Stadsontwikkelingen van Singapore miljardair Kwek Leng Beng om verliezen te boeken te midden van China-ellende, Covid-19-lockdowns

Stadsontwikkelingen van Singapore miljardair Kwek Leng Beng om verliezen te boeken te midden van China-ellende, Covid-19-lockdowns

Stadsontwikkelingen– gecontroleerd door miljardair Kwek Leng Beng – zei vrijdag dat de projectontwikkelaar in de eerste helft van dit jaar verdere verliezen zal melden te midden van de aanhoudende impact Covid-19-lockdowns en financiële problemen bij de Chinese dochteronderneming Oprechte eigendomsgroep.

“Hoewel er tekenen van verbetering zichtbaar zijn in de bedrijfssegmenten van de groep, heeft de langdurige Covid-19-pandemie geleid tot het herstel van strengere maatregelen, waaronder reisbeperkingen en intermitterende afsluitingen om de uitbraak in te dammen”, zei het bedrijf vrijdag in een verklaring aan de Singaporese overheid. Aandelenbeurs. “Deze uitdagingen blijven van invloed zijn op de activiteiten, met name binnen de hospitality-activiteiten van de groep bij haar volledige dochteronderneming Millennium & Copthorne.”

De aanhoudende financiële problemen bij de unit Sincere Property, die in China wordt geconfronteerd met faillissementsclaims van een van haar schuldeisers, drukken ook de algemene prestaties van City Development. De in Singapore gevestigde vastgoedgigant zei dat zijn inkomsten ook worden getemperd door hogere financieringskosten en het gebrek aan rente-inkomsten uit leningen die zijn verstrekt aan de krappe Chinese dochteronderneming.

City Developments schreef vorig jaar S $ 1,78 miljard ($ 1,3 miljard) af van zijn investeringen in Sincere Property, waardoor de groep een nettoverlies van S $ 1,9 miljard voor 2020 rapporteerde, de slechtste financiële prestatie ooit. Het bedrijf zei dat zijn huidige financiële blootstelling aan Sincere Property S$ 117 miljoen bedraagt ​​en dat al zijn rentevorderingen op de Chinese eenheid een bijzondere waardevermindering hebben ondergaan.

Toch zei City Developments dat het een nettoverlies van maar liefst S $ 35 miljoen verwacht in de zes maanden eindigend op 30 juni, vergeleken met een nettowinst van S $ 3,1 miljoen het jaar ervoor. Het bedrijf zal op 12 augustus details over de financiële prestaties van het eerste halfjaar bekendmaken.

“De periodieke lockdowns in tal van steden om de verspreiding van de meer besmettelijke Delta-variant te vertragen sinds begin 2021, hebben het herstel geremd”, aldus City Developments in een verklaring. “De hotelportefeuille zal naar verwachting een operationeel verlies boeken.”

Commercieel vastgoed van City Developments is ook getroffen door de pandemie, waarbij het voetverkeer in de winkelcentra afneemt en het bedrijf huurkortingen verstrekt aan getroffen winkelhuurders.

Ondanks de uitdagende zakelijke omgeving, zei City Developments dat het een gezonde financiële positie heeft, met voldoende liquiditeit om aan zijn operationele en financiële verplichtingen te voldoen. Het bedrijf zei dat het op 30 juni in totaal S$ 4,4 miljard aan contanten en niet-opgenomen bankfaciliteiten had.

City Developments nam in april 2020 een meerderheidsbelang in Sincere Property toen de Covid-19-pandemie de wereldeconomie begon te verwoesten. De investering had geleid tot een meningsverschil tussen bedrijfsvoorzitter Kwek Leng Beng en zijn neef, Kwek Leng Peck, die in oktober terugtrad uit de raad van bestuur van het bedrijf. In december namen twee onafhankelijke bestuurders – die het ook niet eens waren met de investeringsbeslissing – ontslag.

Kwek, 80, is ook de voorzitter van de Hong Leong Group in Singapore, die in 1941 door zijn vader werd opgericht. Zijn neef Quek Leng Chan, ook een miljardair, runt een aparte groep in Maleisië, ook wel Hong Leong genoemd. Met een nettowaarde van $ 3 miljard stond Kwek op de 12e plaats van de rijkste persoon van Singapore op de World’s Billionaires List die in april werd gepubliceerd. Zijn oudste zoon Sherman is sinds 2018 groeps-CEO van City Developments.

Source link

Zakelijk