Warren Buffett steunde BYD om bijna $ 1,8 miljard op te halen te midden van wereldwijde EV-fondsenwervingsgolf

Warren Buffett steunde BYD om bijna $ 1,8 miljard op te halen te midden van wereldwijde EV-fondsenwervingsgolf

BYD, de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, gesteund door Warren Buffett’s Berkshire Hathaway, zal HK $ 13,8 miljard, of het equivalent van $ 1,78 miljard, ophalen in een aandelenplaatsing, volgens een aankondiging op de Hong Kong Stock Exchange vanmorgen. (Zie aankondigingsdetails hier.)

Het bedrijf zal 50 miljoen aandelen verkopen tegen een prijs van HK$ 276 per aandeel. Het geld zal worden gebruikt om rentedragende schulden, onderzoek en als werkkapitaal terug te betalen, aldus het in Shenzhen gevestigde bedrijf.

De verkoop van BYD komt te midden van een wereldwijde druk van autofabrikanten, investeringsmaatschappijen en technologiebedrijven om uit te breiden naar de groeiende markt voor elektrische voertuigen en ‘slimme’ auto’s met gedigitaliseerde diensten en functies.

Geely Automobile zei vrijdag dat het $ 875 miljoen in contanten en aandelen zou betalen om zijn belang in EV-start-up Zeekr te vergroten, dat na die voorgestelde transactie werd gewaardeerd op $ 9 miljard. Volvo Cars, onder zeggenschap van Geely Automobile’s controlerende hoofdeigenaar Li Shufu, een Chinese miljardair, ging vrijdag naar de beurs op Nasdaq Stockholm. De Zweedse EV-maker Polestar, gesteund door Volvo en Zhejiang Geely – de belangrijkste houdstermaatschappij van Li – is ook van plan om via een Amerikaanse SPAC op de lijst te komen.

Amerikaanse investeerders hebben aandelen ingekocht in nieuwkomers in de auto-industrie Nio en XPeng die zich hebben gericht op de verkoop van elektrische voertuigen in China, ’s werelds grootste automarkt.

BYD wordt geleid door de Chinese miljardair Wang Chuanfu, die vandaag $ 25,8 miljard waard is op de Forbes Real-Time Billionaires List.

Zie gerelateerde berichten:

China EV Maker Zeekr gewaardeerd op $ 9 miljard nadat Geely het belang verhoogt

Maak kennis met de door Warren Buffett gesteunde miljardair achter BYD

@rflannerychina

Source link

Zakelijk