Trump’s SPAC is een sukkelsweddenschap

Trump’s SPAC is een sukkelsweddenschap

Voormalig president Trump aangekondigd op donderdag dat een nieuw opgericht bedrijf, TMTG of Trump Media & Technology Group, zou fuseren met Digital World Acquisition Corporation. Digital World is een SPAC of Special Purpose Acquisition Company die in september werd opgericht en waarvan de aandelenkoers in wezen rond de $ 10 handelde vóór de TMTG-aankondiging. Op donderdag steeg het aandeel naar $ 52 voordat het sloot op $ 45,50 en op vrijdag bereikte het een hoogtepunt van $ 175 en sloot het op $ 94,20.

Digital World (symbool DWAC) haalde op 8 september $ 299 miljoen op toen het 29,9 miljoen aandelen verkocht voor $ 10 per stuk. Uit het persbericht van TMTG blijkt dat in wezen al het ingezamelde geld beschikbaar zal zijn voor gebruik door TMTG. De duivel zal in de details zitten met de binnenkort gepubliceerde SEC-dossiers.

Een marktkapitalisatie van $ 20 miljard pushen

Voorafgaand aan de IPO van Digital World werden er 6,25 miljoen aandelen verkocht voor $ 25.000 of $ 0,004 per aandeel als Founder-aandelen, die na het lezen van het prospectus eigendom zijn van Patrick Orlando, de CEO van Digital World. Na de IPO zijn deze aandelen iets minder dan 20% van alle uitstaande aandelen.

Na de beursgang van Digital World had het iets meer dan 36 miljoen uitstaande aandelen. Op de piekprijs van vrijdag van $ 175 werd het gewaardeerd op $ 6,3 miljard en aan het einde van $ 94,20 was het $ 3,4 miljard waard.

In het prospectus van Digital World zou het bedrijf echter tot 210 miljoen klasse A- en B-aandelen kunnen uitgeven. In het persbericht van TMTG staat: “De transactie waardeert Trump Media & Technology Group op een initiële ondernemingswaarde van $ 875 miljoen, met een potentiële extra winst van $ 825 miljoen in extra aandelen (met behulp van de $ 10 IPO-prijs) voor een cumulatieve waardering van maximaal $ 1,7 miljard, afhankelijk van de prestaties van de aandelenkoers na de bedrijfscombinatie.”

Het betekent in wezen dat Trump en andere eigenaren van TMTG, als er nog anderen zijn, in eerste instantie 87,5 miljoen aandelen zouden ontvangen en nog eens 82,5 miljoen, afhankelijk van de aandelenkoers. Dit zou kunnen betekenen dat bijna alle 210 miljoen aandelen uitstaan ​​en dat de marktkapitalisatie van DWAC $ 19,4 miljard zou zijn voor een bedrijf zonder inkomsten.

Een bedrijf zonder inkomsten of inkomsten

Als digitale wereld IPO prospectus verklaarde: “We hebben tot op heden geen activiteiten ondernomen en geen inkomsten gegenereerd. Onze enige activiteiten sinds de oprichting zijn organisatorische activiteiten en activiteiten die nodig zijn om ons voor te bereiden op dit aanbod. Na dit aanbod zullen we geen bedrijfsopbrengsten genereren tot na voltooiing van onze eerste bedrijfscombinatie.”

Dit kan ook gezegd worden van TMTG. Het is een bedrijf dat begint vanaf nul met meerdere hindernissen ervoor. Vanaf het persbericht zal TMTG zijn: “een rivaal creëren voor het liberale mediaconsortium en terugvechten tegen de “Big Tech” -bedrijven van Silicon Valley, die hun eenzijdige macht hebben gebruikt om tegengestelde stemmen in Amerika het zwijgen op te leggen.” Samen met een sociaal netwerk, genaamd “TRUTH Social”.

Trump heeft ook een zeer slechte staat van dienst met het runnen van bedrijven. Dan Alexander van Forbes heeft een heel goed artikel waarin hij de enige keer beschrijft dat Trump een beursgenoteerd bedrijf, Trump Hotels and Casino Resorts, de grond in heeft gestampt.

Lees de SEC S-4 indiening wanneer deze is gepubliceerd

Digital World zal bij de SEC een zogenaamde S-4-aanvraag indienen waarin de voorwaarden van de fusie worden uiteengezet. in een 8K-archivering op woensdag verklaarde Digital World vetgedrukt door Digital World, “De aandeelhouders van de Vennootschap en andere geïnteresseerde personen wordt aangeraden om, indien beschikbaar, de voorlopige volmachtverklaring/prospectus en de wijzigingen daarop en de definitieve volmachtverklaring/prospectus en documenten die door verwijzing daarin zijn opgenomen, ingediend in verband met de Bedrijfscombinatie, te lezen, aangezien deze materialen bevatten belangrijke informatie over het Bedrijf, TMTG, de Fusieovereenkomst en de Bedrijfscombinatie.”

Enkele van de belangrijkste componenten zijn hoeveel Trump en het management zullen worden betaald (en wie ze zijn) en hoeveel aandelen aan hen zullen worden toegekend.

Source link

Zakelijk