Solana lijdt aan sterke volatiliteit nadat het netwerk overspoeld raakt met transacties

Solana lijdt aan sterke volatiliteit nadat het netwerk overspoeld raakt met transacties

Solana’s sol-token kende vandaag enkele scherpe prijsschommelingen, daalde met meer dan 15% nadat het Solana-blockchain-netwerk uitviel en vervolgens veel van die verliezen goedmaakte.

Het digitale activum daalde vandaag tot slechts $ 142,86, volgens Messari-gegevens.

Op dat moment was de cryptocurrency met meer dan 16% gedaald na het bereiken van een intraday-high van $ 171,48 rond 5 uur ET, blijkt uit aanvullende Messara-cijfers.

Verder was het meer dan 33% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $ 214,36 dat het op 8 september bereikte.

Na tot dit niveau te zijn gedaald, begon de digitale valuta te herstellen en handelde op het moment van schrijven op $ 161,60.

[Ed note: Investing in cryptocoins or tokens is highly speculative and the market is largely unregulated. Anyone considering it should be prepared to lose their entire investment.]

Technische problemen

Een groot deel van de prijsactie van vandaag vond plaats nadat het Solana-netwerk was uitgevallen, een ontwikkeling die vanmorgen werd gemeld door decoderen.

Kort voor 8 uur ET produceerde dit netwerk zijn laatste blok, volgens Solscan-gegevens gerapporteerd door Decrypt.

Een paar uur later, rond 11.00 uur, plaatste Anatoly Yakovenko, oprichter en CEO van Solana, een tweeten waarin staat dat:

“Bots tijdens een raydium ido overspoelen het netwerk met 300k txs per seconde.”

Toen hij ‘ido’ noemde, verwees hij naar een eerste aanbod van gedecentraliseerde uitwisseling (DEX), dat plaatsvond op Raydium, een geautomatiseerde market maker en liquiditeitsverschaffer die bovenop Solana is gebouwd.

Ongeveer vier uur later, om 15.00 uur, Solana-status Twitter-account geplaatst en update, die zei:

“1/ Solana Mainnet Beta ondervond een grote toename van de transactiebelasting met een piek van 400.000 TPS. Deze transacties overspoelden de transactieverwerkingswachtrij en een gebrek aan prioritering van netwerkkritieke berichten zorgde ervoor dat het netwerk begon te forken.

Analisten wegen in

Bij het uitleggen van de laatste prijsbewegingen van sol spraken verschillende marktwaarnemers over deze moeilijkheden.

Hoewel het token eerder vandaag aan waarde verloor, was het een dalende trend voordat het Solana-netwerk uitviel.

Als gevolg hiervan wezen analisten ook op de sleutelrol die winstnemingen speelden bij het uitoefenen van neerwaartse druk op de prijzen.

“Ik zie de prijsactie van vandaag inderdaad als een mix tussen standaard winstnemingen en de impact van recente technische gebeurtenissen”, zegt Loan Venkatapen, medeoprichter en managing partner van Blocklabs Kapitaalbeheer.

John Iadeluca, oprichter en CEO van multistrategiefonds Banz hoofdstad, bood een vergelijkbare beoordeling aan.

“Ik zou zeggen dat de prijsdaling van Solana het gecombineerde resultaat was van wijdverbreide winstnemingen op de markt als gevolg van het crashen van het mainnet vandaag”, verklaarde hij.

Iadeluca merkte op dat “de prijs van SOL vorige week bleef stijgen toen Bitcoin sterk daalde, waarbij de RSI van SOL een overbought-indicator signaleerde.”

Nadat het token naar dit overboughtniveau was gestegen, begon het te dalen, wat waarschijnlijk werd veroorzaakt door winstnemingen, merkte hij op.

“De netwerkcrash was zorgwekkend en ik denk dat de reactie van de markt nog niet volledig is ingeprijsd,” merkte Iadeluca op.

Nick Spanos, medeoprichter van Zap-protocol, benadrukte ook het belang van deze ongelukkige gebeurtenis en verklaarde dat “winstnemingen ook gedeeltelijk verantwoordelijk kunnen zijn voor een deel van de achteruitgang, maar de storing is zeker de grotere factor.”

Vroeger

Ondanks deze ongelukkige ontwikkeling bood meer dan één analist een optimistische kijk op de toekomstperspectieven van het project.

“De uitval van het netwerk van Solana zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld bij de daling van de prijs van sol, maar het kan terugveren op voorwaarde dat het netwerk snel wordt hersteld en investeerders vertrouwen blijven houden in het project op lange termijn en niet te zenuwachtig worden door het incident, ‘, aldus Spanos.

Tegelijkertijd verklaarde hij dat “ze het snel moeten laten werken, en als ze dat niet doen, en mensen weten niet hoe lang het gaat duren, dan is dat een probleem voor de perceptie.”

Venkatapen woog ook in op de zaak.

“Het langetermijnpotentieel van Solana wordt niet aangetast. Ethereum ondervond tijdens hun vroege jaren ook soortgelijke problemen die sindsdien grotendeels zijn gecorrigeerd.

“Wat in dit soort situaties belangrijk is, is niet de bug, maar hoe de netwerkgemeenschap daadwerkelijk bij elkaar kan komen en een oplossing kan brengen. Dit is precies wat we vandaag zien met Solana.”

Openbaarmaking: ik bezit wat bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether en EOS.Source link

Zakelijk