Waarom de Solana-prijzen sinds het begin van het jaar met meer dan 13.000% zijn gestegen

Waarom de Solana-prijzen sinds het begin van het jaar met meer dan 13.000% zijn gestegen

De prijs van Solana’s sol-token is dit jaar enorm gestegen, waardoor veel andere cryptocurrencies in het stof achterblijven terwijl dit innovatieve blockchain-project zichtbaarheid blijft genereren.

Het digitale token bereikte gisteravond een recordhoogte van $ 214,36 Messari.

Op dit moment was het meer dan 13.200% gestegen ten opzichte van de prijs van $ 1,61 op 1 januari, blijkt uit aanvullende Messari-cijfers.

De digitale valuta trok zich later terug en stond op $ 192,72 op het moment van schrijven, op dat moment was het nog steeds meer dan 11.800% year-to-date.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Het project, waarvan de innovatieve technologie aanzienlijke zichtbaarheid heeft gegenereerd, beweert dat het ’s werelds snelste blockchain heeft gecreëerd.

Volgens de Solana wit papier, zou het netwerk theoretisch 710.000 transacties per seconde (TPS) kunnen verwerken met een netwerkverbinding van 1 gigabit per seconde.

Anatoly Yakovenko, oprichter en CEO van Solana, schreef a blogpost met een specifieker voorbeeld van de bandbreedte van de blockchain.

“Bij de huidige iteraties van het Solana Testnet ondersteunt een netwerk van 200 fysiek verschillende knooppunten een aanhoudende doorvoer van meer dan 50.000 transacties per seconde bij gebruik met GPU’s”, verklaarde hij.

“Om als zodanig te bereiken, moeten verschillende optimalisaties en nieuwe technologieën worden geïmplementeerd, en het resultaat is een doorbraak in netwerkcapaciteit die een nieuwe fase in de ontwikkeling van blockchain aangeeft.”

Solana gebruikt een consensusalgoritme genaamd bewijs van geschiedenis, die “een historisch record creëert dat bewijst dat een gebeurtenis op een specifiek moment in de tijd heeft plaatsgevonden.”

Naast veelbelovende technologie die een zeer hoge transactiecapaciteit zou kunnen bieden, heeft Solana nog andere voordelen.

Volgens de project’s website, de gemiddelde transactiekosten zijn $ 0.00025, veel lager dan de kosten van de gemiddelde Ethereum-transactie op het moment van dit schrijven.

Solana Labs, het bedrijf achter de software van het netwerk, opgevoed meer dan $ 300 miljoen in een symbolische verkoop geleid door grote bedrijven Andreessen Horowitz en Polychain Capital.

Alameda Research, een durfkapitaalbedrijf opgericht door cryptocurrency-miljardair Sam Bankman-Fried, ook deelgenomen in de financieringsronde.

In het licht van Solana’s recente zichtbaarheid en de sterke winsten die sol behaalde, boden verschillende analisten enig perspectief op het netwerk, evenals de factoren die mogelijk hebben bijgedragen aan het verhogen van de tokens.

“Solana is een legitieme concurrent van Ethereum, met razendsnelle transacties voor een fractie van de prijs”, zegt Scott Melker, een crypto-investeerder en -analist die gastheer is van De wolf van alle straten-podcast.

“De snelle waardestijging is grotendeels het resultaat van crypto-gaming en succesvolle NFT-lanceringen”, verklaarde hij.

“Ontwikkelaars en projecten bouwen al jaren aan Solana, wat zich uit in een explosie van prijs en adoptie.”

Lening Venkatapen, die zowel medeoprichter als managing partner is van Blocklabs Kapitaalbeheer, viel ook mee.

“Solana-blockchain is een blockchain met ultrahoge prestaties, lage latentie en volledig compatibel met slimme contracten”, verklaarde hij.

“Er is een historisch compromis in blockchaintechnologieën tussen veiligheid, decentralisatie en snelheid. Solana is de eerste serieuze poging om dit dilemma op te lossen.”

“Door een proof-of-history-mechanisme te integreren in de standaard proof-of-stake-consensus, heeft Solana een netwerk gebouwd dat native in staat is om tot 65.000 TPS te verwerken met een gemiddelde transactiekost van minder dan 1 cent, terwijl de meeste andere blockchains nog steeds werken aan Op Ethereum gebaseerde laag 2-oplossingen of zijketens”, merkte Venkatapen op.

“Solana is een unieke blockchain die finaliteit biedt onder het tweede blok”, zegt Marius Rupsys, een investeerder in digitale valuta.

“Dit creëert kansen voor use-cases die voorheen niet mogelijk waren”, voegde hij eraan toe.

“Op deze blockchain kunnen bijvoorbeeld games werken. Star Atlas is de meest opvallende die bovenop Solana is gebouwd.

“Verder zijn NFT’s nu echt een hete markt”, verklaarde Rupsys, met de nadruk op de recente aankondiging dat cryptoderivatenbeurs FTX had gelanceerd een platform voor het maken van NFT’s die cross-chain op zowel Solana als Ethereum zullen bestaan.

Hij vatte de zaken mooi samen en verklaarde dat “er veel use-cases zijn voor deze blockchain”, die zowel een “grote gemeenschap” als “invloedrijke investeerders” heeft.

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk