Vorige week 30% gestegen, Ambarella-voorraad bijna leeg?

Vorige week 30% gestegen, Ambarella-voorraad bijna leeg?

Ambarella Inc. voorraad (NASDAQ: AMBA) heeft de afgelopen week een sensationele stijging van bijna 30% gezien en wordt momenteel verhandeld tegen meer dan $ 136 per aandeel. De aandelenrally werd gedreven door sterke winstcijfers voor het tweede kwartaal van 2022 die eerder deze maand door het bedrijf werden gerapporteerd (het fiscale jaar van Ambarella eindigt in januari). Ambarella rapporteerde een omzet van $ 79 miljoen in Q2’22, een stijging van $ 50 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien stegen de COGS en bedrijfskosten in een veel langzamer tempo, waardoor het bedrijfsverlies daalde tot $ 6 miljoen, een daling van $ 15 miljoen in Q2 ’21. Ondanks een daling van $ 1 miljoen in andere inkomsten en een 2x stijging van de voorziening voor inkomstenbelastingen, daalde het nettoverlies met de helft, van $ 14,8 miljoen tot $ 7,2 miljoen over deze periode.

Zal het Ambarella-aandeel na de recente rally de komende weken zijn opwaartse traject voortzetten of is een correctie in het aandeel waarschijnlijker? Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoersgegevens van een bedrijf over de afgelopen tien jaar identificeert, is het rendement voor Ambarella-aandelen gemiddeld bijna 0,3% in de volgende één maand (21 handelsdagen) periode na een stijging van 29,3% ten opzichte van de voorgaande periode van een week (vijf handelsdagen). Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent om Ambarella-aandelen voor een kortere of langere periode aan te houden? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen Ambarella voorraad kansen op een stijging na een val en omgekeerd. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar één dag!

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

ALS het aandeel Ambarella over vijf handelsdagen met -5% is gestegen, DAN in de komende 21 handelsdagen beweegt het Ambarella-aandeel gemiddeld 3,6 procent, met een gemiddelde kans van 58,6% op een positief rendement.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in Ambarella-aandelenbewegingen:

Vraag 1: Is het gemiddelde rendement voor Ambarella-aandelen hoger na een daling?

Antwoord geven:

Overweeg twee situaties,

Case 1: Ambarella-voorraad daalt met -5% of meer in een week

Case 2: Ambarella-voorraad stijgt met 5% of meer in een week

Is het gemiddelde rendement voor Ambarella-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

Ambarella bouillon gaat het beter na Case 1, met een gemiddeld rendement van 3,6% in de volgende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de voorgaande week), versus een gemiddeld rendement van 3,1% voor geval 2.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een gemiddeld rendement van 3,1% over de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een gemiddeld rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de gemiddeld rendement voor de S&P 500 na een daling of stijging.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe Ambarella-aandelen zich waarschijnlijk zullen gedragen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven:

Als u Ambarella-aandelen koopt en houdt, is de verwachting dat na verloop van tijd de schommelingen op korte termijn zullen verdwijnen en dat de positieve trend op lange termijn u zal bevoordelen – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor Ambarella-aandelen, het rendement in de komende N dagen na een verandering van -5% in de afgelopen vijf handelsdagen wordt beschreven in de onderstaande tabel, samen met het rendement voor de S&P500:

Vraag 3: Hoe zit het met het gemiddelde rendement na een stijging als je even wacht?

Antwoord geven:

Het gemiddelde rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling, zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden.

Ambarella’s terugkeer in de komende N dagen na een verandering van 5% in de afgelopen vijf handelsdagen wordt beschreven in de onderstaande tabel, samen met het rendement voor de S&P500:

Het is behoorlijk krachtig om zelf de trend voor Ambarella-aandelen te testen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille die de markt overtreft sinds 2016.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk