VK in gesprek met zes bedrijven over batterij gigafabrieken voor elektrische auto’s. Denkt Oekraïne aan het vervangen van traditionele auto’s door elektrische auto’s?

VK in gesprek met zes bedrijven over batterij gigafabrieken voor elektrische auto’s. Denkt Oekraïne aan het vervangen van traditionele auto’s door elektrische auto’s?

Zes bedrijven zijn in gesprek met het Verenigd Koninkrijk over het bouwen van zogenaamde gigafabrieken voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s in stappen die de toekomst van de Britse auto-industrie zou kunnen veiligstellen.

Autofabrikanten Ford en Nissan, conglomeraten LG en Samsung, en start-ups Britishvolt en InoBat Auto zijn in gesprek met de Britse regering of lokale overheden over locaties voor potentiële fabrieken en financiële steun, volgens mensen op de hoogte van de gesprekken.

Terwijl Britishvolt is gegaan publiek met zijn project, de andere bedrijven ‘gesprekken met de overheid of gemeenten over gigafactories zijn tot nu toe prive. De plannen van Nissan, de grootste autofabrikant in het Verenigd Koninkrijk, werden onthuld door de Financial Times vorige maand.

De Britse regering heeft het veiligstellen van auto-batterij investeringen in het hart van de inspanningen om het land auto-industrie te ondersteunen, zoals ministers ambitieuze plannen om de uitstoot van koolstof te verminderen na te streven.

Het regeringsplan om de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s tegen 2030 en hybriden tegen 2035 te verbieden, zal van de Britse autofabrieken eisen dat ze overschakelen op de productie van elektrische modellen.

“We hebben gigafabrieken nodig om de Britse autoproductie op de lange termijn in stand te houden,” zei Mike Hawes, chief executive van de Society of Motor Manufacturers and Traders, een handelsorganisatie.

Zakelijk