Solana haalt Dogecoin in terwijl Ethereum-prijs voor de eerste keer $ 4.000 bereikt sinds $ 1 biljoen Crypto-crash

Solana haalt Dogecoin in terwijl Ethereum-prijs voor de eerste keer $ 4.000 bereikt sinds $ 1 biljoen Crypto-crash

bovenlijn

Cryptocurrencies die de markt leiden voor op blockchain gebaseerde slimme contracten – de zelfuitvoerende overeenkomsten die ten grondslag liggen aan de bruisende digitale verzamelobjecten die bekend staan ​​als niet-vervangbare tokens – leidden een verbluffende vrijdagrally toen de ijver rond NFT’s geen tekenen van afname vertoonde, waardoor de prijs van ether uit het verleden steeg $ 4.000 voor de eerste keer sinds mei, toen Solana explosieve winsten boekte en opklom op de cryptomarkt.

Belangrijkste feiten

Kort voor vrijdag 11.00 uur EDT steeg de prijs van ether met bijna 5% tot $ 4.022,47 – de hoogste prijs van de cryptocurrency sinds half mei en slechts 8% lager dan het record van $ 4.362 die maand.

Ondertussen bereikte de prijs van Solana’s native sol-token vrijdagochtend een recordhoogte van $ 145,22, met een stijging van bijna 25% – de beste winst op een dag onder de beste cryptocurrencies – om het te helpen overwinnen meme token dogecoin als ’s werelds zevende grootste cryptocurrency.

“De NFT-markt gaat nog steeds goed”, schreef Jonas Luethy, een verkoophandelaar bij de in Londen gevestigde digitale activamakelaar GlobalBlock in een e-mail van vrijdag, waarin hij wees op een record NFT-verkoop van $ 900 miljoen vorige maand als de grootste katalysator achter de groei van sol en ether.

“De dominantie van Bitcoin vervaagt naarmate andere munten de omarming van blockchain-technologie domineren”, schreef Oanda Senior Market Analyst in een vrijdagnota, terwijl de prijs van ’s werelds grootste cryptocurrency, die achterblijft bij ether en sol in ondersteuning voor slimme contracten, slechts 2 steeg. % in de afgelopen 24 uur.

In een teken dat Solana mogelijk legitimiteit krijgt als langetermijninvestering, zei Luethy dat de prijsstijgingen van zijn token lijken te worden aangedreven door directe aankopen zonder schulden, in tegenstelling tot de speculatieve handel met hefboomwerking die veel van de winsten in tokens zoals dogecoin heeft veroorzaakt.

Cruciaal citaat

“Meer leidinggevenden omarmen crypto’s en de volgende grote stap hoger lijkt nabij te komen”, zei Moya vrijdag, wijzend op het recente advies van Deloitte. bevindingen waaruit blijkt dat 76% van de Amerikaanse leidinggevenden verwacht dat digitale activa in de komende 5 tot 10 jaar kunnen dienen als een alternatief voor of volledig vervangen van traditionele valuta.

Sleutelachtergrond

Solana, opgericht in 2017, debuteerde zijn sol-token op cryptocurrency-uitwisselingen in april 2020, maar is pas onlangs naar voren gekomen als leider onder de zogenaamde altcoins, of crypto-alternatieven voor bitcoin. Solana’s ondersteuning voor slimme contracten maakt het mogelijk om het te gebruiken voor NFT’s, gedecentraliseerde financiën en andere op blockchain gebaseerde toepassingen – en heeft ertoe bijgedragen dat het een populaire concurrent van Ethereum is geworden, en heeft het zelfs de bijnaam “ETH-moordenaar” opgeleverd, naast tokens zoals Polkadot en Cardano. De blockchain beweert hogere transactiesnelheden te bieden dan Ethereum, maar verwerkt momenteel slechts ongeveer 6.000 transacties per seconde – een fractie van de meer dan 50.000 die het beweert te ondersteunen.

Raaklijn

In juni voltooide Solana Labs, het bedrijf dat de software van Solana ontwikkelt, een van de grootste fondsenwervingsrondes in de geschiedenis van de cryptocurrency-industrie, waarbij $ 314 miljoen werd opgehaald in een symbolische verkoop onder leiding van Andreessen Horowitz en Polychain Capital.

Waar op te letten?

Regulatie. Hoewel de prijs de afgelopen maand met bijna 300% is gestegen, stortte Solana deze zomer maar liefst 60% terwijl de bredere markt voor cryptocurrency crashte te midden van de intensivering van de regelgeving in China, en regelgevers richten zich steeds meer op een van Solana’s grootste groeimotoren. Vorige maand zei Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission, geïdentificeerd gedecentraliseerde financiering, die cryptocurrency-leningen aanbiedt die traditionele financiële tussenpersonen zoals banken omzeilen, als een van de belangrijkste gebieden in de branche die mogelijk aanvullende regelgeving rechtvaardigen. In het weekend overschreed de waarde van gedecentraliseerde financiële projecten die aan de Solana-blockchain waren vastgemaakt voor het eerst meer dan $ 3 miljard, bijna een verdrievoudiging deze maand alleen.

Verder lezen

Solana schiet omhoog naar een nieuw hoogtepunt en verwerft bijna $ 40 miljard aan marktwaarde naarmate de concurrentie met Ethereum opwarmt (Forbes)

Crypto Markets Rally: Cardano stijgt naar nieuw hoogtepunt, aangezien Bitcoin en Ether de hoogste prijzen hebben bereikt sinds de crash van $ 1 biljoen (Forbes)

Source link

Zakelijk