Verliest Bitcoin zijn positie als leider van de cryptomarkt?

Verliest Bitcoin zijn positie als leider van de cryptomarkt?

Bitcoin-prijzen doen het de laatste tijd goed, na een gestage, opwaartse trend van de afgelopen weken, terwijl ze naar het record stijgen dat ze eerder dit jaar hebben neergezet.

‘S Werelds grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bereikte vandaag $ 51.037,01, het hoogste sinds 14 mei, CoinDesk-cijfers laten zien. Op dit moment was het meer dan 75% gestegen sinds het op 22 juni een lokaal dieptepunt bereikte.

Hoewel dit misschien indrukwekkend klinkt, hebben andere prominente digitale valuta’s de laatste tijd bitcoin overtroffen met hun superieure prestaties.

Ether, het op een na grootste digitale activum qua marktwaarde, is de afgelopen maanden meer dan verdubbeld, en Cardano’s ada-token verdrievoudigde in dezelfde tijd, volgens CoinDesk prijs gegevens.

Ether bereikte eerder vandaag $ 4.026,93, na een stijging van meer dan 130% na te zijn gedaald tot een recent dieptepunt van $ 1.711,23 op 22 juni. CoinDesk-cijfers laten zien. Op dit recente hoogtepunt was ether meer dan 400% gestegen tot nu toe.

Cardano’s ada-token profiteerde van nog meer overtuigende winsten en steeg gisteren naar een recordhoogte van $ 3,10, op welk punt het meer dan 200% was gestegen na het bereiken van een lokaal dieptepunt van $ 1,00 op 22 juni.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Te midden van deze laatste ontwikkelingen vragen sommige beleggers zich misschien af ​​of bitcoin nog steeds de marktleider is die het jarenlang was.

“Het grootste deel van zijn geschiedenis heeft Bitcoin gefungeerd als de reservevaluta van het crypto-ecosysteem en heeft het de richting omhoog of omlaag geleid voor al het andere”, zegt Jesse Proudman, medeoprichter en CTO van crypto-hedgefonds. Strix Leviathan.

“In de afgelopen paar maanden zijn we getuige geweest van een duidelijke verandering in die status en de afgelopen week zien we het begin van een duidelijke doorbraak waarbij Bitcoin nu bewegingen van andere valuta’s zoals Ethereum volgt,” verklaarde hij.

Jeff Dorman, chief investment officer van vermogensbeheerder Arca, om het wat botter te zeggen.

“Bitcoin leidt geen markten meer”, verklaarde hij. “Het heeft het hele jaar zowel een slechte upcapture als een slechte downcapture laten zien, wat betekent dat het geen gelijke tred houdt met rally’s EN meer verkoopt dan andere activa in neergang.”

“Belangrijker is dat iedereen (behalve de individuen en bedrijven die uitsluitend op het succes van Bitcoin vertrouwen) begint te begrijpen dat Bitcoin niet mag worden gekoppeld aan het succes of falen van andere activa. Ze zijn totaal anders.”

“In tegenstelling tot de begindagen van digitale activa waar Bitcoin het enige spel in de stad was, is deze activaklasse nu veel verder geëvolueerd dan cryptocurrencies”, merkte hij op.

“Er zijn nieuwe sectoren met veel snellere groeitrajecten, zoals DeFi (gedecentraliseerde financiën), gaming, sport, NFT’s en web 3.0, die allemaal totaal verschillende factoren en symbolische kenmerken hebben die bijdragen aan hun rendement.”

Bitcoin’s ‘rijping’

Blockstream VP van financiële producten Jesse Knutson bood een meer optimistische kijk op hoe ’s werelds meest prominente digitale valuta zich blijft ontwikkelen.

“Ik denk dat wat we hier zien de rijping van Bitcoin is”, verklaarde hij.

“In de afgelopen 12 maanden was er ongelooflijk veel institutionele en zelfs soevereine interesse in de ruimte”, zei Knutson. “Deze interesse is bijna uitsluitend gericht op Bitcoin.”

“De grootste vermogensbeheerders ter wereld, bedrijven als Capital, Fidelity, Blackrock en Tudor, proberen een blootstelling aan Bitcoin op te bouwen, maar zijn nog steeds grotendeels beperkt tot beursgenoteerde proxy’s en afgeleide producten”, merkte hij op.

“Morgan Stanley en JPM rollen speciale Bitcoin-producten uit voor particuliere vermogenscliënten, en landen als El Salvador kijken naar Bitcoin niet alleen als groeimotor, maar ook om financiële infrastructuuruitdagingen daadwerkelijk op te lossen.”

“Gezien de enorme verandering in marktdeelnemers dit jaar, denk ik dat het logisch is om van tijd tot tijd wat prijsdivergentie te zien tussen Bitcoin en meer speculatieve digitale activa”, verklaarde Knutson.

“De macro-achtergrond ondersteunt de Bitcoin-beleggingsthese buitengewoon en er is een golf van geldopbouw waarvan ik denk dat het waarschijnlijk moeite zal hebben om in te passen in wat nog steeds een relatief kleine activaklasse is volgens institutionele en soevereine normen.”

Voortgezette marktevolutie

Andere analisten boden verschillende perspectieven en spraken over hoe zij denken dat de bredere digitale activamarkten in de loop van de tijd zullen rijpen.

“De crypto-activaklasse wordt door velen gezien als een monoliet aangedreven door Bitcoin”, beweerde Amber Ghaddar, medeoprichter van gedecentraliseerde kapitaalmarkt. AlliantieBlok.

“Onze stelling is altijd geweest dat zelfs als Bitcoin het affichekind van crypto is, bifurcatie en een afname van de correlatie op de lange termijn te verwachten is.”

Naarmate de tijd verstrijkt, verwacht ze dat individuele digitale activa hun waarde minder zullen ontlenen aan speculatie en meer op basis van hun eigen specifieke kenmerken.

“Prijzen bestaan ​​uit twee componenten: een fundamentele component en een speculatieve component. Het speculatieve deel is meestal het grootste en wordt gedreven door sentiment, toekomstig verwacht gebruik en schaalbaarheid,” merkte Ghaddar op.

“We verwachten dat de fundamentele component – gemakkelijk te berekenen door te kijken naar netwerkgegevens – een groter deel van de prijs zal nemen naarmate nieuwe laag 1-blockchains volwassen worden en/of live gaan.”

Jalak Jobanputra, oprichter en managing partner van Toekomstige perfecte ondernemingen, sprak ook over de groeiende divergentie tussen bitcoin en andere digitale activa.

“We hebben vast geloofd in een multi-cryptowereld en dat elke valuta uiteindelijk zal worden gewaardeerd op basis van zijn specifieke gebruikssituatie”, zei ze.

“Bitcoin is naar voren gekomen als een waardeopslag en inflatiehedge, terwijl Ethereum de valuta is geworden voor DeFi- en NFT-toepassingen, en dus in veel opzichten de reservevaluta voor Web 3.0. Ik verwacht dat Bitcoin meer macro-economische trends zal volgen zoals het nu doet.”

“Dit is een opwindende overgang omdat we zien dat sommige van deze meer blue-chip crypto’s tot hun recht komen en niet worden gebruikt als hulpmiddelen voor speculanten.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk