Waarom we allemaal zouden moeten investeren in bedrijven die eigendom zijn van vrouwen

Waarom we allemaal zouden moeten investeren in bedrijven die eigendom zijn van vrouwen

Bedrijven die eigendom zijn van vrouwen doen niet alleen meer goed voor mens en planeet; ze helpen ook de economie en uiteindelijk de markten. Toch krijgen maar weinig vrouwelijke oprichters de financiering die ze nodig hebben om te slagen. Maar zowel professionele als particuliere beleggers doen er verstandig aan te investeren in door vrouwen geleide en geleide bedrijven.

Het meest recente Gegevens Amerikaanse volkstelling suggereren dat bedrijven in handen van vrouwen 19,9% van alle bedrijven met werknemers in de Verenigde Staten vormden in 2018. Dat zijn 1,1 miljoen bedrijven die eigendom zijn van vrouwen, die meer dan 10,1 miljoen werknemers in dienst hadden en in 2018 bijna $ 1,8 biljoen aan inkomsten rapporteerden. niet-werkgeversbedrijven die eigendom zijn van vrouwen (zelfstandige vrouwen zonder werknemers) rapporteerden in 2017 een omzet van $ 286,1 miljard.

Zowel werkgevers- als niet-werkgeversbedrijven met vrouwen aan het roer zijn in opkomst. In feite starten vrouwen elke dag meer dan 1.100 nieuwe bedrijven met een snelheid die twee en een half keer het nationale gemiddelde is, volgens de Amerikaanse Small Business Administration.

Een recent rapport over de Staat van vrouwelijk ondernemerschap van Visa constateert dat 79 procent van de ondernemende vrouwen zich krachtiger voelt dan vijf jaar geleden. 66 procent van hen meldt echter nog steeds aanzienlijke problemen bij het verkrijgen van de benodigde financiering.

In de wereld van door durfkapitaal gesteunde bedrijven, Onderzoek aan de Columbia Business School uit 2019 blijkt dat hoewel door vrouwen geleide ondernemingen evenveel kans hebben op een succesvolle beursgang of worden overgenomen, ze 63 procent minder kans hebben om VC-financiering te ontvangen.

Een duidelijke oorzaak is de duizelingwekkende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen bij de beste durfkapitaalbedrijven. Volgens een recent onderzoek door Women in VC, is slechts 4,9 procent van de in de VS gevestigde VC-partners vrouw, en slechts 33 procent van hen zijn gekleurde vrouwen. Minder dan de helft van deze vrouwen zijn stichtende partners, wat betekent dat ze vaak minder invloed hebben op hoe hun bedrijf hun geld investeert. Dat is grotendeels waarom studies laten zien dat mannelijke ondernemers wordt gevraagd naar hun plannen om te slagen, en vrouwelijke ondernemers wordt gevraagd naar hun plannen om mislukking te voorkomen.

In 2020 ontvingen door vrouwen geleide startups bijvoorbeeld een magere 2,3 procent van de durfkapitaalfinanciering, volgens Harvard-onderzoek. En Crunchbase-gegevens suggereert een enorme daling van de financiering voor startups die eigendom zijn van vrouwen tijdens de pandemie. Hoewel bedrijven die eigendom zijn van vrouwen in deze moeilijke tijden luider reageren op onze dringende behoeften, omdat ze over het algemeen zinvollere initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) stimuleren, aldus een snel groeiend aantal Onderzoek. Harvard-onderzoek beweert ook dat bedrijven met genderdiverse leiders niet alleen maatschappelijk verantwoorder zijn, maar ook meer winstgevend, naast een scala aan andere voordelen.

Bedrijven met ten minste één vrouwelijk lid van de raad van bestuur presteren beter dan bedrijven met alleen mannen in de raad van bestuur, volgens a Grant Thornton-studie. In feite schatte het onderzoek de alternatieve kosten voor de laatstgenoemde bedrijven op $ 655 miljard in 2014.

In de VS presteren bedrijven met diverse besturen binnen de S&P 500 beter. Vierenvijftig procent van de genderdiverse bedrijven (die met meer dan 30 procent van de bestuurszetels in handen van vrouwen) boekten in 2020 jaar-op-jaar omzetstijgingen, ondanks de aanhoudende pandemie. Dit in vergelijking met slechts 45 procent van de bedrijven die geen genderdiversiteit hebben, volgens een rapport van de in Seattle gevestigde non-profitorganisatie, Bord Klaar. Kortom: de voordelen van het dichten van genderkloven zijn nog groter dan eerder werd gedacht, aangezien de Internationaal Monetair Fonds verklaarde in een recent rapport.

En als de economie het beter doet, heeft dat natuurlijk ook invloed op de financiële markten. Macro-economische factoren zoals werkloosheid, economische groei, inflatie en rentetarieven zijn immers belangrijke marktfactoren. Hoewel de economie en de financiële markten niet hetzelfde zijn – en ze bewegen niet altijd in dezelfde richting – kan het ene zeker en vaak het andere beïnvloeden.

Een IFC-rapport suggereert dat bedrijven die eigendom zijn van vrouwen zowel lokale als mondiale markten transformeren. Het blijkt dat bedrijven gerund door vrouwelijke CEO’s het zelfs beter doen op de aandelenmarkt, volgens S&P Wereldwijd.

Voor alledaagse particuliere beleggers zijn er steeds meer redenen waarom investeren in vrouwen financieel verstandig is. De gegevens zijn duidelijk dat het ondersteunen van vrouwen helpt bij het marktrendement op de lange termijn. Hoewel we misschien geen durfkapitalisten zijn die cheques uitkiezen, zijn er middelen om u te helpen bij het ondersteunen van bedrijven die eigendom zijn van vrouwen en om zo slimmere investeringsbeslissingen te nemen.

Q.ai, bijvoorbeeld, maakt gebruik van de kracht van kunstmatige intelligentie om uw geld op plaatsen te plaatsen waar het zal presteren. En we zeggen het nog een keer: bedrijven die eigendom zijn van vrouwen presteren.

Vond je het leuk wat je las? Meld u aan voor onze gratis Forbes AI Investor-nieuwsbrief hier om wekelijks AI-gedreven investeringsideeën te krijgen. Voor een beperkte tijd kunnen abonnees lid worden van een exclusieve slappe groep om deze ideeën op te doen voordat de markten opengaan.

Source link

Zakelijk