Verwacht volatiliteit op de aandelenmarkt als Covid-gevallen pieken

Verwacht volatiliteit op de aandelenmarkt als Covid-gevallen pieken

De brullende handel in groeiaandelen die de S&P 500 sinds de vroege zomer aandrijft, lijkt kwetsbaar. De Nasdaq vertraagt, ook al blijven de rendementen de afgelopen twee weken beperkt en de koers-winstverhouding van de Nasdaq in vergelijking met de Russell 2000 (genormaliseerd voor winstgevende bedrijven) is weer op het hoogste niveau sinds september 2020.

Afgelopen herfst lijkt misschien eeuwen geleden, maar het was een belangrijk moment voor de markten. Traders herinneren zich misschien dat de S&P 500 in slechts een paar dagen met 10% daalde, een van de scherpste correcties ooit. Het markeerde ook de piek voor de voorwaartse P/E-ratio van de Nasdaq-100 en S&P 500, die sindsdien een neerwaartse trend vertonen.

Van de herfst van vorig jaar tot en met het eerste kwartaal vond een grote thematische investeringsrotatie plaats, omdat een combinatie van stimuleringsgeld en optimisme rond vaccins ervoor zorgde dat consumenten bleven uitgeven en reizen ondanks een gruwelijke winterse COVID-golf. Toen de rendementen in het eerste kwartaal van 2021 stegen, was er genoeg momentum achter de reflatiehandel dat het een niet te stoppen rally afbrak in dure, snelgroeiende technologienamen onder leiding van Tesla en belichaamd door het vlaggenschipgroeifonds van Ark Invest. Het schisma tussen groei en waarde op dat moment zorgde voor een scherpe maar kortstondige volatiliteit, aangezien de rotatie naar cyclische aandelen niet te ver kwam toen Delta de COVID-gevallen deed stijgen en economische gegevens de verwachtingen begonnen te missen tegen de achtergrond van een voorbereiding van de Federal Reserve voor taps toelopend.

Vandaag is de vraag of er weer zin is in zo’n rotatie als de technologie uitvalt. Tot op zekere hoogte lijkt het erop. De 10-jaarsrente – tot de CPI-afdruk van dinsdag – werd hoger vanaf de zomerse dieptepunten en de reisaandelen zijn sinds juni stabiel gebleven. In de zomerse hotspots nemen de COVID-gevallen af ​​en de Fed heeft een plan geschetst om het opkopen van obligaties te vertragen zonder op de tenen van de economie te trappen. Dat alles lijkt een redelijk recept voor hogere opbrengsten en rotatie.

Als het niet gebeurt, betekent dit waarschijnlijk dat COVID weer aan onze controle ontsnapt, of dat handelaren geen gratis geld meer hebben om in de markt te zetten. Ik maak me meer zorgen over dat laatste, aangezien het tempo van de nieuwe geldhoeveelheid in de economie eerder dit jaar een hoogtepunt bereikte en het niet duidelijk is wanneer de volgende ronde van stimuleringsmaatregelen komt van DC Mega-cap tech-aandelen doen weer abnormaal veel werk , en het aantal bedrijven dat nieuwe hoogtepunten boekt, is sinds februari aan het dalen. Iedereen die in het eerste kwartaal in de snelgroeiende ARKK-achtige bedrijven kocht, staat nog steeds onder water, aangezien de bearmarkt in sectoren zoals elektrische voertuigen aanhoudt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de inflatie deze zomer ook in de cashflow van de consument heeft gekauwd.

Ja, dit klinkt misschien bekend – het is eigenlijk het berengeval dat ik in april heb geschetst. Ik ben van mening dat de Covid-golf in de zomer een netto-positieve kracht was voor de aandelenmarkt, omdat het de Fed in staat stelde vaag te blijven over haar aflopende tijdlijn en de big-tech quarantainehandel nieuw leven inblies. Als de casecurves vanaf hier weer naar beneden gaan, wordt de markt opnieuw blootgesteld aan een combinatie van mogelijk problematische rotatie en terugtrekking door centrale banken.

De Nasdaq ziet er weer onhoudbaar duur uit. Apple verwacht van hieruit weinig tot geen winstgroei. Als de mega-cap tech-melt-up van deze zomer afkoelt, zullen aandelenbulls serieus zwaar werk nodig hebben van het heropenen van transacties om de markt op nieuwe hoogtepunten te houden. Er is een goede fundamentele reden om aan te nemen dat die bedrijven aan een opleving toe zijn, maar de technische gegevens zien er niet bemoedigend uit.

De markt heeft geen goede staat van dienst bij het soepel oversteken van de breuklijn tussen seculiere technologie en cyclische thema’s. Verwacht trillingen.

Source link

Zakelijk