S&P 500 bereikt recordhoogte te midden van optimistische winst in het derde kwartaal

S&P 500 bereikt recordhoogte te midden van optimistische winst in het derde kwartaal

bovenlijn

De S&P 500 sloot donderdag op een recordhoogte, een dag nadat de Dow Jones Industrial Average kortstondig een nieuw intraday-record had gevestigd, toen de aandelenmarkt herstelde dankzij positieve winstrapporten over het derde kwartaal van het Amerikaanse bedrijfsleven.

Belangrijkste feiten

De S&P 500 steeg 0,3% en sloot op een recordhoogte van 4.549 punten, terwijl de Dow bijna vlak was en de Nasdaq 0,6% won in een gemengde handelsdag.

Het was de zevende opeenvolgende dag van winst voor de S&P 500-index, die deze maand tot nu toe ongeveer 5% is gestegen.

De markt heeft in oktober een comeback gemaakt, aangezien de bedrijfswinsten veerkrachtig zijn gebleken ondanks stijgende kosten: tot en met woensdag overtrof zo’n 84% van de S&P 500-bedrijven die winst hebben gerapporteerd de schattingen, volgens gegevens van Refinitiv.

De aandelen van elektrische autofabrikant Tesla stegen met 3,3% per dag na het boeken van recordwinsten en inkomsten, terwijl technologiebedrijf HP bijna 7% steeg dankzij even sterke resultaten.

Beleggers juichten ook sterke werkgelegenheidscijfers toe: het aantal aanvragen voor werkloosheid daalde vorige week tot een nieuw pandemie-dieptepunt, een veelbelovend teken voor de bredere economie.

Raaklijn:

Andere aandelen die donderdag grote stappen maakten, waren WeWork, dat in zijn handelsdebuut met 11% steeg nadat het naar de beurs ging via een fusie met een speciaal acquisitiebedrijf (SPAC) – meer dan twee jaar na de mislukte IPO. De aandelenkoers van Digital World Acquisition, een SPAC die wil fuseren met een mediagroep die banden heeft met voormalig president Donald Trump, schoot met 357% omhoog na het nieuws dat Trump van plan is zijn eigen socialemediabedrijf te lanceren.

Cruciaal citaat:

Volgens een nota van Bespoke Investment Group lijken beleggers het winstseizoen in te gaan met aanzienlijk lagere verwachtingen dan ze hadden in de voorgaande kwartalen na de pandemie. “Als dat het geval is, en de winst blijft sterk, dan is het de komende maand of zo bullish voor de markt”, voorspelt het bedrijf.

Belangrijkste achtergrond:

Het nieuwe record van de S&P komt een dag nadat de Dow met maar liefst 0,6% steeg tot een nieuwe intraday high voordat hij terugviel. Beide indexen hebben hun verliezen van de afgelopen twee maanden nu volledig goedgemaakt.

Verder lezen:

WeWork-aandelen stijgen met 13% na openbaarmaking via SPAC-fusie (Forbes)

Dow bereikt kort nieuwe recordhoogte, terwijl S&P 500 record nadert (Forbes)

Restaurantinkomsten zullen een klap krijgen door hogere arbeids- en voedselkosten (Forbes)

Source link

Zakelijk