Solana’s marktwaarde keldert $ 20 miljard na uitval – is dit goed voor Ethereum?

Solana’s marktwaarde keldert $ 20 miljard na uitval – is dit goed voor Ethereum?

bovenlijn

Hoewel het een van de snelst waarderende cryptocurrencies van het jaar was, heeft Solana’s sol-token deze week veel van zijn enorme winst opgegeven, met meer dan 35% ten opzichte van het record van vorige week na een netwerkstoring waarvan sommige experts denken dat dit de zaak zou kunnen ondersteunen voor meer -gevestigde platforms zoals Ethereum.

Belangrijkste feiten

Sol zakte vrijdag maar liefst 10% naar $ 135,25, waarmee het het laagste niveau van de token in bijna twee weken markeerde en de marktwaarde opdreef naar ongeveer $ 40,6 miljard, meer dan $ 20 miljard onder het hoogste punt op 9 september.

Hoewel het token vorige week aanvankelijk steeg tijdens een crypto-crash, begonnen de prijzen in het weekend te dalen toen de bredere markt worstelde om verliezen te compenseren, waarbij de uitverkoop dinsdagochtend snel intensiveerde nadat een sterke stijging van het transactievolume en botactiviteit tot storingen op het Solana-netwerk leidden voor meer dan 17 uur.

In een verklaring zei Solana dat de stortvloed aan transacties leidde tot overmatig geheugengebruik dat de ingenieurs van het netwerk niet konden verhelpen, dus besloot een groep kernontwikkelaars om het netwerk te upgraden en opnieuw op te starten, wat hielp om de functionaliteit van de blockchain op woensdagochtend vroeg te herstellen.

In een notitie van vrijdag zei Oanda-analist Edward Moya dat de storing van Solana en de oplossing ervan aantoonden dat het “verre van onstuitbaar” is en niet zo gedecentraliseerd of zelfvoorzienend, zoals sommige beleggers misschien hebben gedacht.

Hij merkt op dat de recente prijsproblemen van sol Ethereum kunnen helpen zijn leiderschap op korte termijn te versterken en uiteindelijk “goed nieuws” kunnen zijn voor andere blockchains die slimme contracten ondersteunen, de zelfuitvoerende overeenkomsten die de technologie ondersteunen achter buzzy niet-fungible tokens en gedecentraliseerde financiën .

Ethereum-prijzen zijn sinds de storing met ongeveer 4% gestegen, maar hun rendement van ongeveer 370% dit jaar verbleekt in vergelijking met Solana’s winst van bijna 7.800%.

tegendeel

Verschillende cryptocurrency-experts kwamen ter verdediging van Solana na de storing, en sommigen wezen zelfs op soortgelijke problemen tijdens de eerste uitrol van Ethereum. “We staan ​​nog in de begindagen van het bouwen van snel schaalbare blockchains”, zegt Emin Gün Sirer, professor computerwetenschappen aan de Cornell University. getweet Woensdag, toe te voegen: “Problemen kunnen gebeuren.” Ondertussen zei Kyle Samani, een managing partner bij cryptocurrency-investeringsfirma Multicoin Capital, op vrijdag dat de ontwikkelaarsactiviteit en de geldstroom op Solana’s blockchain nog steeds in een “verbazingwekkend tempo” groeien, waardoor het ontluikende platform een ​​van de sterkste Ethereum-concurrenten is ondanks de recente volatiliteit. “Ik denk niet [Ethereum] kan worden verplaatst, maar het is heel duidelijk dat Solana ermee zal samenleven,” vertelde crypto-investeerder Anthony Pompliano.

Waar op te letten?

Solana zegt het zal doorgaan met het implementeren van oplossingen om toekomstige instabiliteit te helpen voorkomen en heeft beloofd om in “de komende weken” een “gedetailleerde post mortem” over de storing te geven.

Sleutelachtergrond

Solana’s verbluffende rally dit jaar heeft geleid tot groei onder een hele reeks zogenaamde altcoins, of cryptocurrency-alternatieven voor marktleiders bitcoin en ether. Naast cryptocurrencies zoals binance-munten en Cardano’s ada, heeft Solana’s ondersteuning voor slimme contracten geholpen om te profiteren van de bloeiende markt rond NFT’s, die Geplaatst recordomzet van $ 900 miljoen vorige maand. Terwijl sommigen de groei in andere cryptocurrencies prijzen als een natuurlijke stap voor adoptie, zijn anderen er niet zo zeker van dat de stijgende altcoins duurzame winsten opleveren. In een notitie eerder deze maand waarschuwden JPMorgan-analisten dat het afnemende aandeel van bitcoin in de cryptocurrency-markt waarschijnlijk een weerspiegeling is van “schuim en retailbeleggersmanie”, en wezen erop dat dergelijke manie heeft geleid tot correcties van bijna 50%, voegde ze eraan toe.

Verder lezen

Solana lijdt aan sterke volatiliteit nadat het netwerk overspoeld raakt met transacties (Forbes)

Solana leidt enorme Altcoin- en Bitcoin-rally terwijl JPMorgan waarschuwt dat cryptomarkten er weer bruisend uitzien (Forbes)

Solana haalt Dogecoin in terwijl Ethereum-prijs voor het eerst $ 4.000 bereikt sinds $ 1 biljoen Crypto-crash (Forbes)Source link

Zakelijk