Supermarktketen van de rijkste persoon van de Filipijnen om $ 119 miljoen op te halen bij de beursgang

Supermarktketen van de rijkste persoon van de Filipijnen om $ 119 miljoen op te halen bij de beursgang

AllDay Marts– gecontroleerd door miljardair Manuel Villar – is van plan om tot 6 miljard pesos ($ 119 miljoen) op te halen bij zijn eerste openbare aanbieding, en springt op de IPO-trein in een van de populairste markten van Zuidoost-Azië voor de verkoop van eerste aandelen.

De supermarktketen is van plan om maar liefst 7,54 miljard aandelen te verkopen – inclusief de overtoewijzingsoptie van 685,7 miljoen aandelen – tegen een maximale prijs van 0,80 peso per stuk, volgens het IPO-prospectus van het bedrijf dat is ingediend bij de Securities and Exchange Commission. De opbrengst van de eerste aandelenverkoop zal worden gebruikt om schulden terug te betalen, zei het.

AllDay, opgericht in 2016, heeft momenteel 33 winkels in de Filippijnen en een online bezorgservice voor boodschappen. Het bedrijf is van plan zijn kantorennetwerk tegen 2026 te verdrievoudigen tot 100 winkels.

Boodschappen hebben het afgelopen jaar een levendige handel gekend, zelfs toen de Covid-19-pandemie de Filippijnse economie in een recessie sleepte. De nettowinst van AllDay is in 2020 meer dan verdubbeld tot 219,6 miljoen pesos, terwijl de omzet vorig jaar met 68% steeg tot 7,9 miljard pesos.

AllDay heeft de aanbiedingsperiode voorlopig vastgesteld van 15 tot 25 oktober, met de notering gepland voor 3 november. Het bedrijf is een van de twee IPO’s die zijn gepland door de Villar-groep, die tot doel heeft $ 200 miljoen op te halen uit de spin-off van een aantal commerciële eigendommen van zijn vlaggenschip Vista-land en landschappen tot een vastgoedbeleggingsfonds.

De Filippijnen zijn dit jaar een van de meest actieve markten voor IPO-lanceringen in Zuidoost-Azië. Drie bedrijven hebben dit jaar tot dusver $ 1,5 miljard opgehaald via hun beursintroducties, waaronder het aanbod van instantnoedelgigant Monde Nissin van $ 1 miljard in juni, de grootste beursnotering ooit in het land.

Villar, 71, nam AllDay’s zusterbedrijf AllHome, een thuisverbeteringsketen, openbaar in 2019. Met een nettowaarde van $ 7,2 miljard, werd de voormalige senator gerangschikt als de rijkste man van de Filippijnen toen de World’s Billionaires List in april werd gepubliceerd. Zijn vrouw Cynthia Villar is momenteel senator.

Source link

Zakelijk