Vorige week 1,2x gestegen, Coty-voorraad heeft ruimte voor meer voordeel

Vorige week 1,2x gestegen, Coty-voorraad heeft ruimte voor meer voordeel

Coty Inc. voorraad (NYSE: COTY) heeft de afgelopen week een indrukwekkende stijging van 20% gezien en wordt momenteel verhandeld tegen iets meer dan $ 9 per aandeel. De aandelenrally werd gedreven door de aankondiging van de winst voor het hele jaar 2021 vorige week en werd verder ondersteund door de stijging van de bredere indices. Terwijl het bedrijf een omzet rapporteerde van $ 4,63 miljard, een daling van $ 4,72 miljard in FY 2020, deed het bedrijf uitstekend werk bij het beheren van de kosten. Een daling van meer dan $ 1 miljard in COGS en bedrijfskosten, zag het bedrijfsverlies krimpen tot slechts $ 49 miljoen, veel lager dan het verlies van $ 1,24 miljard in FY 2020. Hierdoor kon het nettoverlies krimpen tot een vijfde van zijn FY 2020-niveaus tot $ 201 miljoen. Na rekening te hebben gehouden met het verlies uit beëindigde bedrijfsactiviteiten, steeg de winst per aandeel tot -$ 0,40 in FY ’21 van -$ 1,33 in FY ’20.

Zal het Coty-aandeel na de recente rally de komende weken zijn opwaartse traject voortzetten, of is een correctie in het aandeel waarschijnlijker? Volgens de Trefis Machine Learning Engine, die trends in de aandelenkoersgegevens van een bedrijf over de afgelopen tien jaar identificeert, is het rendement voor Coty-aandelen gemiddeld bijna 4,7% in de volgende één maand (21 handelsdagen) periode na een stijging van 20,1% ten opzichte van de voorgaande periode van een week (vijf handelsdagen). Maar hoe zouden deze cijfers veranderen als u geïnteresseerd bent in het aanhouden van Coty-aandelen voor een kortere of langere periode? U kunt het antwoord en vele andere combinaties testen op de Trefis Machine Learning Engine om te testen Coty aandelenkansen op een stijging na een val en omgekeerd. U kunt de kans op herstel testen over verschillende tijdsintervallen van een kwartaal, maand of zelfs maar één dag!

MACHINE LEERMOTOR – probeer het zelf:

ALS Coty-aandelen in vijf handelsdagen met -5% zijn gestegen, DAN in de komende 21 handelsdagen beweegt het Coty-aandeel gemiddeld 1,5 procent, met een gemiddelde kans van 47,8% op een positief rendement.

Enkele leuke scenario’s, veelgestelde vragen en inzicht in aandelenbewegingen van Coty:

Vraag 1: Is het gemiddelde rendement voor Coty-aandelen hoger na een daling?

Antwoord geven:

Overweeg twee situaties,

Geval 1: Coty-voorraad daalt met -5% of meer in een week

Geval 2: Coty-voorraad stijgt met 5% of meer in een week

Is het gemiddelde rendement voor Coty-aandelen hoger in de daaropvolgende maand na Case 1 of Case 2?

Coty voorraad gaat het beter na Case 1, met een gemiddeld rendement van 1,4% in de volgende maand (21 handelsdagen) onder Case 1 (waar het aandeel net een verlies van 5% heeft geleden in de afgelopen week), versus een gemiddeld rendement van 0,1% voor geval 2.

Ter vergelijking: de S&P 500 heeft een gemiddeld rendement van 3,1% over de komende 21 handelsdagen onder Case 1, en een gemiddeld rendement van slechts 0,5% voor Case 2, zoals beschreven in ons dashboard met details over de gemiddeld rendement voor de S&P 500 na een daling of stijging.

Probeer de machine learning-engine van Trefis hierboven om zelf te zien hoe Coty-aandelen zich waarschijnlijk zullen gedragen na een specifieke winst of verlies gedurende een bepaalde periode.

Vraag 2: Betaalt geduld?

Antwoord geven:

Als u Coty-aandelen koopt en aanhoudt, is de verwachting dat de schommelingen op korte termijn in de loop van de tijd zullen verdwijnen en dat de positieve langetermijntrend u gunstig zal stemmen – tenminste als het bedrijf verder sterk is.

Al met al, volgens gegevens en de berekeningen van de machine learning engine van Trefis, loont geduld absoluut de moeite voor de meeste aandelen!

Voor Coty-aandelen: het rendement in de komende N dagen na een verandering van -5% in de afgelopen vijf handelsdagen wordt beschreven in de onderstaande tabel, samen met het rendement voor de S&P500:

Vraag 3: Hoe zit het met het gemiddelde rendement na een stijging als je even wacht?

Antwoord geven:

Het gemiddelde rendement na een stijging is begrijpelijkerwijs lager dan na een daling, zoals uiteengezet in de vorige vraag. Interessant is echter dat als een aandeel de afgelopen dagen is gestegen, u er voor de meeste aandelen beter aan doet om kortetermijnweddenschappen te vermijden.

Het rendement van Coty in de komende N dagen na een verandering van 5% in de afgelopen vijf handelsdagen wordt beschreven in de onderstaande tabel, samen met het rendement voor de S&P500:

Het is behoorlijk krachtig om zelf de trend voor Coty-aandelen te testen door de invoer in de bovenstaande grafieken te wijzigen.

Wat als u in plaats daarvan op zoek bent naar een meer uitgebalanceerde portefeuille? Hier is een hoogwaardige portefeuille die de markt overtreft sinds 2016.

Alles zien Trefis Aanbevolen analyses en Downloaden Trefis-gegevens hier

Source link

Zakelijk