Er zijn 12 keer meer bomen op aarde dan sterren in de Melkweg!

Er zijn 12 keer meer bomen op aarde dan sterren in de Melkweg!

Drie biljoen. Dat is het duizelingwekkende aantal bomen op aarde, volgens een nieuwe telling die zelfs de wetenschappers die de telling hebben gemaakt, versteld doet staan.

Drie biljoen is drie gevolgd door 12 nullen, dat is meer dan het aantal sterren in de Melkweg en meer dan het aantal cellen in een menselijk brein. Als de nieuwe som juist is – en andere wetenschappers denken dat dit het geval is – telt de planeet ongeveer 420 bomen voor elke levende persoon. In een eerdere telling werd het aantal bomen wereldwijd op slechts 400 miljard geschat, maar die studie was gebaseerd op minder verfijnde methoden.

De gouden medaille voor het aantal bomen gaat naar Rusland, met 642 miljard. De Verenigde Staten staan op de vierde plaats met 228 miljard, alleen achter Rusland, Canada en Braziliƫ, hoewel de Verenigde Staten op veel meer landen achterblijven wat de boomdichtheid betreft. De cijfers zijn gepubliceerd in Nature van deze week.

Het totaal is “verbazingwekkend”, vertelde Thomas Crowther, die het onderzoek deed als postdoctoraal student aan de Yale University, aan verslaggevers. Toen Crowther bosbouwdeskundigen vroeg om het totaal te voorspellen, maakten ze wild verkeerde gissingen, zei hij in een apart interview. “Niemand kon de omvang bevatten van de dingen die we zagen.”

Natuur