Waarom koperaandelen er weer interessant uitzien: een prijsgrafiekanalyse

Waarom koperaandelen er weer interessant uitzien: een prijsgrafiekanalyse

Het is niet alleen Freeport McMoran. Ook andere kopermijnaandelen zijn gestegen.

Een prijsgrafiekanalyse van koperaandelen laat zien waarom beleggers de sector opnieuw zouden willen overwegen. Na een sterke prijsstijging na de pandemie-dieptepunten van maart 2020, piekte de groep begin mei en begon uit te verkopen. Maanden en weken van daling kunnen eindigen als u goed kijkt naar prijsgrafiekindicatoren.

Koper het metaal ziet er op een dagelijkse sluitingsbasis zo uit:

Na eerder deze maand boven de rood gestippelde neerwaartse trendlijn uit te breken en omhoog te schieten naar het hoogste punt van mei, is het metaal uitverkocht. Dit soort actie is niet ongebruikelijk na de plotselinge continue opwaartse soort actie van begin tot half oktober. Nu het metaal terug is in het gebied van de stijgende 50- en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden, zou het weer interessant kunnen worden.

De Global X Copper Miners ETF ziet er nu zo uit:

De neerwaartse lijn die de piek van begin mei verbindt met het hoogtepunt van half september, werd begin oktober doorbroken. De prijs steeg en piekte net boven de 40 voordat hij een hit verkocht. De voortschrijdend gemiddelde convergentie/divergentie-indicator (MACD, onder de grafiek) divergeert positief vanaf het dieptepunt van juli. Hoewel de prijs zich heeft teruggetrokken, blijft hij boven zowel het 200-daags als het 50-daags voortschrijdend gemiddelde.

Vedanta’s dagelijkse prijsgrafiek het lijkt op dit:

Deze kopermijnwerker op de New York Stock Exchange bevindt zich sinds ten minste maart in de basis-uptrendmodus. U kunt zien hoe het de neiging heeft om hoger te gaan, terug te trekken naar het gebied van het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (in blauw) en vervolgens hoger te blijven. Merk op dat de prijs van Vedanta gestaag boven het stijgende 200-daags voortschrijdend gemiddelde (in rood) blijft.

The Southern Copper Corporation dagelijkse prijsgrafiek het lijkt op dit:

De Zuid-Amerikaanse kopermijnwerker brak in oktober boven de neerwaartse trendlijn die de piek van mei verbindt met de high van augustus. Zelfs met de terugval van deze week blijft het boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (in blauw). Merk op dat de voortschrijdend gemiddelde convergentie/divergentie-indicator (MACD, onder de prijsgrafiek) positief divergeert van het dieptepunt van juni naar het dieptepunt van september/oktober.

Hier is de dagelijkse prijsgrafiek voor Teck Resources:

Ondanks de verkoop van deze week, blijft de kopermijnwerker in een opwaartse trend, boven zowel het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (de blauwe lijn) als het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (de rode lijn). Dat zowel de korte termijn als de lange termijn voortschrijdende gemiddelden in stijgende lijn zijn, wordt door de meeste prijsgrafiekanalisten als solide bullish beschouwd.

Dit zijn geen koopaanbevelingen. Dat koper een metaal is dat nodig is voor de productie van halfgeleiders en dat er wereldwijd vraag is naar deze chips, heeft waarschijnlijk effect. Hoe lang deze dynamiek zou kunnen voortduren is onbekend, maar op dit moment is het misschien de moeite waard om kopervoorraden te bestuderen.

Geen beleggingsadvies. Doe je eigen onderzoek en raadpleeg altijd een geregistreerde beleggingsadviseur voordat je een beslissing neemt.

Source link

Zakelijk