Top cryptocurrencies zien rood nadat Bitcoin last heeft van Flash Crash

Top cryptocurrencies zien rood nadat Bitcoin last heeft van Flash Crash

Verschillende grote cryptocurrencies hebben vandaag verliezen geleden en zijn lager geworden nadat bitcoin in relatief korte tijd aanzienlijk daalde.

Van de 10 beste digitale activa die worden vermeld op Messari, negen stonden in het rood op het moment van schrijven.

Bitcoin, ether en cardano’s ada, de top drie cryptocurrencies, daalden allemaal met minstens 10% in de afgelopen 24 uur op het moment van het rapport, blijkt uit aanvullende Messari-cijfers.

XRP en Polkadot’s dot-token daalden zelfs nog meer, met meer dan 20% in dezelfde periode van 24 uur.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Flash-crash van Bitcoin

Deze algemene verliezen vonden plaats nadat bitcoin sterk was gedaald en rond 11.30 uur EST onder $ 43.000 daalde nadat eerder op de dag ten noorden van $ 52.000 was gehandeld.

Verschillende marktwaarnemers benadrukten dat bitcoin dit nadeel had te midden van robuuste verkoopactiviteiten.

Joe DiPasquale, CEO van cryptocurrency hedge fund manager BitBull Capital, sprak hierover en merkte op dat “de BTC-crash van vandaag het gevolg was van aanzienlijke verkopen met hoge volumes.”

Hij sprak ook over de impact die deze neerwaartse beweging had op andere cryptocurrencies, eraan toevoegend dat “de scherpe daling van Bitcoin het marktvertrouwen deed schudden, resulterend in overal verliezen.”

El Salvador

Interessant genoeg leden grote digitale valuta’s wijdverbreide dalingen op exact dezelfde dag dat El Salvador bitcoin als wettig betaalmiddel begon te gebruiken, waardoor het het eerste land was dat dit deed. Hoewel velen deze mijlpaal verwelkomden, viel deze samen met aanzienlijke volatiliteit.

Dit evenement zorgde voor meer onzekerheid in de cryptocurrency-markten, zei John Iadeluca, oprichter en CEO van multi-strategy fund Banz hoofdstad.

“Ik denk dat er recentelijk onzekerheid is geweest in verband met de ontvangst van Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador, wat de prijzen van Bitcoin en vervolgens de bredere cryptomarkten naar beneden lijkt te duwen,” verklaarde hij.

De markten reageerden sterk en de situatie veranderde in paniekverkopen, zei Iadeluca.

David Schwartz, projectdirecteur van de Litecoin Stichting, woog ook in en verklaarde dat hoewel wat deze hele marktdaling ook begon, ‘waarschijnlijk gecoƶrdineerd’ was, de hele situatie ‘uitliep op paniekverkopen’.

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.

Source link

Zakelijk