Twee nieuwe maandelijkse voorraadkeuzes voor september

Twee nieuwe maandelijkse voorraadkeuzes voor september

De langverwachte toespraak in Jackson Hole van Fed-voorzitter Jerome Powell gaf investeerders precies de zekerheid die ze nodig hadden om de bezorgdheid over een mogelijke winstpiek en stijgende COVID-19-gevallen te negeren. Het is een record geweest winst seizoen, waarbij 87% van de S&P 500-bedrijven voor het eerst in 30 jaar de winstramingen versloeg. Er zijn ook tekenen dat analisten de schattingen voor het derde kwartaal voor oktober verder zullen verhogen.

Het was een solide week van winsten voor de marktgemiddelden. De winsten werden aangevoerd door de iShares Russell 2000, die een indrukwekkende 5,1% steeg, maar zich nog steeds binnen een breed handelsbereik bevindt, aangezien het onder de hoogtepunten van maart ligt. De Dow Jones Transportation Average steeg vorige week met 2,4%, net iets beter dan de rally van 2,3% in de Nasdaq 100

NDAQ
.

De S&P 500 bleef niet ver achter met een winst van 1,5% voor de week, en is nu met 20,1% gestegen tot nu toe. De SPDR Gold Trust reageerde positief op de opmerkingen van Fed-voorzitter Powell, aangezien het op vrijdag met 1,5% was gestegen en met 2,1% voor de week. De meer defensieve Dow Jones Utility Average daalde vorige week 2%.

Op de NYSE vorige week gingen 2541 uitgiften vooruit en daalden 954 uitgiften, wat de positieve prijsactie ondersteunde. Vóór de actie van vorige week, de wekelijkse NYSE All Advance/Decline-lijn en NYSE Stocks Only Advance/Decline-lijn (zie grafiek) was gedaald terwijl de voorraden hoger stegen. Beiden dreigden onder hun exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) te dalen, wat een negatief teken zou zijn geweest, maar in plaats daarvan hoger zou zijn geworden. Geen van beide A/D-lijnen heeft nog een nieuw hoogtepunt bereikt, maar dat zou in de komende weken wel kunnen.

Ik heb de afgelopen maand een voorzichtige vooruitzichten voor de korte termijn op de algemene aandelenmarkt gehad vanwege een aantal factoren. De dagelijkse grafiek laat zien dat de dagelijkse NYSE Stocks Only A/D-lijn een piek bereikte in juni en vervolgens de uptrend (lijn a) brak die terugging tot eind januari. De A/D-lijn heeft sindsdien lagere toppen gevormd (lijn b), terwijl de Spyder Trust (SPY)

SPION
en Invesco QQQ Trust (QQQ)

QQQ
(niet afgebeeld) hebben een reeks nieuwe hoogtepunten bereikt.

Dit is een teken dat de vele gewone aandelen niet deelnamen aan de rally en dat de rally van de aandelenmarkt eng was. Dat was afgelopen november niet het geval, toen alle analyses van voorschot/daling sterk waren, wat betekende, zoals ik toen zei dat “technische en sentimentgegevens duidelijk betekenen dat het een groen licht is voor aandelen aan het einde van 2020”.

Een andere zorg van de markt was dat minder NYSE-aandelen nieuwe hoogtepunten bereikten naarmate de algemene markt hoger ging. De New Highs zijn sinds de piek van mei sterk gedaald en waren sinds eind juni aan het bereik gebonden (lijn c). Deze verslechtering werd ondersteund door de stijging van de New Lows in juli, die op 19 augustus tot boven de 120 stegen (punt e). Dit was een ander teken dat de huidige rally nauw was gebaseerd.

Hoewel ik blijf denken dat een marktdaling van 5-10% niet verrassend zou zijn, zijn er waarschijnlijk nog steeds aandelen die hoger gaan, zelfs als de gemiddelden lager worden. Sinds juni heb ik elke maand twee aandelenaanbevelingen gekregen die werden geselecteerd op basis van een combinatie van criteria voor momentum, volume, relatieve prestaties en grafiekvorming.

Van mijn afgelopen zes aanbevelingen, PerkinElmer

PKI
(PKI) is de uitblinker sinds het bijna drie maanden geleden, eind mei, werd aanbevolen. De PKI is sinds 31 mei 2021 met 26,2% gestegen. De zwakste prestatie werd geleverd door Rollins Inc. (ROL), die vanaf het slot van vrijdag slechts 0,3% steeg. Je kunt mijn aanbevelingen van de afgelopen drie maanden vinden via de volgende links voor juni, juli en augustus.

Als er een weekend is net voor het einde van de maand, begin ik over het algemeen met het uitvoeren van mijn maandelijkse scans, omdat in mijn ervaring de kans op een grote ommekeer in de laatste paar dagen van de maand klein is. Er zijn twee aandelen waarvan ik denk dat ze het goed zouden moeten doen in september, ook al corrigeert de markt.

JELD-WEN Holdings (JELD) is een bedrijf voor bouwproducten en apparatuur dat deuren, ramen en andere onderdelen voor de woningbouw zowel in de VS als in het buitenland produceert en ontwerpt. JELD is tot dusver met 11,4% gestegen in augustus, aangezien het ruim boven de doji-high van juli van $27,24 handelt.

Als JELD de weerstand overtreft op $ 32,42 (regel a), bevinden de volgende weerstandsniveaus zich op de maandelijkse starc + band op $ 37,47 en de high van begin 2018 op $ 42,27. Het midden van het maandbereik ligt op $ 27,30, met het laagste punt van de maand op $ 25,29. De maandelijkse spil voor september (vanaf de sluiting van vrijdag) is $ 28,20.

de maandelijkse relatieve prestatie (RS) versus de S&P 500 is boven zijn gewogen voortschrijdend gemiddelde (WMA) gestegen, wat een teken is dat JELD een marktleidend aandeel kan worden. Een sterke beweging in de RS boven de weerstand (lijn b) is nodig om de bodemformatie te voltooien. Het volume steeg in augustus en de maand Op Balans Volume (OBV) is weer boven zijn WMA uitgekomen. De OBV was begin 2021 sterker dan de prijzen omdat deze een duidelijk nieuw hoogtepunt bereikte en nu goede ondersteuning vertoont (lijn c).

Pure Storage, Inc.

PSTG
(PSTG) is een computerhardwarebedrijf dat all-flash hardware- en softwareproducten voor gegevensopslag ontwikkelt. PSTG vormde in juli ook een doji en sloot af op $ 19,52. Het sloot afgelopen vrijdag op $ 24,06, een stijging van meer dan 23% voor de maand. Er is nu initiële ondersteuning vanaf het hoogste punt van april op $ 22,63, wat overeenkomt met de voorlopige maandelijkse spil voor september op $ 22,60. Een maandelijkse afsluiting boven de weerstand op $ 29,52 (lijn a) zou een beweging naar het $ 50-gebied projecteren.

De maandelijkse RS is in augustus boven zijn WMA gestegen en een rally boven de neerwaartse trend (lijn b) zal bevestigen dat hij marktleider is. De OBV steeg aan het begin van het jaar naar een recordhoogte en bleef bij de terugval ruim boven de steun (lijn c). De OBV is weer boven zijn WMA.

Beide aandelen zijn absoluut aan de positieve kant en men zou moeten zoeken naar een terugval van ten minste 5-8% om het risico op nieuwe longposities te verminderen. Dat is vooral belangrijk nu we september ingaan. Sinds 1950 heeft de S&P 500 in september een gemiddeld rendement van -0,62% behaald, met 32 ​​stijgingsjaren en 39 dalingsjaren.

Er is deze week een volle economische kalender, met als hoogtepunt het maandelijkse banenrapport op vrijdag. De opbrengst van de 10-Year T-Note steeg vorige week, maar tot nu toe zijn er geen sterke tekenen dat de opbrengsten hun dieptepunt hebben bereikt. Een stijging van dit rendement boven 1,40% zou een teken zijn dat de rendementen hoger zijn geworden.

De positieve actie van de S&P 500 en Nasdaq 100 Advance/Decline-lijnen van vorige week zou de komende weken moeten leiden tot verdere nieuwe hoogtepunten. Dit betekent niet dat we voor het einde van het jaar geen daling van 5% of meer zullen zien. Een dergelijke correctie zou naar mijn mening de positieve vooruitzichten voor de aandelenmarkt op langere termijn verbeteren.

Een hoger niveau van pessimisme over de aandelenmarkt is nodig om het algehele marktrisico te verlagen. Als zodanig moet risico de belangrijkste overweging zijn voor alle nieuwe posities. Beleggers op de langere termijn zouden gewoon bij de bestaande posities moeten blijven, aangezien een diepere correctie waarschijnlijk zal worden gevolgd door nieuwe hoogtepunten.

Source link

Zakelijk