Tijdelijke schuldplafondoplossing kan worden overschaduwd door banenrapport

Tijdelijke schuldplafondoplossing kan worden overschaduwd door banenrapport

Belangrijkste leerpunten:

  • Banenrapport stelt teleur, zal de Fed Taper?
  • Voorraden stijgen derde dag op rij terwijl S&P 500 50-daags voortschrijdend gemiddelde test
  • Beleggers die op zoek zijn naar een deal met koperen bodem in materialen

Beleggers waren afwachtend voordat het Employment Situation Report en toen toesloeg de volatiliteit. De banengroei buiten de agrarische sector zou naar verwachting rond de 500.000 liggen, maar het aantal was slechts 194.000. Dit laat zien hoe moeilijk het voorspellen van banengroei tijdens de pandemie is geweest. De moeilijkheid om kinderopvang te vinden, de deltavariant en extra WW-uitkeringen hebben ertoe bijgedragen dat werknemers thuis blijven.

In het onderwijs was sprake van een groot banenverlies doordat de arbeidsparticipatie in de sector daalde. Reizen en vrije tijd leverden niet meer banen op. Het gemiddelde uurloon steeg zoals verwacht bij hoger dan verwachte werkuren. Hogere lonen slagen er niet in om werknemers terug naar de arbeidsmarkt te lokken, wat zorgwekkend kan zijn omdat de looninflatie plakkeriger kan zijn dan de Fed wil.

Veel economen en centrale bankiers voorspelden dat september de tijd zou zijn dat veel arbeiders weer op de arbeidsmarkt zouden komen. Weer aan het werk gaan zou een grote bijdrage kunnen leveren aan het openen van de toeleveringsketen. Als de toeleveringsketen opengaat, kan de Fed zich meer op haar gemak voelen bij het afbouwen van hun stimuleringsmaatregelen.

Tesla

TSLA
(TSLA) wacht niet tot de Fed actie onderneemt, op de investeerdersconferentie van het bedrijf kondigde het plannen aan om zijn hoofdkantoor te verplaatsen van Silicon Valley in Californië naar Austin, Texas. Tesla noemde de beschikbaarheid van land en een meer groeivriendelijke omgeving als redenen voor de verhuizing. Het bedrijf is echter van plan om zijn activiteiten in Californië te behouden en zelfs uit te breiden.

Na de sluiting van donderdag, Quidel

QDEL
(QDEL) steeg bijna 9% na het nieuws dat het bedrijf de productie van zijn snelle COVID-19-tests opvoert vanwege landelijke tekorten. Het bedrijf maakte ook zijn voorlopige inkomsten voor het fiscale derde kwartaal bekend. Het bedrijf ziet een sterke stijging van de vraag naar professionele en vrij verkrijgbare producten en kreeg een contract voor 12 maanden ter waarde van $ 284 miljoen.

Het plafond raken

Aandelen verlengden de recente rally naar een derde dag met het nieuws dat er een tijdelijke deal zou kunnen worden gesloten voor het schuldenplafond. De deal werd later bevestigd toen senaatsleider Chuck Schumer meldde dat hij een deal had gesloten met senaatsleider Mitch McConnell voor een korte termijn verlenging. Beleggers verwelkomden de ontwikkeling met een koopwoede. De razernij brak echter af toen de S&P 500 (SPX) zijn hoogtepunt voor de dag goed afsloot.

De volatiliteit was ook voelbaar in de olieprijzen. Woensdag leidde het nieuws van president Poetin dat Rusland zou helpen te voorzien in de energiebehoeften in Europa, tot een uitverkoop van ruwe olie (/CL). Olie daalde donderdagochtend nog steeds, maar herstelde zich om op de dag 1,1% hoger te sluiten. Obligatiebeleggers leken de uitverkoop in olie niet te kopen, omdat de 10-jaars Treasury Yield (TNX) bij de opening een piek bereikte en gedurende de dag geleidelijk hoger werd verhandeld.

terwijl energie aandelen werden hoger verhandeld met de rally in olie en financiële aandelen die hoger werden verhandeld met rendementen, het was de sector Materialen ($ IXB) die de rally van donderdag leidde. Luxe consumentengoederen ($IXY) en gezondheidszorg

SBRA
($IXV) rondde de top drie sectoren af. Utilities ($IXU) was de enige sector in het rood.

Basismaterialen Meisje: Ondanks het leiden van de sector Materialen, was er geen nieuws dat rechtstreeks verband hield met Freeport-McMoRan

FCX
(FCX). Volgens Trefis is 77,1% van de mijnbouwactiviteiten van het bedrijf in koper. Koperfutures (/HG) stegen 2,54% ten opzichte van het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen. Het bereikte een nieuw hoogtepunt in mei, maar heeft zich sindsdien teruggetrokken en geconsolideerd. Beleggers anticiperen mogelijk op een stijging in koper die mijnbouw winstgevender zou kunnen maken voor FCX.

Veel beleggers zien stijgende koperprijzen als een goed economisch signaal. In tegenstelling tot goud en zilver, die vaak worden gebruikt als afdekking tegen inflatie en/of bearmarkten, wordt koper gebruikt bij de fabricage van componenten, met name elektronica en bedrading. Daarom kunnen stijgende koperprijzen een signaal zijn voor een stijging in de productie, wat betekent dat er meer bestellingen komen om aan de stijgende consumptie te voldoen.

De afslag gemist: Beleggers hebben misschien hun draden gekruist omdat: Ford (F) behoorde donderdag tot de toppresteerders in de S&P 500. Algemene motoren

GM
(GM) hield woensdag een analistenbijeenkomst en Tesla (TSLA) hield donderdag zijn beroemde beleggersconferentie. Toch trok Ford op de een of andere manier de aandacht van investeerders.

Ford herstelde zich met de algemene markt, maar kreeg ook een boost door het nieuws dat Tata Motors (TTM) de Indiase autofabriek van Ford in Chennai zou overnemen. Terwijl het nieuws Ford een boost gaf, leek het Tata een turbocharge te geven omdat het aandeel meer dan 15% steeg naar een nieuwe 52-weekse high.

Op voor veiling: eBay

EBAY
(EBAY) behoorde ook tot de toppresteerders in de S&P 500, maar had geen bedrijfsspecifiek nieuws. De rally van meer dan 4% in het aandeel kwam nadat het van het voortschrijdend gemiddelde over 100 dagen was afgekaatst en voorbij het voortschrijdend gemiddelde van 50 dagen was geschoten. Met vastgelopen aanvoerlijnen denken beleggers misschien dat vakantieshoppers zich tot online veilingen kunnen wenden om hun geschenken te krijgen.

TD Ameritrade®-commentaar alleen voor educatieve doeleinden. Lid SIPC.

Source link

Zakelijk