Waar is de opbrengst?  Kijk niet naar crypto-leningen, in ieder geval nog niet

Waar is de opbrengst? Kijk niet naar crypto-leningen, in ieder geval nog niet

13 september 2021

Nu de reële rente momenteel onder nul handelt, worden veel beleggers met een tekort aan rendement gedwongen tot riskantere en riskantere activa, waaronder high-yield junk bonds. Maar zelfs deze bieden niet langer een positief reëel rendement, gezien de inflatie op meerjarige hoogten.

Volgens een schatting van Jim Reid van Deutsche Bank, maar liefst 85% van de Amerikaanse markt voor hoogrentende obligaties momenteel onder de inflatie op jaarbasis. Het is belangrijk op te merken dat dit cijfer in het verleden nooit boven de 10% is geweest. Zelfs als de consumentenprijsindex (CPI) zou dalen tot 3% (van 5,4% nu), zou dat nog steeds meer dan 35% van de high-yieldmarkt zijn.

En het is niet alleen de VS Voor de eerste keer ooit, voor inflatie gecorrigeerde rendementen op Europese schuld met een junk-rating zijn negatief geworden nadat de consumentenprijzen in Europa het meest stegen in meer dan tien jaar.

De aandelenkoersen zijn dit jaar tot nu toe aanzienlijk gestegen, wat goed is, maar dit heeft tot gevolg dat het dividendrendement er minder aantrekkelijk uitziet. Afgelopen vrijdag was het dividendrendement van de S&P 500 1,32%, het laagste punt sinds maart 2002, en ruim onder de jaarlijkse inflatie.

Dus, waar is de opbrengst? Sommige investeerders hadden gehoopt crypto-leningen te proberen, maar de toekomstige legaliteit van deze activiteit hangt nu in de lucht.

Het Crypto Lending-programma van Coinbase stopgezet door regelgevers

Voordat ik verder ga, is het belangrijk op te merken dat crypto-leningen niet helemaal nieuw is. Net als bij het uitlenen van effecten, kunnen beleggers rente verdienen op geselecteerde crypto-holdings. Sommige online platforms laten klanten al hun activa uitlenen in ruil voor inkomsten.

Maar niet Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocurrency-uitwisseling, die al maanden hoopt zijn eigen crypto-leenplatform te lanceren.

Dat komt omdat de Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf heeft gewaarschuwd dat als het de volgende stap zet bij het lanceren van de dienst, bijgenaamd Lend, de SEC een rechtszaak aanspant. Om het nog erger te maken, weigert de SEC uit te leggen welke wet Coinbase dreigt te schenden; het zal ook geen richtlijnen geven over hoe Coinbase Lend kan lanceren en toch kan voldoen aan de federale effectenwetgeving. Dat zegt Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, die de juridische strijd van het bedrijf vorige week in een blogpost.

Alles wat Coinbase op dit moment weet, schrijft Grewal, is dat het “ofwel Lend voor onbepaalde tijd van de markt kan houden zonder te weten waarom, of dat we kunnen worden aangeklaagd.” Hij voegt eraan toe dat onzekerheid en ambiguïteit van de regelgeving “alleen dienen om nieuwe producten die klanten willen en die Coinbase en anderen veilig kunnen leveren, onnodig te verstikken.”

Inderdaad, beleggers snakken op dit moment naar rendement, en het lijkt erop dat sommigen dat ook zullen blijven.

Zoals ik al eerder heb gezegd, zijn gezond verstand regels belangrijk om een ​​veilig, gelijk speelveld voor alle partijen te helpen behouden. Stel je een basketbalwedstrijd voor zonder scheidsrechters. Vreemdgaan zou geen gevolgen hebben. Stel je nu hetzelfde spel voor, maar met te veel scheidsrechters en met willekeurig veranderende regels. Helaas is dat het scenario waarin Coinbase zich nu bevindt.

Voor meer nieuws en updates over deze unieke en opkomende industrie en andere belangrijke markten, abonneer je op Frank Talk op usfunds.com/subscribe.

Openbaarmaking(en): Alle geuite meningen en verstrekte gegevens kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige van deze meningen zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger. Door op de bovenstaande link(s) te klikken, wordt u doorgestuurd naar een website(s) van een derde partij. US Global Investors onderschrijft niet alle informatie die door deze/deze website(s) wordt verstrekt en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

De S&P 500-aandelenindex is een algemeen erkende naar kapitalisatie gewogen index van 500 gewone aandelenkoersen in Amerikaanse bedrijven. De Bloomberg Pan-European High Yield Index meet de markt van niet-investment grade, vastrentende bedrijfsobligaties uitgedrukt in de volgende valuta’s: euro, pond sterling, Deense kroon, Noorse kroon, Zweedse kroon en Zwitserse frank. Opname is gebaseerd op de valuta van uitgifte, en niet op de woonplaats van de emittent. De consumentenprijsindex (CPI) is een index van de variatie in prijzen die door typische consumenten worden betaald voor detailhandelsgoederen en andere artikelen. De geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP), die voornamelijk binnen de Europese Unie wordt gebruikt, is een maatstaf voor de prijzen die consumenten betalen voor een marktpakket van goederen en diensten. Het wordt berekend met behulp van dezelfde methode in alle landen om vergelijkbare inflatiemaatstaven mogelijk te maken. De jaarlijkse (of maandelijkse) groeicijfers vertegenwoordigen de inflatie. Het dividendrendement, uitgedrukt als een percentage, is een financiële ratio (dividend/prijs) die aangeeft hoeveel een bedrijf jaarlijks aan dividend uitkeert ten opzichte van de aandelenkoers.

Source link

Zakelijk