Twitter-aandelen springen omhoog nadat de privacywijzigingen van Apple een minimale impact hebben op de kwartaalinkomsten

Twitter-aandelen springen omhoog nadat de privacywijzigingen van Apple een minimale impact hebben op de kwartaalinkomsten

bovenlijn

De aandelen van Twitter stegen nadat het socialemediabedrijf solide inkomsten voor het derde kwartaal rapporteerde – waarbij de omzet en het aantal gebruikers aan de verwachtingen van analisten voldeden, wat aantoont dat de privacywijzigingen van Apple’s iPhone minder impact hadden op zijn bedrijf dan verwacht.

Belangrijkste feiten

Twitter bekend gemaakt omzet in het derde kwartaal van $ 1,28 miljard, een stijging van 37% ten opzichte van een jaar geleden, terwijl de dagelijkse actieve gebruikers met 5 miljoen groeiden tot een totaal van 211 miljoen.

Het bedrijf rapporteerde een verlies van 54 cent per aandeel, wat groter was dan verwacht, maar vooral te wijten aan een eenmalige nederzetting in september uitbetaald om een ​​aandeelhouderszaak op te lossen.

De aandelen van Twitter, die dinsdag tijdens de handel meer dan 1% verloren, stegen bijna 4% na de publicatie van de resultaten. Snap vorige week.

Ondanks het nieuwe beleid van Apple dat de advertentieactiviteiten van beide bedrijven verstoort, zei Twitter in zijn winstpublicatie dat de impact van de iOS-privacywijzigingen minimaal was, waarbij de driemaandelijkse advertentie-inkomsten van het bedrijf met meer dan 41% stegen ten opzichte van een jaar geleden tot $ 1,14 miljard.

Bij het ingaan van het vierde kwartaal verwacht het bedrijf nog steeds slechts een bescheiden impact op de totale inkomsten van Apple’s recente iOS-wijzigingen.

Belangrijkste achtergrond:

Apple’s privacywijzigingen voor de iPhone iOS 14.5-update werden in het derde kwartaal uitgerold en introduceerden een nieuwe functie genaamd App Tracking Transparency, die de effectiviteit en winstgevendheid van gerichte advertenties vermindert. Snap, dat bijna volledig op mobiel draait, gaf afgelopen donderdag in zijn winstrapport toe dat de privacywijzigingen van Apple tijdens het derde kwartaal meer van invloed waren op de advertentieverkoop dan verwacht: beleggers raakten in paniek en de aandelen van Snap kelderden met meer dan 25% onmiddellijk na de winst. Facebook, dat maandag winst rapporteerde, miste ook de omzetramingen, aangezien CEO Mark Zuckerberg waarschuwde voor “aanhoudende tegenwind van Apple’s iOS 14-wijzigingen”, waarbij de aandelen dinsdag met bijna 4% daalden.

Groot aantal: $ 14,5 miljard.

Dat is hoeveel Twitter-medeoprichter en CEO Jack Dorsey waard is, volgens Forbes‘ schat.

Verder lezen:

Dit is waarom Facebook-, Twitter- en Google-aandelen dalen, zelfs als de markt bijna recordhoogtes bereikt (Forbes)

Snap-aandelen kelderen met meer dan 25% nadat nieuw Apple-beleid de kwartaalomzet schaadt (Forbes)

Aandelen sluiten op recordhoogte nadat Tesla $ 1 biljoen aan marktwaarde heeft bereikt (Forbes)

Source link

Zakelijk