Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger. Door op de bovenstaande link(s) te klikken, wordt u doorgestuurd naar een website(s) van een derde partij. US Global Investors onderschrijft niet alle informatie die door deze/deze website(s) wordt verstrekt en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Source link

Zakelijk