Vorige week 7% gestegen, wat biedt de toekomst voor Bloom Energy Stock?

Vorige week 7% gestegen, wat biedt de toekomst voor Bloom Energy Stock?

De aandelenkoers van Bloei energie, een bedrijf dat vooral bekend staat om zijn modulaire brandstofcelgeneratoren gericht op commerciële en industriële gebruikers, heeft zijn aandelenkoers de afgelopen week (vijf handelsdagen) met ongeveer 7,4% zien stijgen. De S&P 500 steeg in dezelfde periode met ongeveer 2%. De recente winsten in Bloom Energy-aandelen komen op het moment dat Californië een nieuwe wet heeft aangenomen die een verlenging met twee jaar van het Fuel Cell Net Energy Metering-programma omvat. Dit is een positieve ontwikkeling aangezien Californië een van de grootste markten is voor Bloom’s Energy Servers. Het aandeel Bloom blijft de afgelopen maand echter met ongeveer 4,4% gedaald (21 handelsdagen), als gevolg van bredere marktdalingen.

Staat BE-aandelen klaar om te groeien? Op basis van onze machine learning-analyse van trends in de aandelenkoers in de afgelopen drie jaar, is er een ongeveer gelijke kans op een stijging of daling van de BE-aandelen in de komende maand (eenentwintig handelsdagen). Zie onze analyse op Bloom Energie Kans op achteruitgang voor meer details.

Vijf dagen: BE 7,4%, vs. S&P 500 2%; Overtroffen markt

(31% kans op gebeurtenis)

  • Bloom voorraad steeg 7,4 % over een handelsperiode van vijf dagen eindigend op 27-9-2021, vergeleken met de bredere markt (S&P500) die met 2% steeg
  • Een verandering van 7,4% of meer over vijf handelsdagen heeft een kans van 31% op een gebeurtenis, die de afgelopen drie jaar 243 van de 793 keer is voorgekomen.

Tien dagen: BE -0,5%, vs. S&P500 -1%; Overtroffen markt

(47% kans op een gebeurtenis)

  • Bloom voorraad daalde -0,5% over de laatste tien handelsdagen (twee weken), vergeleken met de bredere markt (S&P500) daling van -1%
  • Een verandering van -0,5% of meer over tien handelsdagen heeft een kans van 47% op een gebeurtenis, die 372 van de 788 keer in de afgelopen drie jaar is opgetreden.

Eenentwintig dagen: BE -4,4%, vs. S&P 500 -1%; Ondermaatse markt

(42% kans op gebeurtenis)

  • Bloom voorraad daalde -4,4% over de laatste eenentwintig handelsdagen (een maand), vergeleken met de daling van de bredere markt (S&P500) van -1%.
  • Een verandering van -4,4% of meer over eenentwintig handelsdagen heeft een waarschijnlijkheid van 42%, wat 328 van de 777 keer is opgetreden in de afgelopen drie jaar.

Op zoek naar meer details over de financiële prestaties van Bloom Energy in de afgelopen jaren? Bekijk onze dashboards op Bloom Energie-inkomsten voor meer details.

[6/4/2021] Wat gebeurt er met Bloom Energy Stock?

Bloei energie – een bedrijf dat vooral bekend staat om zijn modulaire brandstofcelgeneratoren gericht op commerciële en industriële gebruikers – heeft zijn aandelenkoers de afgelopen vijf handelsdagen met ongeveer 8% zien stijgen, hoewel het tot nu toe met ongeveer 10% is gedaald. Hieronder vindt u een overzicht van enkele recente ontwikkelingen voor Bloom en wat de vooruitzichten voor het bedrijf zouden kunnen zijn.

Bloom publiceerde begin mei zijn resultaten over het eerste kwartaal van 2021, wat aangeeft dat de omzet op jaarbasis met 24% is gestegen tot $ 194 miljoen, met acceptaties (een maatstaf voor de verkoop per eenheid van het bedrijf) op 359, een stijging van 256 vorig jaar. Het bedrijf herhaalde ook zijn verwachtingen voor FY’21, met een verwachte omzet tussen $ 950 miljoen en $ 1 miljard. De gecorrigeerde brutomarges zullen naar verwachting 25% bedragen, tegen ongeveer 23% vorig jaar, wat erop wijst dat de economie van Bloom’s activiteiten op het gebied van verkoop, installatie en onderhoud van brandstofcellen naar verwachting beter zal worden.

Afzonderlijk tekende Bloom een ​​overeenkomst met het Idaho National Laboratory om het gebruik van kernenergie te testen om schone waterstof te genereren via zijn vaste oxide, hoge temperatuur elektrolysator. Kerncentrales genereren de hele dag door een relatief stabiele elektriciteitsproductie, ongeacht de vraag die doorgaans varieert. Nu kan de overtollige elektriciteit die via kerncentrales wordt opgewekt, worden gebruikt voor het proces van elektrolyse, waarbij water wordt gebruikt om waterstofgas te produceren dat kan worden opgeslagen en later door brandstofcellen kan worden gebruikt om elektriciteit te produceren. Als het experiment levensvatbaar blijkt, kan het positief zijn voor Bloom en andere brandstofcelfabrikanten.

Dus hoe zijn de vooruitzichten op langere termijn voor Bloom Energy? Overheden over de hele wereld worden serieuzer in het bestrijden van klimaatverandering en het geven van stimulansen voor hernieuwbare energie. Brandstofcellen, die helpen de uitstoot van broeikasgassen te verlagen, worden gezien als een steeds meer haalbare optie om de klimaatverandering aan te pakken. We denken dat Bloom-aandelen redelijk worden gewaardeerd op het huidige niveau van ongeveer $ 25 per aandeel. Het aandeel wordt verhandeld tegen ongeveer 4,5x de verwachte inkomsten voor 2021, ruim onder de concurrent BrandstofCel Energie

FCEL
(NASDAQ

NDAQ
: FCEL), die wordt verhandeld tegen ongeveer 40x termijninkomsten. De groeipercentages zullen waarschijnlijk ook sterker zijn, waarbij de verkoop in 2021 naar verwachting met ongeveer 25% zal stijgen, vergeleken met slechts ongeveer 11% voor FuelCell.

Ons thema van Waterstof economie voorraden omvat de aandelen van in de VS gevestigde bedrijven die brandstofcellen, apparatuur voor hernieuwbare energie verkopen en waterstofgas leveren.

[1/6/2021] Kies Bloom Energy boven FuelCell

De aandelen van waterstof- en brandstofcelproducenten deden het vorig jaar goed, gedreven door de toenemende belangstelling voor schone energie, de recente uitbreiding van belastingkredieten voor brandstofcelprojecten en de verkiezing van de democraat Joe Biden tot president van de VS – die heeft voorgesteld om zoveel mogelijk geld uit te geven. maar liefst $ 2 biljoen voor de bestrijding van klimaatverandering. Bloei energie en BrandstofCel Energie (NASDAQ: FCEL), twee bekende namen op de brandstofcelmarkt, zagen hun aandelenkoersen respectievelijk 3,5x en 5x stijgen in 2020. Laten we de twee bedrijven eens wat nader bekijken om erachter te komen welke de betere keuze zijn voor beleggers. Zie onze analyse Bloom Energy vs. FuelCell Energy: BE-aandelen lijken erg ondergewaardeerd in vergelijking met FCEL-aandelen voor meer details over hoe de financiële en waarderingsstatistieken voor de twee bedrijven zich verhouden.

Bloei energie verkoopt vaste oxide brandstofcelgeneratoren genaamd Bloom Energy Servers

ZIJN
die elektriciteit opwekken uit aardgas of biogas via een elektrochemisch proces zonder verbranding. Deze servers vervangen in wezen dieselgeneratoren voor commercieel en industrieel gebruik en helpen de kooldioxidevervuiling met meer dan tweederde te verminderen. Terwijl BrandstofCel Energie (NASDAQ: FCEL) ontwerpt en produceert ook brandstofcellen, de focus van het bedrijf lag op grotere brandstofcelcentrales. De systemen van het bedrijf zijn omvangrijker en minder flexibel in vergelijking met die van Bloom.

Bloom’s inkomsten zijn gestegen van ongeveer $ 366 miljoen in 2017 tot ongeveer $ 758 miljoen in de afgelopen 12 maanden, aangedreven door groeiende installaties van zijn servers. Met stroomstoringen en bosbranden in de afgelopen jaren in Californië bijvoorbeeld, gingen bedrijven met de producten van Bloom aan de slag. FuelCell, aan de andere kant, zag zijn inkomsten dalen van ongeveer $ 96 miljoen tot $ 65 miljoen in dezelfde periode, terwijl de productinkomsten instortten, hoewel het inkomsten blijft genereren uit een aantal verouderde stroomopwekkingscontracten en service- en licentie-inkomsten. Bloom heeft ook zijn verliezen verminderd, waarbij de operationele marges tussen 2017 en de afgelopen 12 maanden verbeterden van ongeveer -46% tot ongeveer -17,5%. FuelCell daarentegen zag zijn marges in dezelfde periode verslechteren van -47% tot ongeveer -85%.

Laten we nu eens kijken naar de relatieve waardering van de twee bedrijven. FuelCell Energy wordt tegen een veel hogere prijs verhandeld dan een verkoopveelvoud van 40x, vergeleken met ongeveer 5x voor Bloom. Dit is niet logisch, aangezien beide bedrijven die in dezelfde branche actief zijn, met Bloom blijkbaar werken met superieure technologie. Bovendien heeft Bloom zijn omzet sinds 2017 meer dan verdubbeld, terwijl de omzet van FuelCell in dezelfde periode met ongeveer een derde is gedaald. Als we dit in overweging nemen, denken we dat Bloom Energy momenteel de betere keuze is van de twee aandelen.

[12/11/2020] Aandelen om de waterstofeconomie te spelen

De belangstelling voor schone-energieaandelen is dit jaar enorm gestegen, gedreven door lage rentetarieven, verbeterende economie en de verkiezing van de democraat Joe Biden – die heeft voorgesteld om maar liefst $ 2 biljoen uit te geven aan het bestrijden van klimaatverandering – tot het Amerikaanse presidentschap. Terwijl aandelen van zonne- en elektrische voertuigen de meest opvallende winnaars waren, is een ander thema dat de interesse van investeerders lijkt te hebben gewekt het concept van de “waterstofeconomie” of het gebruik van waterstof als brandstof voor transport en andere energiebehoeften, ter vervanging van fossiele brandstoffen. brandstoffen.

Waterstof brandt veel schoner dan op aardolie gebaseerde brandstoffen en kan worden geproduceerd met alleen water en energie of uit waterstofrijke gassen zoals methaan. Waterstof wordt ook gezien als een middel om overtollige hernieuwbare elektriciteit op te slaan – aangezien de elektriciteit kan worden gebruikt om een ​​elektrolyseproces uit te voeren, waarbij water wordt omgezet in waterstof. Ons thema van Waterstof economie voorraden omvat de aandelen van in de VS gevestigde bedrijven die brandstofcellen, apparatuur voor hernieuwbare energie verkopen en waterstofgas leveren. Hieronder wat meer over de bedrijven in ons thema en hoe ze passen in het bredere plaatje van de waterstofeconomie.

Bloei energie verkoopt vaste oxide brandstofcelgeneratoren genaamd Bloom Energy Servers die aardgas of biogas als brandstof gebruiken via een elektrochemisch proces zonder verbranding. Het bedrijf ontwikkelt ook waterstofbrandstofcellen, die alleen waterstofgas als brandstof gebruiken. Het aandeel is year-to-date met 245% gestegen.

BrandstofCel Energie (NASDAQ: FCEL) is een bedrijf dat carbonaat- en vaste-oxidebrandstofcellen ontwerpt en produceert die werken op waterstofrijke brandstoffen zoals aardgas en biogas. Het bedrijf exploiteert ook meer dan 50 brandstofcelcentrales over de hele wereld. Het aandeel is tot nu toe met 229% gestegen.

Air Products en chemicaliën

APD
(NYSE: APD), een bedrijf dat gassen en chemicaliën voor industrieel gebruik verkoopt, is een van ’s werelds grootste producenten van waterstof. Eerder dit jaar schetste het bedrijf plannen om een ​​omvangrijke waterstoffabriek te bouwen die wordt aangedreven door 4 Gigawatt hernieuwbare elektriciteit in Saoedi-Arabië. Het aandeel is year-to-date met 14% gestegen.

eerste zonne-

FSLR
is de grootste in de VS gevestigde fabrikant van zonnepanelen. Zonne-energiespelers kunnen ook profiteren van de waterstofeconomie, aangezien waterstof kan worden geproduceerd uit water door middel van elektrolyse, met behulp van door zonne-energie opgewekte elektriciteit. Zonne-energie kent doorgaans intermitterende productie- en vraag-aanbodmismatches, dus overtollige stroom kan worden “opgeslagen” in waterstof. Het aandeel is tot nu toe met 55% gestegen.

Cummins (NYSE: CMI) – een industrieel bedrijf dat vooral bekend staat om zijn motoren en stroomopwekkingsproducten – werkt al bijna twee decennia aan op waterstof gebaseerde technologieën. Het bedrijf nam vorig jaar Hydrogenics over, een toonaangevende Canadese speler op het gebied van waterstofbrandstofcellen. Het aandeel is year-to-date met 23% gestegen.

Investeer met Trefis Portefeuilles die de markt verslaan

Alles zien Trefis Prijsschattingen

Source link

Zakelijk