S&P 500 daalt van recordhoogte, maar blijft op schema voor de beste maand sinds 2020

S&P 500 daalt van recordhoogte, maar blijft op schema voor de beste maand sinds 2020

bovenlijn

De aandelenmarkt trok zich terug van recordhoogten en daalde woensdag toen de rally gedreven door de winst in het derde kwartaal aan kracht begon in te boeten, hoewel de S&P 500 op schema blijft voor zijn beste maand sinds november 2020.

Belangrijkste feiten

De Dow Jones Industrial Average en S&P 500 daalden woensdag met respectievelijk 0,7% en 0,5%, terwijl de technologiezware Nasdaq Composite vlak bleef.

De Dow en S&P 500 daalden beide voor het eerst in ten minste drie dagen, ondanks een recente winstgedreven rally die de markt naar nieuwe recordhoogtes heeft opgestuwd.

De S&P 500 blijft op koers voor zijn beste maand sinds november 2020, met een stijging van meer dan 5% tot dusver in oktober, terwijl de Dow met ongeveer 4% stijgt.

De winstcijfers voor het derde kwartaal zijn tot dusver veerkrachtiger gebleken dan verwacht, ondanks zorgen over inflatiedruk, verstoringen van de toeleveringsketen en tekorten aan arbeidskrachten: iets meer dan een derde van de S&P 500-bedrijven heeft tot nu toe resultaten gerapporteerd, waarvan 83% volgens de schattingen overtreft. Refinitief.

Grote technologieaandelen zoals Microsoft en het Google-moederbedrijf Alphabet stegen met meer dan 4% nadat beide bedrijven dinsdag de winstverwachtingen overtroffen, terwijl de aandelen van Visa bijna 7% daalden na het uitbrengen van conservatieve inkomstenvooruitzichten.

Aandelen van de populaire aandelenhandel-app Robinhood daalden woensdag met meer dan 10% na het melden van winsten die de verwachtingen aanzienlijk overtroffen vanwege een scherpe daling van de cryptohandel.

Cruciaal citaat:

Vandaag was eigenlijk “een van de meest tumultueuze, meedogenloze en frustrerende sessies in lange tijd”, aangezien de meeste sectoren verliezen leden, waarbij de grootste dalingen afkomstig waren van financiële en energieaandelen, zegt Adam Crisafulli, oprichter van Vital Knowledge. “De algehele markt was erg zwak in de VS, hoewel dit enigszins werd gemaskeerd door enorme stijgingen na de winst in Google en Microsoft.” De markt zakte laat in de sessie in, wijst hij erop, nadat de Democraten opnieuw een tegenslag hadden opgelopen in hun pogingen om een ​​akkoord te bereiken over de overheidsuitgaven.

Raaklijn:

Terwijl de Democraten doorgaan met het gladstrijken van de details van hun enorme sociale uitgavenplan – en hoe ze ervoor moeten betalen, werd woensdag onmiddellijk een nieuw voorgestelde vermogensbelasting voor miljardairs neergeschoten. De gematigde senator Joe Manchin (DW.V.), wiens steun van cruciaal belang is voor de Democraten om wetgeving aan te nemen in de gelijk verdeelde Senaat, uitte zijn bezorgdheid en verwierp het voorstel slechts enkele uren na de release ervan.

Waarop moet u letten:

“De Nasdaq blijft beter presteren na robuuste mega-cap tech-resultaten en terwijl democraten worstelen om manieren te vinden om de belastingen te verhogen – heeft Kryptonite voor big-tech altijd belastingen en regelgeving verhoogd”, zegt Oanda senior marktanalist Edward Maya. “Nu senator Joe Manchin weinig openheid toont voor belastingverhogingen, stijgen de technologieaandelen.”

Verder lezen:

Robinhood-aandelen kelderen na een daling van de winst in cryptohandel (Forbes)

Twitter-aandelen springen omhoog nadat de privacywijzigingen van Apple een minimale impact hebben op de kwartaalinkomsten (Forbes)

Miljardairsbelasting dood bij aankomst nadat Manchin voorstel enkele uren na vrijgave ontploft (Forbes)

Aandelen sluiten op recordhoogte nadat Tesla $ 1 biljoen aan marktwaarde heeft bereikt (Forbes)

Source link

Zakelijk