S&P 500 bereikt tweede record op rij omdat experts waarschuwen voor ‘buitensporig bullish’ aandelen – hoeveel hoger kunnen ze dit jaar gaan?

S&P 500 bereikt tweede record op rij omdat experts waarschuwen voor ‘buitensporig bullish’ aandelen – hoeveel hoger kunnen ze dit jaar gaan?

bovenlijn

Grote aandelenmarktindices zorgden woensdag voor recordhoogtes toen beleggers bleven spuien over de stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve, de uitbarsting van bedrijfswinsten en de belofte van een sterk economisch herstel – factoren die de afgelopen dagen veel experts ertoe hebben aangezet hun verwachtingen op de aandelenmarkt te verhogen , met sommige voorspellingen zou de S&P 500 tegen het einde van het jaar met bijna 10% kunnen stijgen.

Belangrijkste feiten

Gestimuleerd door buitensporige winsten in vrijetijds-, reis- en energieaandelen, steeg de S&P 500 0,2% en sloot op een tweede opeenvolgende recordhoogte van 4.496 punten, waarmee de index dit jaar de 51e slothoogte markeerde.

“Ongelooflijk, 2021 ligt momenteel op schema voor 78 nieuwe hoogtepunten”, schreef LPL Financial Chief Market Strategist Ryan Detrick in een notitie van woensdag, erop wijzend dat het record voor elk jaar 77 hoogtepunten in 1995 is en eraan toevoegend: “We blijven verwachten hogere prijzen voordat alles is gezegd en gedaan.”

Vorige week verhoogde LPL Financial zijn S&P-doelstelling voor het einde van het jaar van 4.425 naar 4.675, wat suggereert dat de index dit jaar nog eens 4% zou kunnen stijgen, als gevolg van winsten die vorig kwartaal “buiten de hitlijsten” waren, grotendeels dankzij investeringen in productiviteit -verbetering van technologie en kostenbesparingen op zakenreizen, entertainment en kantoorruimte.

Op dinsdag gaven analisten van Wells Fargo het hoogste S&P-prijsdoel van Wall Street voor dit jaar uit, waarbij ze voorspelden dat de index nog eens 8% zou kunnen stijgen tot 4.825 als gevolg van het feit dat S&P-bedrijven hun winstverwachtingen dit jaar met 21% zouden verhogen.

Onder verwijzing naar de lage rentetarieven van de Federal Reserve en de beter dan verwachte bedrijfswinsten, is Goldman Sachs eveneens optimistisch over de aandelenmarkt en vertelde klanten vorige week dat de S&P nog eens 7% zou kunnen stijgen tot 4.700 punten.

Ondertussen vaardigde UBS dinsdag een bescheidener doel uit van 4.600 voor dit jaar, maar 5.000 voor 2022.

Raaklijn

De Nasdaq bereikte woensdag ook een recordhoogte – de tweede deze week – en steeg met 0,2% tot 15.041. De technologie-zware index is dit jaar met 18,5% gestegen, terwijl de S&P met 21,5% is gestegen en al beter presteerde dan de winst van vorig jaar van 18%.

Waar op te letten?

Gezien het relatieve gebrek aan macro-economisch nieuws, zijn beleggers gefocust op het jaarlijkse economische symposium van de Federal Reserve, dat op vrijdag staat gepland. Velen hopen dat Fed-voorzitter Jerome Powell geen dramatische beleidswijziging zal aankondigen, en de bezorgdheid dat de centrale bank de economie niet langer kan ondersteunen met $ 120 miljard aan maandelijkse activa-aankopen en historisch lage rentetarieven hebben de markten dit jaar al verschillende keren doen schrikken. In een notitie van maandag zeiden analisten van Goldman Sachs dat ze geloven dat de Fed in november een besluit zal aankondigen om hun maandelijkse activa-aankopen met ongeveer $ 15 miljard te verminderen of te verminderen. “Als en wanneer de Fed eindelijk het T-woord (taper) uitspreekt, verwachten we dat de markt een stap terug doet”, schreef Wells Fargo in zijn dinsdagnota aan klanten.

Cruciaal citaat

“De aandelenmarkt blijft buitengewoon optimistisch en is nog steeds rijp voor de eerste daling van 5% in bijna een jaar, aangezien er een potentiĆ«le piek in de stimuleringsmaatregelen is”, schreef Oanda Senior Market Analyst Ed Moya in een e-mail van dinsdagmiddag. “Fed-voorzitter Powell’s” [Friday] toespraak zal waarschijnlijk benadrukken dat het economisch herstel ver voorbij de crisis is en dat de centrale bank binnenkort zal aankondigen dat ze klaar is om de aankoop van activa af te bouwen.”

tegendeel

Niet alle experts zijn echter van mening dat de S&P ruimte heeft om te groeien: op woensdag, Reuters gevonden gemiddeld denken meer dan 40 investeringsstrategen dat de S&P het jaar vrijwel vlak zal eindigen ten opzichte van het huidige niveau, waarbij Dan Morgan van Synovus Trust zegt dat de “enorme hoeveelheden overheidsstimulansen” die marktwinsten stimuleren “niet eeuwig kunnen duren”.

Verder lezen

Dow, S&P 500 eindigen week op nieuwe recordhoogtes, maar dit potentieel ‘pijnlijke’ risico kan een crash van 15% veroorzaken (Forbes)

Source link

Zakelijk