Wat biedt de toekomst voor Electronic Arts-aandelen na een daling van 8% vorige week?

Wat biedt de toekomst voor Electronic Arts-aandelen na een daling van 8% vorige week?

[Updated: 9/21/2021] EA Aandelen Daling

De aandelenkoers van Electronic Arts (NASDAQ: EA) heeft de afgelopen week een daling van 8% gezien. Een groot deel van de daling kwam toen het bedrijf bevestigde dat de release van de Battlefield 2042-game nu wordt uitgesteld tot november. Dit viel niet in goede aarde bij de investeerders die hoopten op een vroege release die zich zou vertalen in meer verkopen tijdens de feestdagen. Er zijn al tekenen van een afnemende groei van de gebruikersbetrokkenheid na een sterke stijging tijdens de pandemie en gameaandelen in het algemeen hebben de afgelopen maanden een lager niveau gezien. Dat gezegd hebbende, presteerde het EA-aandeel beter dan zijn concurrenten met een winst van 2% in de afgelopen zes maanden, vergeleken met een verlies van 12% voor TTWO, 13% verlies voor ATVI en een daling van 20% voor ZNGA. We blijven bij onze mening dat EA-aandelen ondergewaardeerd zijn en dat elke dip kan worden gebruikt als koopkans voor langetermijnbeleggers. Maar hoe zit het op korte termijn? Zal het EA-aandeel de komende weken zijn neerwaartse traject voortzetten, of is een stijging van het aandeel op handen?

Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoers van het bedrijf identificeert op basis van tien jaar historische gegevens, is het rendement voor EA-aandelengemiddelde ongeveer 2,5% in de volgende periode van één maand (eenentwintig handelsdagen) na met een daling van 7,8% ten opzichte van de vorige week (vijf handelsdagen), wat impliceert dat het aandeel waarschijnlijk op korte termijn zal herstellen. Ook herhaalde het bedrijf in een persbericht zijn richtlijnen voor nettoboekingen voor het fiscale jaar 2022, ondanks dat de releasedatum voor de Battlefield-game is verschoven naar 19 november, vergeleken met 22 oktober eerder. [1] Maar hoe zou het rendement zijn als u geïnteresseerd bent om EA-aandelen voor een kortere of langere periode aan te houden? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen Verwacht rendement van Electronic Arts-aandelen. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar 1 dag!

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

Als EA-aandelen gedurende vijf handelsdagen met 5% zijn gestegen, beweegt EA-aandeel de komende eenentwintig handelsdagen gemiddeld met 3,1%, met een kans van 56% op een positief rendement over deze periode, op basis van de historische prestaties van het aandeel.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in aandelenbewegingen in elektronische kunst:

Vraag 1: Is het verwachte rendement voor Electronic Arts-aandelen hoger na een daling?

Antwoord geven: Overweeg twee situaties,

Case 1: Electronic Arts-voorraad daalt met -5% of meer in een week

Case 2: Electronic Arts-voorraad stijgt met 5% of meer in een week

Is het verwachte rendement voor Electronic Arts-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

EA-aandelen doen het beter na Case 1, met een verwacht rendement van 3,1% in de komende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de voorgaande week), versus een verwacht rendement van 2,2% voor Case 2.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een verwacht rendement van 3,1% in de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een verwacht rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de verwacht rendement voor de S&P 500 na een stijging of daling.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe Electronic Arts-aandelen zich waarschijnlijk zullen gedragen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven: Als u aandelen van Electronic Arts koopt en aanhoudt, is de verwachting dat na verloop van tijd de schommelingen op korte termijn zullen verdwijnen en dat de positieve trend op de lange termijn u zal bevoordelen – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor EA-aandelen worden de rendementen in de komende N dagen na een verandering van -5% gedurende de laatste vijf handelsdagen in de onderstaande tabel gedetailleerd, samen met de rendementen voor de S&P500:

U kunt de engine proberen om te zien hoe deze tabel eruitziet voor Electronic Arts na een groter verlies in de afgelopen week, maand of kwartaal.

Vraag 3: Hoe zit het met het verwachte rendement na een stijging als u even wacht?

Antwoord geven: Het verwachte rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden.

Het is behoorlijk krachtig om zelf de trend voor Electronic Arts-aandelen te testen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

[Updated: 8/10/2021] EA Aandelenupdate

Electronic Arts (NASDAQ: EA) rapporteerde onlangs zijn resultaten voor FYQ1 2022, die beter waren dan de schattingen van Trefis en de straat. Het bedrijf rapporteerde een omzet van $ 1,34 miljard, in lijn met onze voorspelling van $ 1,35 miljard en een consensusraming van $ 1,28 miljard. De aangepaste winst per aandeel van het bedrijf van $ 0,79 lag ruim boven de $ 0,75 per Trefis en de consensusramingen van $ 0,62. De verkoop werd ondersteund door de nieuwe games van het bedrijf – Legendarische Mass Effect-editie en Er zijn er twee nodig, en aanhoudende groei van Apex-legenden. Hoewel de inkomsten met 4% joj daalden, was het een moeilijke vergelijking met het kwartaal van vorig jaar, dat profiteerde van Covid-19-gerelateerde lockdowns, omdat mensen aan huis gekluisterd waren en meer openbare vormen van entertainment mijden. Dit resulteerde in een hogere gebruikersbetrokkenheid voor gamingbedrijven, waaronder Electronic Arts. Bovendien telde het kwartaal vorig jaar 14 weken, tegenover 13 dit jaar.

Vooruitkijkend heeft het bedrijf zijn vooruitzichten voor een omzet verhoogd naar ongeveer $ 7,4 miljard, en de winst per aandeel aangepast naar $ 6,40 voor het volledige fiscale jaar 2022, vergeleken met de eerdere voorspelling van $ 7,3 miljard en een winst per aandeel van $ 6,15. Hoewel het bedrijf zijn winstvooruitzichten naar boven heeft bijgesteld, lijkt het naar onze mening nog steeds conservatief. Ondanks een positief kwartaal en sterke vooruitzichten, is het aandeel EA de afgelopen vijf handelsdagen met meer dan 4% gedaald. Dit kan worden toegeschreven aan een grotere uitverkoop van gokaandelen met toenemende bezorgdheid over afnemende gebruikersbetrokkenheid na de heropening van economieën na Covid-19.

We handhaven echter onze Elektronische kunstwaardering van $ 170 per aandeel, gebaseerd op de verwachte aangepaste winst per aandeel van $ 6,80 en een K/W-veelvoud van 25x, wat een premie van 25% weerspiegelt ten opzichte van de huidige marktprijs van $ 136. Hoewel een daling van de gebruikersbetrokkenheid (joj) wordt verwacht, aangezien mensen zich nu wagen nadat ze zijn gevaccineerd, zullen de algemene betrokkenheidsniveaus naar onze mening waarschijnlijk hoger blijven dan vóór de pandemie. We blijven van mening dat EA-aandelen op het huidige niveau ondergewaardeerd zijn en dat beleggers de huidige dip kunnen gebruiken als koopmogelijkheid voor langetermijnwinsten.

[Updated: 8/2/2021] EA Q1 Inkomstenvoorbeeld

Electronic Arts (NASDAQ: EA) is gepland om zijn fiscale resultaten voor FYQ1 2022 op woensdag 4 augustus te publiceren. We verwachten dat het bedrijf waarschijnlijk inkomsten en winsten boven de consensusschattingen zal posten. Electronic Arts zal, in lijn met andere gamingbedrijven, waarschijnlijk profiteren van de hogere betrokkenheid bij gaming in de afgelopen kwartalen, wat de algehele omzetgroei zal versterken. Bovendien geeft onze prognose aan dat de waardering van Electronic Arts $ 170 per aandeel is, wat 18% boven de huidige marktprijs van ongeveer $ 144 is, wat naar onze mening impliceert dat EA-aandelen meer ruimte hebben voor groei. Onze interactieve dashboardanalyse op Voorinkomsten van Electronic Arts heeft aanvullende details.

(1) Inkomsten zullen naar verwachting hoger zijn dan de consensusramingen

Trefis schat de fiscale inkomsten van Electronic Arts in het eerste kwartaal van 2022 op ongeveer $ 1,35 miljard, iets boven de consensusraming van $ 1,28 miljard. Ondanks de economieën die opengaan met vaccinatieprogramma’s die in meerdere landen aan de gang zijn, is de gebruikersbetrokkenheid voor gaming tot nu toe aan de hoge kant gebleven. Bovendien heeft het bedrijf het afgelopen fiscale jaar meerdere overnames gedaan, waaronder die van Codemasters en Glu, die de totale omzetgroei zullen versterken. De totale boekingen van Electronic Arts in het vierde kwartaal van 2021 (verwijst naar omzet plus verandering in uitgestelde inkomsten) stegen met 19% joj tot $ 1,5 miljard, voornamelijk als gevolg van aanhoudende groei in zijn e-sportfranchises. Ons dashboard aan Elektronische kunstinkomsten biedt meer details over de bedrijfssegmenten.

2) EPS ligt waarschijnlijk boven de consensusschattingen

De gecorrigeerde winst per aandeel van Electronic Arts voor het eerste kwartaal van 2022 zal naar verwachting $ 0,75 bedragen per Trefis-analyse, ruim boven de consensusschatting van $ 0,62. Het gecorrigeerde nettoresultaat van het bedrijf van $ 358 miljoen in het fiscale vierde kwartaal van 2021 weerspiegelde een stijging van 14% ten opzichte van het bedrag van $ 314 miljoen in het kwartaal van vorig jaar. Voor het fiscale jaar 2022 verwachten we dat de aangepaste winst per aandeel hoger zal zijn op $ 6,81 vergeleken met $ 5,75 in fiscaal 2021.

(3) Aandelenkoers schatting 18% boven de huidige marktprijs

langs onze Electronic Arts’ waardering, met een EPS-schatting van $ 6,81 en een K/W-veelvoud van 25x in 2022, vertaalt dit zich in een prijs van $ 170, wat 18% boven de huidige marktprijs van ongeveer $ 144 is. Tegen de huidige marktprijs van $ 144, handelt EA-aandeel zelfs tegen 21x de 2022 EPS-raming van $ 6,81, vergeleken met een K/W-veelvoud van 37x voor zijn peer Take Two Interactive

TWEE
en 25x voor Zynga

ZNGA
, wat impliceert dat EA-aandelen aantrekkelijker gewaardeerd zijn.

Opmerking: K/W-multiples zijn gebaseerd op de aandelenkoers aan het einde van het jaar en gerapporteerde (of verwachte) aangepaste winst voor het volledige jaar.

Hoewel EA-aandelen op korte termijn kunnen stijgen, heeft 2020 geleid tot veel prijsdiscontinuïteiten die aantrekkelijke handelsmogelijkheden kunnen bieden. U zult er bijvoorbeeld versteld van staan ​​hoe contra-intuïtief de waardering van aandelen is Xylem versus elektronische kunst.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk