S&P 500, Nasdaq bereikt nieuwe recordhoogtes terwijl de vaccinrally doorgaat, maar dit is waar beleggers zich vervolgens op richten

S&P 500, Nasdaq bereikt nieuwe recordhoogtes terwijl de vaccinrally doorgaat, maar dit is waar beleggers zich vervolgens op richten

bovenlijn

De aandelenmarkt steeg dinsdag opnieuw naar recordhoogten toen de bevlogenheid van beleggers aanhield over de volledige goedkeuring door de Food and Drug Administration van het Covid-19-vaccin van Pfizer, waardoor beleggers hun aandacht konden richten op het dreigende economische symposium van de Federal Reserve, dat voor vrijdag is gepland en zou kunnen onthullen hoe lang functionarissen van plan zijn de ongekende monetairbeleidsinspanningen die de aandelen tijdens de pandemie hebben gestimuleerd, vol te houden.

Belangrijkste feiten

De S&P 500 klom dinsdag 0,2% tot 4.486 punten en overtrof een recordhoogte van afgelopen maandag, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,5 sprong% om een ​​nieuw record van 15.019 punten te behalen.

Als weerspiegeling van het aanhoudende optimisme over een economisch herstel, leidde een hele reeks vrijetijds- en energieaandelen de winst van de S&P, waarbij Wynn Resorts, Las Vegas Sands en Devon Energy respectievelijk 8%, 7% en 5% stegen.

“Het gaat om de races terwijl aandelen hun winst vergroten”, schreef marktanalist Adam Criasfulli, de oprichter van Vital Knowledge Media, in een e-mail van dinsdag, waarin hij het optimisme toeschreef aan de goedkeuring van Pfizer voor vaccins en hoopt dat Fed-voorzitter Jerome Powell geen dramatische beleidsverschuiving op de jaarlijkse Jackson Hole-top van de centrale bank op vrijdag.

“Als er een reden is voor de rally, is het het groeiende gevoel dat de Fed niet zo agressief zal afbouwen als sommigen hadden gevreesd”, schreef marktanalist Tom Essaye, auteur van het Sevens-rapport, in een e-mail van dinsdag, wat de Fed uiteindelijk noemde besluit om met beleid de “volgende grote variabele” voor de markt te maken.

Maandagochtend kondigde de Fed aan dat het langverwachte symposium virtueel zou worden gehouden vanwege de stijgende Covid-19-gevallen, een voorzorgsmaatregel die Essaye en Crisafulli zeiden, zou kunnen wijzen op de overtuiging van de Fed dat het te vroeg in het herstel is om te beginnen met het verminderen van de hulp.

Essaye zegt dat de Fed zal hinten op een komende verlaging van de stimuleringsmaatregelen op vrijdag – zoals het is gedaan in recente marktveranderende aankondigingen – maar verwacht geen beleidsspecificaties tot de volgende commissiehoorzitting van de centrale bank op 22 september.

Sleutelachtergrond

De aandelenmarkt begon te herstellen van de enorme Covid-19-crash vorig jaar op de dag dat Fed-voorzitter Jerome Powell toegezegd om het “volledige scala aan instrumenten van de centrale bank om de Amerikaanse economie te ondersteunen” te gebruiken totdat “substantiële verdere vooruitgang” is geboekt in de richting van een volledig economisch herstel. Sindsdien heeft de Fed elke maand voor 120 miljard dollar aan obligaties opgekocht en de rente op historisch lage niveaus gehouden om de markt te ondersteunen. Vorige week kregen beleggers een voorproefje van wat een verandering in het monetaire beleid voor de markten zou kunnen betekenen, toen de aandelen (kort) instortten nadat Fed-functionarissen hadden aangegeven dat ze later dit jaar de steun zouden kunnen verminderen om de stijgende inflatie te bestrijden. Hoewel ze sindsdien opnieuw zijn gestegen, hadden de S&P en Dow hun slechtste week in twee maanden na de aankondiging.

Waar op te letten?

Wanneer – en met hoeveel – de Fed haar maandelijkse activa-aankopen versoepelt. In een maandagochtendbriefje aan klanten zeiden analisten van Goldman Sachs dat ze denken dat de Fed in november formeel een verlaging van ongeveer $15 miljard zal aankondigen. Essaye zegt dat een dergelijk bedrag kan leiden tot een ‘knie-schok’-daling van de aandelen, maar maakt zich niet al te veel zorgen over de gevolgen op de lange termijn. Als de Fed echter elke maand begint af te bouwen met een snelheid van $ 30 miljard, zegt Essaye dat de aandelen sterk zullen dalen, aangevoerd door die in sectoren die het hardst zijn getroffen door de pandemie, waaronder energie, materialen en cyclische consumentengoederen.

Verder lezen

FDA keurt Pfizer Coronavirus-vaccin goed (Forbes)

China Stock Rally voegt $ 80 miljard aan marktwaarde toe aan in de VS genoteerde bedrijven – maar ze hebben dit jaar nog steeds $ 300 miljard verloren (Forbes)

Pfizer en Moderna verzamelen zich nadat FDA volledige goedkeuring heeft verleend aan het Covid-19-vaccin van Pfizer (Forbes)

Source link

Zakelijk