Tesla-aandelen verliezen $ 40 miljard aan marktwaarde nadat Elon Musk zegt dat het Hertz-contract niet is ondertekend

Tesla-aandelen verliezen $ 40 miljard aan marktwaarde nadat Elon Musk zegt dat het Hertz-contract niet is ondertekend

bovenlijn

Aandelen van Tesla begonnen dinsdagochtend een recente rally om te draaien nadat Chief Executive Elon Musk een enorme deal voorstelde met het failliete autoverhuurbedrijf Hertz, dat Tesla hielp om in een ijle groep bedrijven te komen met een waarde van meer dan $ 1 biljoen, moet nog worden afgerond – schijnbaar in tegenspraak met een aankondiging vorige week die het bedrijf hielp meer dan $ 300 miljard aan marktwaarde toe te voegen.

Belangrijkste feiten

Tesla-aandelen daalden dinsdagochtend met maar liefst 4% nadat ze maandag op een recordhoogte van $ 1.208 waren gesloten, waardoor het bedrijf op schema lag om $ 42 miljard aan marktwaarde te verliezen en een week van rechte winsten te beëindigen.

De dip begon nadat Musk, 50, getweet Van de ene op de andere dag zou hij “willen benadrukken… dat er nog geen contract is getekend” met Hertz, in reactie op een gebruiker die Musk aanprijst – en prees voor – Tesla’s recente aandelenwinsten.

“Hertz-deal heeft geen enkel effect op onze economie”, voegde Musk eraan toe, zonder te vermelden dat de aandelen van Tesla met bijna 33% zijn gestegen sinds Hertz bekend gemaakt een bestelling van 100.000 voertuigen tegen het einde van 2022 als onderdeel van een poging om zijn vloot van huurauto’s te elektrificeren, wat volgens Wedbush-analist Dan Ives de grootste bestelling ooit van de autofabrikant is.

Tesla en Hertz reageerden niet onmiddellijk op Forbes‘ verzoek om commentaar.

Sleutelachtergrond

De door Hertz aangedreven golf van Tesla heeft ertoe bijgedragen dat het waardevoller is geworden dan de socialemediagigant Facebook en heeft zelfs de S&P 500 en Nasdaq, die beide de autofabrikant tot zijn grootste bestanddeel rekenen, de afgelopen week naar nieuwe hoogten gedreven. In de Verenigde Staten zijn alleen Apple, Microsoft, Amazon en Google-moederalfabet meer waard dan Tesla, dat nog steeds een marktwaarde van bijna $ 1,2 biljoen heeft. De bestelling van Hertz zou ongeveer 20% vertegenwoordigen van de bijna 500.000 voertuigen die Tesla vorig jaar verkocht.

Verrassend feit

Ondanks de dalende dinsdag, zijn de Tesla-aandelen dit jaar nog steeds ongeveer 60% gestegen, vergeleken met 25% voor de S&P.

Groot aantal

315 miljard dollar. Dat is hoeveel Musk waard was na het record van Tesla op maandag, waardoor hij niet alleen de rijkste persoon ter wereld is, maar ook de rijkste persoon Forbes ooit heeft gevolgd. Voor dinsdag was het fortuin van Musk met ongeveer $ 85 miljard gegroeid sinds de Hertz-deal werd aangekondigd.

Verder lezen

Elon Musk, bijna $ 300 miljard fortuin, is de rijkste persoon in de geschiedenis (Forbes)

Dow en S&P bereiken nieuwe recordhoogtes terwijl Tesla bijdraagt ​​aan zijn enorme rally (Forbes)

Tesla verduistert $ 1 biljoen aan marktwaarde nadat Hertz de grootste bestelling voor elektrische voertuigen ooit heeft geplaatst (Forbes)

Dit is waarom Ferrari – niet Tesla – Morgan Stanley’s favoriete elektrische voertuigvoorraad is (Forbes)Source link

Zakelijk