Tycoon Lucio Tan klaar om vers kapitaal te injecteren in vastgelopen Filippijnse luchtvaartmaatschappijen

Tycoon Lucio Tan klaar om vers kapitaal te injecteren in vastgelopen Filippijnse luchtvaartmaatschappijen

Miljardair Lucio Tan staat klaar om vers kapitaal te injecteren in krappe kas Filippijnse luchtvaartmaatschappijen nadat PAL-moedermaatschappij PAL Holdings deze week de verhoging van het maatschappelijk kapitaal van 13,5 miljard pesos naar 30 miljard pesos ($ 586 miljoen) had goedgekeurd.

“Het doel van de voorgestelde verhoging van het toegestane kapitaal van de emittent is om de nieuwe inbreng van kapitaal in het bedrijf mogelijk te maken door een gelieerde onderneming van de Lucio Tan Group of Companies”, zei PAL Holdings dinsdag in een aanvraag bij de Philippine Stock Exchange. . “Het nieuwe kapitaal zal op zijn beurt worden geïnvesteerd in de dochteronderneming van de uitgevende instelling, Philippine Airlines, ingevolge de reorganisatie onder toezicht van de rechtbank van PAL.”

De nieuwe kapitaalinjectie van Tan is de sleutel tot het herstructureringsplan dat PAL deze maand heeft ingediend als onderdeel van de faillissementsaanvraag in de VS, dat de weg zal vrijmaken voor de rehabilitatie van de luchtvaartmaatschappij te midden van toenemende verliezen als gevolg van door pandemie veroorzaakte wereldwijde reisbeperkingen. Tan heeft een belang van 76,9% in het Filippijnse beursgenoteerde PAL Holdings, terwijl de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA Holdings nog een belang van 9,5% heeft.

Volgens het plan zijn de schuldeisers van PAL overeengekomen om de schulden van het bedrijf met maar liefst $ 2 miljard te verminderen, terwijl de luchtvaartmaatschappij $ 505 miljoen aan langetermijnaandelen en schuldfinanciering wil ophalen van haar meerderheidsaandeelhouder en nog eens $ 150 miljoen schulden van nieuwe investeerders.

Het plan stelt PAL in staat om de ongekende impact van de wereldwijde pandemie te overwinnen, zei Tan, 87, voorzitter en CEO van PAL, in een verklaring na de luchtvaartmaatschappij. faillissementsaanvraag op 3 sept.

Luchtvaartmaatschappijen behoren tot de zwaarst getroffen door de pandemie, aangezien regeringen over de hele wereld lockdowns hebben opgelegd en grensoverschrijdende reizen hebben beperkt om de verdere verspreiding van het virus in te dammen. De International Air Transport Association schat dat luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld dit jaar ongeveer $ 48 miljard zullen verliezen, nadat ze vorig jaar ongeveer $ 126 miljard aan verliezen hadden geleden.

PAL, dat in 2020 een record nettoverlies van 73 miljard pesos rapporteerde, bleef het dit jaar moeilijk hebben, met een verder nettoverlies van 16,6 miljard pesos in de eerste helft die eindigde op 30 juni.

Tan – die in 1995 naar voren kwam als de controlerende aandeelhouder van PAL toen hij werd benoemd tot voorzitter – herwon in 2014 de controle over PAL nadat hij het controlerend belang van San Miguel Corp. in de luchtvaartmaatschappij had gekocht. Met een nettowaarde van $ 1,9 miljard stond Tan op de 12e plaats op de lijst van de 50 rijkste van de Filippijnen die eerder deze maand werd gepubliceerd. Zijn zakenimperium omvat tabak, sterke drank, banken en eigendommen.

Source link

Zakelijk